lyrosdeyam1

Σε δυσχέρεια η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»:

12-10-2022

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας σχετικά με την ΔΕΥΑΜ, ενημερώνουμε τους δημότες ότι σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ προς την ΔΕΥΑΜ, θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για την εξεύρεση νέου παρόχου την 2/11/2022.
Ως γνωστόν η ΔΕΥΑΜ βρίσκεται αυτή την στιγμή χωρίς πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο δήμαρχος θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΔΕΗ, για την ρύθμιση των χρεών και την κατάρτιση νέας σύμβασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, διότι άλλη εταιρία είναι σχεδόν αδύνατον να δεχθεί την ΔΕΥΑΜ, λόγω χρεών και κακού ιστορικού.

Το χρονικό διάστημα για την διαπραγμάτευση είναι πολύ μικρό και «από μηχανής θεός» δεν υπάρχει, χάθηκαν χωρίς λόγο τρία πολύτιμα χρόνια και τώρα αντί να είναι η πρώτη προτεραιότητα του δημάρχου, είναι μάλλον η τελευταία, ασχολούμενος αποκλειστικά με την αυτοπροβολή του.
Κύριε δήμαρχε, για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, δεν κάνετε τον κόπο ούτε καν να ενημερώσετε τους δημότες σας, σε τόσο μεγάλη υπόληψη τους έχετε !
Στις 3/11/22 κατεβαίνουν οι διακόπτες και όλος ο δήμος θα μείνει χωρίς νερό.

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχουμε προαναγγείλει πολλές φορές από το 2019 μέχρι σήμερα, ότι με τις ακατανόητες συμπεριφορές του δημάρχου, σύντομα θα πούμε το νερό νεράκι και δεν ήταν υπερβολή, αλλά δυστυχώς η ωμή αλήθεια.


Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

11-10-2022

Η Volterra έπαψε να είναι πάροχος στην ΔΕΥΑ Μεσολογγίου και έχει ειδοποιήσει από 4 Οκτωβρίου τον ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα, με ό,τι αυτό σημαίνει για την παροχή νερού στους κατοίκους της περιοχής! Η απελευθέρωση της αγοράς και η περιπλάνηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας από πάροχο σε πάροχο, δεν λύνει αλλά διογκώνει το πρόβλημα των χρεών και του εξ’ αυτών αδιεξόδου. Άλλωστε η ΔΕΗ, μετά την ιδιωτικοποίηση, έπαψε να παίζει οποιονδήποτε εξισορροπητικό ρόλο και αποχωρεί από πάροχος, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις αυτές, μαζί με τους ΤΟΕΒ, σε λίγο να μην βρίσκουν πάροχο.

Η προσπάθεια για αποδοχή τροπολογίας που θα ενέτασσε τις επιχειρήσεις αυτές στην τελευταία καταφυγή, έπεσε στο κενό. Τώρα, το σενάριο λέει: το νερό, νεράκι, ή: τρεχάτε ποδαράκια μου….


Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»:

11-10-2022

Για πολλοστή φορά η δημοτική μας αρχή βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Από το 2019 προβλέπουμε και προειδοποιούμε τον δήμο, για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει αν δεν λογικευθεί και δεν πράξει τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως η δημοτική μας αρχή εξακολουθεί να κωφεύει και να στρουθοκαμηλίζει και τώρα ήρθε πλέον η ώρα που θα πρέπει να πληρώσουν οι δημότες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η εταιρία Volterra απέστειλε έγγραφο προς την ΔΕΥΑΜ, με το οποίο την πληροφορεί ότι έχει κάνει «παύση εκπροσώπησης».

Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτει από πελάτη την ΔΕΥΑΜ και κοινοποιεί την απόφασή της στον ΔΕΔΔΗΕ. Κατόπιν αυτού ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποχρεωμένος εντός το πολύ 15 ημερών να κατεβάσει όλους τους διακόπτες της ΔΕΥΑΜ.
Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η έλλειψη νερού σε όλο τον δήμο, των ΤΟΕΒ συμπεριλαμβανομένων.

Πριν ένα περίπου μήνα η Volterra είχε στείλει εξώδικο με το οποίο καλούσε την ΔΕΥΑΜ να πληρώσει εντός 5 ημερών το χρέος των 876.000 ευρώ. Άμεση λοιπόν προτεραιότητα του δήμου και το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει, ήταν να φροντίσει να ρυθμίσει το χρέος προς την Volterra.

Η δημοτική μας αρχή αγνόησε όμως επιδεικτικά για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα, δεν απάντησε μάλιστα σε σχετική μας ερώτηση στο Δ.Σ. και τώρα βρίσκεται σε απόγνωση και με την πλάτη στον τοίχο.
Ο δήμος έχει πάρει μεγάλα ποσά λόγω Covid και αντί να τα διαθέσει για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα χρησιμοποιεί για να κάνει αχρείαστες προσλήψεις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και για να βουλώσει λακκούβες παραμονές των εκλογών, μήπως και διασωθεί.

Το θέμα είναι και άμεσο και κρίσιμο, αφορά δε την διαβίωση και την υγεία των δημοτών.
Επειδή λοιπόν η δημοτική μας αρχή βρίσκεται σε αδιέξοδο, μη γνωρίζοντας που πατά και που βρίσκεται, κάνουμε έκκληση για άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ΔΕΥΑΜ.
Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να βρεθεί λύση. Λύσεις πάντα υπάρχουν και πρέπει να τις αναζητήσουμε όλοι μαζί για να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Ελπίζουμε η έκκληση μας να εισακουσθεί άμεσα, έχουμε και προτάσεις και διάθεση να συμβάλουμε στην επίλυση του θέματος.

Ο δήμαρχος ακούει ή εξακολουθεί να βρίσκεται σε vertigo ;