kiametis3

Δηλώσεις επ’ευκαιρία της εκλογής του νέου Μητροπολίτη

Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου εύχεται από καρδίας στον Σεβασμιότατο κ.κ. Δαμασκηνό για την εκλογή και χειροτονία του στη θέση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Ευχόμαστε στον νέο Ποιμενάρχη μας δύναμη και μακροημέρευση στο θεάρεστο έργο το οποίο καλείται να επιτελέσει, λειτουργώντας ενωτικά για το ποίμνιο στον νομό μας, σε πείσμα των όποιων μειοψηφικών απόψεων απεργάζονται οποιασδήποτε μορφής διαιρέσεις και διχοτομήσεις.


Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας:

Συγχαρητήριο μήνυμα προς το νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνό, έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του και δια ζώσης στο νέο Ιεράρχη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.
Στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

«Σεβασμιώτατε,

Παρακαλώ δεχθείτε τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές μου για την ανάδειξή σας στο αξίωμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Η εκλογή σας σηματοδοτεί νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολή μας, σε μια εποχή που η κοινωνία έχει ανάγκη από άξιους Ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού.
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική σας εμπειρία, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία. Εύχομαι ολόψυχα την από Θεού Ενίσχυση και Σκέπη, για το σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο που αναλαμβάνετε.

Αξιος!»


Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, είναι ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μετά την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα νωρίτερα, από την Ιεραρχία της Ελλάδος. Επ’ αφορμή της εκλογής του, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαρμόσυνα ηχούν οι καμπάνες των Εκκλησιών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, της μεγάλης και ιστορικής Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να αναγγείλουν στο ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας, την εκλογή του νέου πνευματικού Πατέρα και Ποιμενάρχου μας.

Εκ βάθους καρδίας συγχαίρω τον εκλεκτό της Θείας Πρόνοιας και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Αρχιμανδρίτη, Δαμασκηνό Κιαμέτη, για την ανάδειξή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου για τη πνευματική διακονία του ποιμνίου στα αγία αυτά χώματα που ανέδειξαν αγίους και άξιους ποιμενάρχες, όπως ο μακαριστός προκάτοχός του, κυρός Κοσμάς.

Στέκομαι στο πλευρό του νέου μας ποιμενάρχη, μαζί με όλο το χριστεπώνυμο πλήθος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και περιμένουμε με χαρά να τον υποδεχθούμε εγκάρδια στην Ιερή μας Πόλη, στον τόπο σύμβολο που μετουσιώνει με τον πιο δυνατό τρόπο τα μηνύματα της εκκλησίας και της πίστης μας , ευχόμενοι ο μεγαλοδύναμος με την θεία χάρη του να τον ευλογεί.

Αξιος!»


Δήμαρχος Αγρινίου:

Ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε την τιμή να παρευρεθεί στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο.

«Ο λαός του Αγρινίου εύχεται στο νέο Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό μακροημέρευση και θεοφιλή ποιμαντορία.
Το πλούσιο βιογραφικό, τα χαρίσματα και η πολυσχιδής διακονία του στην Εκκλησία εγγυώνται για την επιτυχία στη νέα διακονία την οποία ανέθεσε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε στο Αγρίνιο και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στο έργο του για την πρόοδο, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη της τοπικής μας Εκκλησίας και κοινωνίας. Συγχαίρουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη από καρδιάς, ευχόμαστε υγεία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα και μαζί με όλο τον ορθόδοξο λαό του Αγρινίου αναφωνούμε Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός», ευχήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.


Χριστίνα Σταρακά, Μείζον αντιπολίτευση Δήμου Αγρινίου:

Με αφορμή την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού , η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά προέβη στην εξής δήλωση :

‘’ Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου στον νέο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό.
Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ύστερα από την σπουδαία και λαμπρή ποιμαντορία του μακαριστού κ.κ. Κοσμά ανατίθεται στην πνευματική και εκκλησιαστική καθοδήγηση ενός άξιου ιεράρχη της εκκλησίας μας.
Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η απλότητα, η ταπεινότητα και η εκκλησιαστική του εμπειρία εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη θητεία στο θρόνο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.’’


Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

«Σεβασμιώτατε, κ.Δαμασκηνέ,

Δεχθείτε παρακαλώ τις εκ βαθέων καρδίας ευχές μου για την εκλογή σας και ανάδειξή σας ως ποιμενάρχης και Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σε μια εποχή πολυεπίπεδης κρίσης και έκπτωσης των αξιών, με την κοινωνία χωρίς σαφή προσανατολισμό, ο ρόλος σας σημαντικός, ουσιαστικός, καθοδηγητικός.

Ο ψυχικός σας πλούτος, η πνευματική σας ενάργεια και η άοκνη στάση της ζωής σας να αποτελέσουν δύναμη για το εκκλησιαστικό, ποιμαντορικό και κοινωνικό έργο που αναλαμβάνετε.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, και ο Χριστιανισμός προβάλλονται μέσα από το έργο και τη δράση άξιων ποιμεναρχών, όπου η προσωπική τους συμπεριφορά αποτελεί συμπεριφορισμό για τους πιστούς και το ορθόδοξο ποίμνιο.

Σας εύχομαι ολόψυχα, με τη βοήθεια του Κυρίου Ιησού Χριστού και την αγάπη της Παναγίας μας, φώτιση και δύναμη ώστε να επιτελέσετε επιτυχώς το θεάρεστο έργο που αναλαμβάνετε, επιτυχή θητεία και μακροημέρευση στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ευαρεστώντας Θεόν & άνθρωπο!»