Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος αρχίζει νέα σειρα εκπομπών στον τηλεοπτικό Σταθμό «Λύχνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, με τίτλο «Ορθόδοξη θεραπευτική».
Θα παρουσιασθούν θέματα, όπως η Εκκλησία ως θεραπευτηριο, ο Χριστός ως θεραπευτής, η ασθένεια και η θεραπεία, οι λογισμοί και τα πάθη, οι φαντασίες και τα όνειρα, η απόγνωση και η κατάθλιψη, ο φθόνος και το μίσος, η ηδονή και η οδύνη, οι τρόποι θεραπείας, ο ησυχασμός, οι άγιοι ως θεραπευθέντες ανθρωποι και άλλα.
Θα είναι μια σειρά περίπου τριάντα εκπομπών στις οποίες θα αναληθούν πως η Εκκλησία με την θεολογία και την ζωή της αντιμετωπίζει τις ψυχικές ασθένειες του ανθρώπου.