treasure1

Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο Αγρίνιο

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» που διοργανώνουν η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, την κ. Αμαλία Βούλγαρη εντεταλμένη Σύμβουλο/Βοηθό Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και την κ. Έλενα Παπαγιάννη, εκπρόσωπο του Συλλόγου «Φλόγα» προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

«Συμμετέχουμε με ξεχωριστή χαρά στην 5η διοργάνωση του «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ …για καλό σκοπό». Φέτος, αποφασίσαμε να στηρίξουμε το σημαντικό έργο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Σας περιμένουμε να χαρούμε την πόλη μας προσφέροντας στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Πλατεία Δημοκρατίας αλλά και κατά τις εγγραφές θα υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης της «Φλόγας», είτε μέσω του ειδικού κουτιού προσφοράς χρημάτων είτε μέσω αγοράς διαφόρων αντικειμένων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σταθερά κοντά στην κοινωνία και στις ανάγκες της στηρίζει την επιτυχημένη διοργάνωση και το σκοπό που φέτος υπηρετεί, τη δράση του Συλλόγου «Φλόγα», και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή», δήλωσε η κ. Αμαλία Βούλγαρη εντεταλμένη Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας.
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές ( www. geagr.gr) θα κλείσουν την Πέμπτη 17/11 στις 15.00 ενώ από σήμερα έως και το Σάββατο 19/11 όσοι επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς ή και να εγγραφούν στο ισόγειο του Παπαστρατειου Μεγάρου και ώρες 18.00-21.00.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Μπρέσιακας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί για 4η φορά «Το Κυνήγι του Κρυμμένου θησαυρού», στο οποίο για πρώτη φορά θα υπάρχει ειδική κατηγορία για μικρά παιδιά (Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού) με θεματολογία τους Μύθους του Αισώπου:
«Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, που προάγει παράλληλα και τον εθελοντισμό. Στόχος μας είναι, οι Αγρινιώτες και κυρίως οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά, να κατέβουν στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να αθληθούν και να διασκεδάσουν».


Δύο σπουδαίες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, θα λάβουν χώρα το Νοέμβριο στο Αγρίνιο. Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Αμφότερες οι εν λόγω εκδηλώσεις, που χαρακτηρίζονται από τη μαζική συμμετοχή και τη γιορτινή ατμόσφαιρα, επιστρέφουν με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις.

Ειδικότερα, στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», που πραγματοποιείται για 4η φορά, θα υπάρξει και ειδική κατηγορία (παιδικό) διαγωνιζομένων ομάδων για παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίες θα κληθούν να λύσουν γρίφους με θεματολογία από τους Μύθους του Αισώπου. Στη 2η κατηγορία (Γυμνάσιο-Λύκειο-Ενήλικες) μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες αποτελούμενες από 3 έως 8 μέλη, σε ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που θα διαδραματιστεί στην πόλη του Αγρινίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», που διοργανώνεται για 5η φορά, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται, για αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) που δεν έχουν συναγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής σε αυτούς. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι πριν την έναρξη των αγώνων, θα λάβουν χώρα ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα διήμερο που κυριολεκτικά προάγει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό. Βασικός στόχος των διοργανωτών είναι να βγουν όλοι στους δρόμους, να αθληθούν, αλλά και να αναζητήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης!

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και οι σχετικές προκηρύξεις των αγώνων, καθώς και αναλυτικές οδηγίες υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής και για τις δύο εκδηλώσεις.