messolonghi3

Η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

«Βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου περίπου 6 μήνες και από τον πρώτο σχεδόν μήνα της θητείας μου δέχθηκα και συνεχίζω να δέχομαι έναν οχετό λάσπης και κατασυκοφάντησης.

Αρχικά το χορό των «αποκαλύψεων» έσυρε ο επί τρία χρόνια αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ο οποίος ξαφνικά ανακάλυψε τη «χαμένη τιμή» της κακοδιαχείρισης με διαδοχικές αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ακολούθησαν τον τελευταίο καιρό δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, για τους οποίους η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου επί τρία χρόνια ήταν στα «αζήτητα» της όποιας αντιπολίτευσής τους και τώρα θεωρούν πως εντόπισαν την «πέτρα του σκανδάλου» μέσω της οποίας νομίζουν πως θα εξιλεωθούν για την επί 1,5 χρόνο συμπεφωνημένη συμπολίτευσή τους.

Σε όλους αυτούς, καθώς και όλους όσοι απεργάζονται σενάρια επιστημονικής φαντασίας, απαντώ με πολιτικές πράξεις και όχι με φτηνιάρικα λογύδρια παραπολιτικής και εντυπωσιασμού:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης εντός της εβδομάδας, θα εγκρίνει μετά από εισήγησή μου την άσκηση ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ για ολάκερη τη χρονική περίοδο 2019 – 2022.

2. Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου να εγκριθεί η παραπάνω απόφαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και να συζητηθεί η συνολική της πορεία.

3. Επειδή η θέση του Αντιπροέδρου παραμένει κενή, θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή να καλυφθεί από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, όποιον εκείνη επιλέξει. Αν η πρόταση μου γίνει αποδεκτή, τότε θα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να διαχειριστούμε από κοινού την «κακοδιαχείριση».

Η πρόταση μου αυτή άλλωστε, κινείται στο πνεύμα διοίκησης του Δημάρχου μας Κώστα Λύρου, ο οποίος επανειλημμένα έχει προτείνει στην αντιπολίτευση να αναλάβει «εν λευκώ» σημαντικούς τομείς του δήμου, όπως τη ΔΕΥΑΜ και το Πνευματικό Κέντρο, αλλά εισέπραξε μόνο άρνηση.

Αυτά προς το παρόν. Το άμεσο μέλλον θα είναι γεμάτο εκπλήξεις και συγκινήσεις…

5-12-2022

ΚΑΡΑΤΣΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ»


Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση, στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, καλά κρατούν.
Μια επιχείρηση που χρωστά σύμφωνα, με δημοσιεύματα, μόνο στον ΕΦΚΑ 1,5 εκατ. ευρώ, θα έπρεπε να διέπεται από πνεύμα οικονομίας, διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης. Αντί αυτού, φαίνεται ότι βασιλεύει η σπατάλη και η αδιαφάνεια.

Η Επιχείρηση εκ του νόμου υποχρεούται να εκδίδει ισολογισμούς, αυτό όμως δεν γίνεται. Επί δημαρχίας του κου Λύρου δεν έχει εκδοθεί κανένας ισολογισμός για να ξέρουμε την κατάσταση της επιχείρησης. Ο τελευταίος που εκδόθηκε αφορά την χρήση του 2018!
Μαθαίνουμε μάλιστα ότι στην επιχείρηση δεν υπάρχει ούτε καν λογιστής μετά την …. άρον, άρον παραίτηση του προηγούμενου!
Στην έκθεση μάλιστα των ορκωτών ελεγκτών για την χρήση του 2018, αναφέρονται και τα εξής:
«Όλοι οι λογαριασμοί Απαιτήσεων – Υποχρεώσεων και Διαθεσίμων, παρουσιάζουν προβληματική παρακολούθηση με συνέπεια να γίνονται λάθη, παραλήψεις, ετεροχρονισμοί και ενδεχομένως διαχειριστικές ανωμαλίες και υπεξαιρέσεις»!

Απ΄ ότι φαίνεται η κατάσταση μετά το 2018 δεν έχει αλλάξει σε τίποτα, γιατί προφανώς κάποιοι βολεύονται. Όσον αφορά δε τον πρόεδρο της κοινωφελούς, θα πρέπει να απαντήσει στις δημόσιες καταγγελίες εναντίον του, όπως:

1. Δικαιούστε την αμοιβή που παίρνετε; αν και δημόσιος υπάλληλος;
2. Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για την αμοιβή σας υπάρχει;
3. Θαυμάζουμε βεβαίως τα γρήγορα αντανακλαστικά σας στον τομέα των αναθέσεων και δει προς αντιδήμαρχο. Θεωρείτε ηθικό το να μην δίνετε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες;

Επειδή λοιπόν κε δήμαρχε, ευαγγελίζεσθε την νομιμότητα και την διαφάνεια, σας καλούμε να τηρήσετε τον λόγο σας και να προκαλέσετε άμεσα διαχειριστικό έλεγχο για τα έτη 2019 έως και το 2022 και να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θα το πράξετε;
Αν όχι θα είστε υπόλογος και εσείς προσωπικά και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς.

Μεσολόγγι 1/12/2022

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Υ.Γ. Το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ δύο φορές και η απάντηση (μόνιμη επωδός) είναι να αναλάβουμε εμείς την διοίκηση της Κοινωφελούς!