messolongiplace2

Για τις εργασίες στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»

17-10-2022

Από την “ενημέρωση” του κ. Δημάρχου για το έργο της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου, προκύπτουν ξεκάθαρα τα παρακάτω:

– Ομολογία ότι αποσύρθηκε ο εργολάβος, δεν μπορεί να δοθεί νέα παράταση και ο Δήμος εξακολουθεί τους πειραματισμούς του.

– Ομολογία ότι γνώριζε αναλυτικά τις όποιες αστοχίες αλλά ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του για δημοπράτηση, μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και έγκριση των όρων διακήρυξης.

– Ομολογία ότι δεν έχει λάβει καν χρήματα από το πρόγραμμα, γιατί σε ενδεχόμενο έλεγχο θα διαπιστωθεί ότι έχει δημοπρατηθεί διαφορετικό αντικείμενο σε ποσότητα και ποιότητα των απαιτούμενων εργασιών ανακατασκευής.

Ταυτόχρονα το ψέμα έχει γίνει «δευτέρα φύσις» της δημοτικής αρχής, όταν είναι να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την δική της πλήρη ανεπάρκεια. Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε την Οικονομική Επιτροπή έχει ενημερώσει ποτέ για την πρόοδο των προβλεπόμενων εργασιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα!

Και μιας και το “κουβάρι” του μυαλού σας, όπως λέτε, έχει τόσα πολλά να βάλει σε τάξη και να διευθετήσει, απαντήστε λοιπόν ΑΜΕΣΑ:

1. Αποχωρεί ο ίδιος εργολάβος και από την ανακατασκευή στο θεατράκι του λιμανιού, ναι ή όχι; Έχει λάβει ελάχιστα χρήματα (11.000 ευρώ) μέχρι τώρα; Υπάρχουν στοιχεία εάν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του;

2. Οδεύει προς απένταξη το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall), λόγω κυρίως των δικών σας καθυστερήσεων, ναι ή όχι; Ο Εμπορικός Σύλλογος, εν προκειμένω, δεν πρέπει και αυτός να σιωπά. Ας δώσει από τη δική του πλευρά τουλάχιστον μια υπεύθυνη ενημέρωση αν και τι γνωρίζει ως συνδικαιούχος του προγράμματος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά κ. Λύρο, επειδή δεν απευθύνεστε – εκεί που εσείς πιστεύετε και επιθυμείτε – καλό είναι να έχετε το θάρρος να αναγνωρίζετε δημόσια τις δικές σας ευθύνες. Η εποχή του «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει», παρήλθε ανεπιστρεπτί, είτε το θέλετε, είτε όχι. Εξάλλου ένας ραγισμένος και θρυμματισμένος καθρέφτης δεν επιδιορθώνεται. Θέλει επειγόντως αλλαγή… Κατανοητόν;


Σπύρος Διαμαντόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος & Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου:

16-10-2022

Απόγνωση προκαλεί σε αρκετούς συνδημότες μας η κατάσταση στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου. Η δε επίσημη θέση της δημοτικής αρχής για το υπό κατασκευή έργο της κεντρικής πλατείας Μάρκου Μπότσαρη στο Μεσολόγγι, ότι φταίνε όλοι οι άλλοι πλην της ίδιας, προκαλεί τουλάχιστο θυμηδία.

Τρία χρόνια τώρα φταίνε όλοι. Φταίει ο πρώην Αντιδήμαρχος, φταίει ο προηγούμενος Αντιδήμαρχος, φταίει ο υπάλληλος, φταίει η μελέτη, φταίει ο covid, φταίει ο πόλεμος, φταίει ο εργολάβος, φταίει γενικώς…

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη δημοτική αρχή και δεν έχει να κάνει με αντιπολιτευτική διάθεση.
Δεν είναι το πρώτο έργο στο οποίο γίνονται παλινωδίες.
Για τα έργα των αθλητικών εγκαταστάσεων φταίει ο υπάλληλος, η μελέτη και ο εργολάβος.
Για τις παιδικές χαρές φταίει πάλι ο υπάλληλος και η μελέτη.
Για το open mall φταίει πάλι ο υπάλληλος. Μπορεί και το Υπουργείο.
Για το ΧΥΤΑ φταίει η κακή αντιπολίτευση.
Για το φωτοβολταικό πάρκο στο polder φταίει πάλι η αντιπολίτευση.
Για τη ΔΕΥΑΜ φταίνε οι πρόεδροι που δεν γίνονται ντεντέκτιβ να καταγγείλουν τους παρανομούντες.
Για τα ανεκτέλεστα τεχνικά προγράμματα του Δήμου φταίνε πάλι οι υπάλληλοι.
Για τα χαμένα προγράμματα φταίνε ξανά οι υπάλληλοι. Θυμίζω συνέχιση δρόμου Τουρλίδας έως μουσείο άλατος 1,5εκ € , συμπληρωματικά έργα ΟΧΕ 3-5εκ €, Παλαμαϊκή σχολή 3-4εκ €, κα.

Κύριε Δήμαρχε, η πλατεία είχε συγκεκριμένη μελέτη που θα μπορούσατε να την αλλάξετε ή να την προσαρμόσετε. Δεν το κάνατε παρότι δηλώνετε γνώστης των έργων. Την ψηφίσατε. Θα μπορούσατε επίσης να φέρετε στο συμβούλιο την μελέτη και την αρμόδια συντάκτη της να ακούσουμε και τη δική της πλευρά. Και να συναποφασίσουμε σε αλλαγές εφόσον τις θεωρούσαμε αναγκαίες.
Αντ΄ αυτού επιδίδεστε σε ένα κρεσέντο ανακρίβειας για να δικαιολογήσετε την οργή του κόσμου.
Η αλήθεια είναι μία και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Οι αστοχίες έχουν ονοματεπώνυμο.

Οι δημότες βλέπουν, ακούν και κρίνουν. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την τελική κρίση και πιστέψτε με οι δημότες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους, παρά την επικοινωνιακή σας τακτική και το κρεσέντο μαυογυαλούρικων τακτικών, προσλήψεων υμετέρων κλπ.
Σταθείτε έστω αυτό το διάστημα στο ύψος των περιστάσεων γιατί ο δήμος έχει συνέχεια.

Χρονικό έργου – Αποφάσεις
Απόφαση 80/2020 έγκριση μελέτης από την Οικονομική Επιτροπή ( 12 Ιουνίου 2020 ), Πρόεδρος ο κος Δήμαρχος.
Απόφαση 215 /2020 έγκριση όρων διακήρυξης και επιτροπής διαγωνισμού ( 12 Ιουλίου 2020 ), Πρόεδρος ο κος Δήμαρχος.
26/10/2020 εγκρίνεται το δεύτερο και τελευταίο πρακτικό του διαγωνισμού.
20/05/2021 υπογράφεται η σύμβαση – 7 μήνες κενό

Κατόπιν των ανωτέρω δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν,
Είτε ΔΕΝ ξέρετε τί ψηφίζετε και τί υπογράφετε είτε γνωρίζατε απλά ΔΕΝ σας βγήκε..


Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

15-10-2022

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με τα έργα της πλατείας:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους δημότες και δια του Τύπου για το έργο της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου που λόγω της θέσεως και της εμπορικής του χρησιμότητας ενδιαφέρει όλους μας.

Ακόμη περισσότερο όμως έχω χρέος να αναλύσω, εν συντομία, το ιστορικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αναφέροντας όλη την αλήθεια. Και τούτο για να δοθεί η δέουσα απάντηση σε συμβούλους και λοιπούς εκκολαπτόμενους «σωτήρες» του τόπου μας που μόλις είδαν το έργο να προχωρά, παρόλο που και έχουν ενημερωθεί στο δημοτικό συμβούλιο και γνωρίζουν το θέμα, παριστάνοντας τους ανήξερους επιδόθηκαν σε μια αρνητική αρθρογραφία, επιλέγοντας για μια ακόμη φορά να δημαγωγούν και πάνω σε αναλήθειες και παραποιημένα στοιχεία να αυτοπροβάλλονται. Αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και όχι η ουσία.

Το έργο της πλατείας δεν θα ήταν στις άμεσες προτεραιότητες μας, ως δημοτική αρχή, καθ’ ότι ως τέτοιες θέτουμε και υλοποιούμε ήδη την δημιουργία υποδομών και την προώθηση των τεράστιων και χρόνιων ζητημάτων για την ασφάλεια και τη λειτουργία του δήμου και ακολούθως τα υπόλοιπα.

Η χρηματοδότηση του είναι από το πρόγραμμα Leader το οποίο ομολογουμένως δεν διαθέτει καμία δυνατότητα αναμορφώσεων επιλογών, που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή επί ποινή απόρριψης. Εντάχθηκε το 2018 από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία και προέβη στην μελέτη από τις τεχνικές μας υπηρεσίες.

Αφότου αναλάβαμε αμφιταλαντευτήκαμε τόσο για την χρησιμότητά του όσο και για το αν υπήρχε επάρκεια μελετών και αν έφτανε ο προϋπολογισμός ή έγινε προσπάθεια να μαζευτεί για να χωρέσει στο όριο των 600.000 € που προέβλεπε το πρόγραμμα με πιθανές εκπτώσεις στο τελικό αποτέλεσμα και την ποιότητα.

Στο δίλημμα αυτό επιλέξαμε να το ξεκινήσουμε γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος διότι τελικά θα παραδώσουμε στους δημότες μας και θα απολαμβάνουν μια νέα, πιο όμορφη, αισθητικά και λειτουργικά πλατεία. Μιλάμε άλλωστε για το σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας του δήμου και του νομού μας ενώ αν κάναμε πίσω θα χάνονταν τα χρήματα από το Leader.

Αναλάβαμε λοιπόν την ευθύνη αρχικά να βρούμε την λύση για την μεταφορά της πιάτσας των Ταξί με την δημιουργία κατάλληλου και αξιοπρεπούς χώρου, πάντα με συνεννόηση με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές τους οποίους ευχαριστώ για την συνεργασία, να έρθουμε σε συμφωνία με τα καταστήματα της πλατείας για την αποξήλωση των υποδομών τους και να ρυθμίσουμε πολλά ακόμη προκαταρκτικά ζητήματα διότι για όλα αυτά τα κρίσιμα προαπαιτούμενα καμία διαβούλευση δεν είχε προηγηθεί. Μάλιστα έγιναν και δύο ή τρεις διαβουλεύσεις παρουσία όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα, αλλά και στελεχών της τεχνικής μας υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή οι όψιμοι κριτές μας όχι μόνο δεν συνέδραμαν σε αυτά εκ του θεσμικού τους ρόλου ως όφειλαν, το αντίθετο μάλιστα πυροδοτούσαν καταστάσεις στο να μην γίνει τίποτα.

Σε ότι αφορά τα χρονοδιαγράμματα του έργου οφείλω να ενημερώσω ότι εκ της νομοθεσίας δίνεται στους αναδόχους προθεσμίες τις οποίες κανείς δεν μπορεί να τις αρνηθεί.

Στην περίπτωση βέβαια της πλατείας πέραν της από τον ανάδοχο εξάντλησης των δικαιούμενων προθεσμιών του, το πρόβλημα ήταν πολύ μεγαλύτερο διότι στην πορεία αναδείχθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο τα σοβαρά ζητήματα των ελλείψεων, παραλείψεων, ανακριβειών και αστοχιών στη μελέτη.

Ενδεικτικά αναφέρω:

– Έλειπαν από τη μελέτη 180 τ.μ.,

– Οι επιλογές κάποιων υλικών ήταν απογοητευτικά δυσεύρετες

– Οι ποσότητες αυτών σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

– Για κάποια κρίσιμα ζητήματα όπως πρόσβαση ΑΜΕΑ δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη. Και πολλά άλλα.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κανείς πως αυτή η μελέτη εγκρίθηκε!

Αν μάλιστα προστεθεί σε αυτό το σκηνικό η κρίση που προέκυψε και συνεχίζει να ταράζει συθέμελα την αγορά με τη τεράστια άνοδο των τιμών στα υλικά, την παντελή έλλειψη κάποιων και τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καλύτερη των περιπτώσεων, παράμετροι που άλλου οδήγησαν αναδόχους στο να εγκαταλείψουν στη μέση τα έργα, αντιλαμβάνεται κανείς από ποσα κύματα πέρασε το έργο αυτό.

Και φυσικά το θέμα δεν ήταν μόνο να βρεθεί η λύση σε κάθε ένα από αυτά, αλλά να τρέξει παράλληλα και μια καρκινωματική γραφειοκρατική διαδικασία συμβουλίων, αποφάσεων και εγκρίσεων.

Όλα αυτά που είναι γνωστά και έχουν αναλυθεί αρμοδίως και υπεύθυνα στο δημοτικό σύμβουλο φανερώνουν τουλάχιστον υποκρισία να τα αναρωτιούνται και να τα αποσιωπούν αυτοί οι οποίοι φέρονται και ως έμπειροι αυτοδιοικητικοί ενώ τελικά μοιάζουν να λυπούνται που το έργο προχωρά.

Αυτοί λοιπόν είναι οι κύριοι λόγοι που η πλατεία πήρε 7 μήνες για να φτάσει στην μορφή που είναι σήμερα.

Ο Δήμος μας κι εγώ προσωπικά κατέβαλα κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τέλους.

Με σεβασμό στο δημοτικό χρήμα, με κατανόηση στους καταστηματάρχες του χώρου, με τους οποίους έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και διαβουλεύσεις και οφείλω να τους ευχαριστήσω για την συνεργασία και να τους επιβεβαιώσω την με κάθε νόμιμο τρόπο στήριξη μου και προπάντων με αγάπη για την πλατεία μας ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό.

Σύντομα η πόλη και οι δημότες μας θα απολαμβάνουν μια νέα ομορφότερη και πιο λειτουργική πλατεία.

Κληθήκαμε να ξεμπερδέψουμε άλλο ένα κουβάρι προχειροτήτων και να το βάλουμε σε θετική τροχιά.

Ξοδέψαμε πολύ χρόνο και γι’ αυτό το ζήτημα όπως και για τα σκουπίδια, τον ΧΥΤΑ, την ΔΕΥΑ, τις πλημμύρες και ένα σωρό ακόμη προβλήματα που έσκασαν σαν «βόμβες» στα χέρια μας.

Αλλά δεν κάναμε πίσω, ούτε φοβηθήκαμε τις ευθύνες. Γιατί οποίος αγαπά τον τόπο του προχωράει μπροστά, δουλεύει σκληρά γι΄αυτόν, λύνει τα προβλήματα και δεν επενδύει στην άρνηση και στο ψέμα.

Συνεχίζουμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια αναφέροντάς σας την αλήθεια και μόνο. Ο σωστός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης. Η ενημέρωση και η αλήθεια είναι ο ιδανικότερος τρόπος προάσπισης της κακοήθειας, της λάσπης, του ψέματος και της υπονόμευσης και του ψέματος.

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και θα μας δικαιώσει πολύ περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα!».


Συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”
Επικεφαλής Συνδυασμού Όλγα Δασκαλή:

11-10-2022

Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου:

Για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής για σχεδιασμό και διαβούλευση μας κάνει θεατές μιας πρωτόγνωρης κατάστασης.

Οι δικαιολογίες για “το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας”, “ανεπάρκεια στις μελέτες” και όλα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς διαψεύδονται περίτρανα με τις επιλογές και τις αστοχίες της.

Επιτέλους να καταλάβουμε ότι αυτά που συμβαίνουν κάποιοι άνθρωποι τα σκέφτονται, τα επιλέγουν και τα αποφασίζουν.

Όσον αφορά το έργο:

α) υπάρχει ξεκάθαρη αστοχία στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί,

β) είναι εκτός χρονοδιαγράμματος,

γ) για την ολοκλήρωση θα δαπανηθούν επιπλέον 145.000 ευρώ δημοτικό χρήμα εκτός των 360.000 ευρώ από το πρόγραμμα Leader της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,

δ) στη θέση του συντριβανιού βλέπουμε χώμα και μαθαίνουμε ότι σύντομα θα δούμε και γκαζόν (σπατάλη δηλαδή δημοτικού χρήματος για φυτεύσεις που σε λίγο χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν για την υλοποίηση του συντριβανιού),

ε) ο χώρος της πλατείας που κανονικά σήμερα συνεχίζει να είναι εργοτάξιο, παραμένει ανοικτός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια,

στ) ποτέ κανείς δεν μας απάντησε για ποιο λόγο κόπηκαν τα πλατάνια, αφού τώρα στη θέση τους βλέπουμε νέα δέντρα που θα χρειαστούν πάνω από μια 5ετία για να μεγαλώσουν και φυσικά

ζ) μέσα σε όλα αυτά, το έργο ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2022, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα:

Να έχει γίνει εντός πανδημίας ή

Να είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2022 ή

αφού υπήρχαν αστοχίες – όπως συνεχίζει να υποστηρίζει η δημοτική αρχή, θα έπρεπε από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε, είτε να μην προχωρήσει καθόλου στο έργο, είτε να συντάξει νέα μελέτη.

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή επέλεξε να δημοπρατήσει το έργο χωρίς να έχει θωρακίσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του καθώς και χωρίς να έχει υπολογίσει τα αλόγιστα επιπλέον έξοδα στα οποία μας υποβάλλει για την αποπεράτωση του, δείχνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια αποτυχία (αποτέλεσμα κακών επιλογών) η οποία κρατά μήνες τώρα σε ομηρία την κεντρική πλατεία της πόλης με την εικόνα της πλατείας να δείχνει από τώρα την φθορά και τις αστοχίες.

Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην δημοτική αρχή που υπέγραψε να ξεκινήσει το έργο χωρίς να έχει διασφαλίσει τα αυτονόητα της καλής εκτέλεσής του.


Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»

8-10-2022

Οι παλινωδίες, οι πειραματισμοί και οι γραφικότητες σχετικά με την αποπεράτωση της κεντρικής πλατείας, δεν έχουν τέλος!

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες των παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής – χωρίς εμπλοκή του εργολάβου που έχει σταματήσει τις εργασίες – που μόνο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργούν για το που πάει η όλη κατάσταση.

Επειδή λοιπόν το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και το διαχειρίζεται η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., ο Δήμος, με τα καμώματά του, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ (!) χρηματοδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα, για τον ευνόητο λόγο ότι «κάνει ό,τι του κατέβει» από την αρχική μελέτη, με αποτέλεσμα ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα να είναι από χρηματοδότηση του Δήμου.

Επιπλέον επιβεβαιώθηκε περίτρανα, μετά την πρόσφατη έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο του ανακεφαλαιωτικού πίνακα, ότι απαιτούνται επιπλέον 150.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή της και συμπληρωματική σύμβαση ή νέο έργο! Και βέβαια, κάτι τέτοιο απαιτεί πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες (Διαχειριστική Αρχή, Οικονομική Επιτροπή κ.ά.).

Μπροστά στο διαφαινόμενο “κάζο”, ο Δήμος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ό,τι τους “κατεβάζει” η κούτρα, καθημερινά πράττουν. Φύτεψαν δέντρα με δική τους ευθύνη – χωρίς να γνωρίζει κάτι η αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου – και προσπαθούν με χώμα να καλύψουν το τεράστιο κενό που υπάρχει, στον χώρο του προβλεπόμενου σιντριβανιού, ώστε προοπτικά να βάλουν, λέει, γκαζόν, για να το βγάλουν ξανά, γιατί κατά τα δικά τους λεγόμενα πρέπει να υποδεχθούν το νέο Μητροπολίτη…

Κύριε Λύρο και κυρία Μελαχρή, που θαρρείτε ότι βρίσκεστε; Στα χωράφια σας και στη δική σας περιουσία; Το κόσμημα της πόλης το έχετε δει νύχτα; Πίσσα και σκοτάδι… Έχετε αφουγκραστεί τους δημότες και την κοινωνία; Τους επαγγελματίες πέριξ της πλατείας, τους οδηγείτε, ναι ή όχι, στον αφανισμό;
Και επειδή η υπόθεση αυτή θα τραβήξει αρκετά, σας συνιστώ:
Να σταματήσετε τους άθλιους πειραματισμούς στην προβλεπόμενη μελέτη ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας και
Να επιταχύνετε τις απαιτούμενες διαδικασίες χρηματοδότησης, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και παραδοθεί, όπως έχει προγραμματιστεί.

Εν κατακλείδι, ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι σας και τα χρήματα των δημοτών είναι πολύτιμα για να πειραματίζεστε με αυτόν τον τρόπο, χωρίς πυξίδα και προοπτική. Όπου κανείς και αν κοιτάξει, ερείπια… Στα δικά σας όμως ερείπια δεν μπορεί να “επικαθήσει” η πόλη και ο Δήμος γενικότερα. Αυτό καταγράφεται καθημερινά και η ώρα της κρίσης – και για εσάς – πλησιάζει…