diabetes

Ενημερωτικές δράσεις για τον διαβήτη

Αγρίνιο:

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, η 1η και 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου θα διενεργήσουν ενημέρωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη, συμβουλευτική και δωρεάν μετρήσεις: δείκτη μάζας σώματος, αρτηριακής πίεσης, σακχάρου αίματος ,ολικής χοληστερόλης, σφύξεων, κορεσμού οξυγόνου.
Στον εξωτερικό χώρο της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου (πρώην ΠΙΚΠΑ) κατά τις ώρες 10:00- 12:30.
Παρακαλούνται όσοι και όσες προσέλθουν να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).


Μεσολόγγι:

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τρίτη 15/11/2022 και ώρα 9:00-12:00 θα υλοποιηθεί δράση ενημέρωσης και πρόληψης με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη» στην Κεντρική Πλατεία του Μεσολογγίου (Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη).
Η δράση θα περιλαμβάνει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από ειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα θα γίνει και διανομή έντυπου-ενημερωτικού υλικού, αλλά θα δοθούν και οδηγίες για περαιτέρω έλεγχο όπου κριθεί αναγκαίο.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι:
Κέντρο Κοινότητας: 2631363425-431


Αγρίνιο:

«14 Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη -Δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου»
Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.
Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης, καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ll) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με τον σύγχρονο τροπή ζωής, της διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, δίνοντας έμφαση στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις-εκδηλώσεις:

• Συμβολική φωταγώγηση με γαλάζιο χρώμα του κτηρίου του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζας Ελλάδος) την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

• Το Κοινωνικό Ιατρείο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μέτρηση σακχάρου, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, από ώρα 10:00 έως 13:00 για όλους τους πολίτες μας στον πεζόδρομο της Χαρίλαου Τρικούπη (είσοδο Δημαρχείου).

• Οι Δομές Αστέγων θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μέτρηση σακχάρου για τους πολίτες τοπικών κοινοτήτων από ώρα 10:00 έως 12:00,ως εξής :
Αγγελόκαστρο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα πρώην Δημαρχείου
Παπαδάτες, την Τετάρτη16 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα πρώην Δημαρχείου
Λεπενού ,την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στο Κοινοτικό Ιατρείο

• Το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτ/νιας “Γλυκιά Οικογένεια”, μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη)συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στη ζωή μας» στην αίθουσα της Δημοτικής Λαχαναγοράς Αγρινίου, την Δευτέρα 14 Νοέμβριου 2022, ώρα 17:30μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό του κ. Κων/νου Καλαντζή, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και του κ. Γεώργιου Αγραφιώτη, Εκπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:

• «Περι….κυκλώνοντας τον διαβήτη»
ομιλήτρια: κ. Χριστίνα Νείλα Παιδίατρος, MD, MSc στον Σακχαρώδη Διαβήτη
• «Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 – Επιπλοκές»
ομιλητής: κ. Απόστολος Ξυλωμένος, Ειδικός Παθολόγος, με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη,
• «Σακχαρώδης διαβήτης και Καρδιαγγειακός κίνδυνος»
ομιλητής: κ. Δημήτριος Β. Παπασάϊκας, Ειδικός Καρδιολόγος, τ.ιατρός καρδιολόγος NHS, King’s College Hospital, Λονδίνο

Την εκδήλωση θα συντονίζει η κ. Σοφία Ζαμπάρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτ/νίας «Γλυκιά Οικογένεια»

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Καλαντζής Κωνσταντίνος δηλώνει ότι σε εποχές κρίσης, όπως αυτή, συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας.