thermo7

Οι προοπτικές ανάπτυξης του Θέρμου

Όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, τον δρόμο Θέρμου – Ναυπάκτου, η Δημοτική αρχή αντέτεινε προτείνοντας τον δρόμο Ναυπάκτου – Καρπενησίου.

Εμείς προτείναμε συγκεκριμμένες δράσεις, κινήσεις και ενέργειες με κυρίαρχη την σε πρώτη φάση συνάντηση με τους αρμόδιους, τον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού, κίνηση την οποία έκανε το Αγρίνιο με επιτυχία και προχωρεί.
Καταρρίψαμε ως αίολες τις αιτιάσεις της συμπολίτευσης, πως δήθεν το ίδιο ήθελε και η Δημοτική αρχή Καρπενησίου, ενώ αποδείξαμε την ρηχότητα και σαθρότητα των ατεκμηρίωτων επιχειρημάτων της διοίκησης του Δήμου για τον δρόμο Ναυπάκτου – Καρπενησίου, καταθέτοντας εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα προς όλους τις προγραμματιζόμενες τότε και ήδη ορατές και εν εξελίξει επιδιώξεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ηδη με απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου χρηματοδοτούνται οι μελέτες του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία.
Δεν μας φταίει ο μεγάλος Δήμος Αγρίνιου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν την αποτυχία της διοίκησης του Δήμου, αλλά η ατολμία, η έλλειψη ρεαλιστικών προτάσεων, η προσκόληση σε ουτοπικές δοξασίες και η αδυναμία παρουσίασης ισχυρά τεκμηριωμένων προτάσεων.

Φταίει η αδυναμία δημιουργίας των απαραιτήτων εκείνων επιλεγμένων και ισχυρών προσωπικών σχέσεων, σχέσεις που σφυρηλατεί η πλήρης γνώση των προβλημάτων και της πραγματικότητας.

Φταίνε επίσης οι ανούσιες τυμπανοκρουσίες εντυπωσιασμού των ημετέρων, φταίνε οι βερμπαλιστικές δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων, φταίνε οι τακτικισμοί φενάκης των δημοτών μας, φταίνε τέλος οι μέθοδες εκείνες που ασελγούν στον ψυχισμό και στον συναισθηματισμό των ετεροδημοτών μας, μέθοδες που εκμεταλλεύονται την αγάπη τους προς την γενέτειρα γή, παραμυθιάζοντάς τους με ψεύδη κι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τακτικισμοί και μέθοδες όμως που έγιναν αντιληπτοί, κι επειδή ανήκουν σε άλλες εποχές που παρήλθαν ανεπιστρεπτί, απορρίφθηκαν ως ξεπερασμένοι.

Το καλοκαίρι δημιουργίας εντυπώσεων πέρασε, έκλεισε κι ο κύκλος επίδειξης της φτιασιδωμένης Θερμιώτικης πραγματικότητας και δυστυχώς….. ο μαρασμός της περιοχής είναι πλέον ορατός.
Σε έναν βραδινό περίπατο στην πλατεία του κέντρου του Δήμου μας στο Θέρμο, εισπράτει ο οποιοσδήποτε την ερημοποίηση της περιοχής. Αλλά και η απαρίθμηση των ξενοίκιαστων καταστημάτων και των ερμητικά κλεισμένων σπιτιών, είναι ενδεικτικά της κατεύθυνσης προς την οποία οδηγούν τον τόπο αυτοί που τον διοικούν.

Μένουμε σ΄ αυτή την κωμόπολη, βιώνουμε την ζοφερή πραγματικότητα, εισπράττουμε τις ανησυχίες των δημοτών μας, δεν θέλουμε να γίνει το Θέρμο χωριό και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, γιατί αυτή η περιοχή με τις τόσο πολλές δυνατότητες, έχει κι ανθρώπους ικανούς και έντιμους, που τους αξίζει καλύτερη τύχη.

‘Αξιοπιστία και προοπτική για τον Δήμο Θέρμου’