fire9

Γραφείο πυρασφάλειας αποκλειστικά στο Μεσολόγγι

Προς
Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε για την υπ ́αριθμ. 6960211-11- 2022 απόφασή σας που αφορά την συγχώνευση των γραφείων πυροπροστασίας των νομών ανά την επικράτεια και δεδομένης της μόνιμης συνεργασίας τους με τους κατά τόπους μηχανικούς, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι:

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας λειτουργούν 4 γραφεία πυρασφάλειας για να καλύψουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων (Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Αμφιλοχία – Ναύπακτος)

Το γραφείο του Αγρινίου συγκεντρώνει το 90% των υποθέσεων του νομού έχοντας στο αρχείο του περισσότερους από 6000 φακέλους.
Καθημερινά συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών του νομού για την διεκπεραίωση των υποθέσεων πυρασφάλειας, συνεργασία που είναι απολύτως απαραίτητη πριν την υποβολή των φακέλων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ.

Αντιλαμβάνεστε ότι με την απόφαση για την δημιουργία ενός μόνο γραφείου στην πρωτεύουσα του νομού, στην περίπτωση του νομού Αιτωλοακαρνανίας την Ι.Π. Μεσολογγίου, θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των μηχανικών για την καθημερινή διεκεραίωση των υποθέσεών τους, δεδομένου ότι θα πρέπει να μετακινούνται στην πόλη του Μεσολογγίου, πέραν του κινδύνου δυσλειτουργίας του γραφείου λόγω εναλλαγής του προσωπικού του, η πλεοψηφία των οποίων σήμερα εδράζεται στο Αγρίνιο.

Παρότι η απόφασή σας για την συγχώνευση μας βρίσκει αρχικά σύμφωνους , θα πρέπει στην περίπτωση του νομού Αιτωλοακαρνανίας ως κεντρικό γραφείο να παραμείνει το γραφείο πυρασφάλειας του Αγρινίου ή εναλλακτικά να λειτουργήσουν δύο γραφεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι πράγμα επίσης εύλογο λόγω του γεωγραφικού μεγέθους του νομού, τακτική που εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των Δημοσίων Υπηρεσιών του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αγρίνιο 23-11-2022

Για το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος
Μπλέτσας Στυλιανός