29dfeatureimage

Ο Δήμος Αγρινίου στην έκθεση Beyond

Παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού  Θεόδωρου Λιβάνιου έγιναν τα εγκαίνια της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond 4.0 στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Αγρίνιου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο, τον Γεν . Γραμ. Δ. Τζιώλη και τα στελέχη της της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όλες τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Αγρινίου.

«Οι έξυπνες πόλεις διασφαλίζουν ψηφιακά οφέλη για τους πολίτες μέσω επενδύσεων σε υποδομές διαδικτύου και τεχνολογίας. Στον Δήμο Αγρινίου, αυτή την περίοδο, ελέγχουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του συστήματος στάθμευσης οχημάτων με αισθητήρες αναγνώρισης. Εχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet με εγκατεστημένα 127 σημεία WiFi Free Hotspots, δηλαδή δωρεάν ασύρματο internet σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του Αγρινίου, ενός Δήμου συνολικής έκτασης 1246 τ.χλμ. Έχουμε τοποθετήσει έξυπνα ηλιακά παγκάκια σε κεντρικά σημεία της πόλης καθώς και πινακίδες για την ενημέρωση των πολιτών. Ήδη προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων. Προωθούμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μέσω της οποίας μειώνουμε την γραφειοκρατία και αυξάνουμε τη διαφάνεια. Μια από τις πρωτοβουλίες μας, που έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση, είναι η e- οικονομική ταυτότητα όπου οι πολίτες διεκπεραιώνουν υποθέσεις χωρίς να προσέρχονται στην Οικονομική Υπηρεσία. Αποδεικνύουμε ξεκάθαρα τη στόχευση μας για έναν ψηφιακό και πράσινο Δήμο με την εγκατάσταση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων αλλά και της ποιότητας των υδάτων των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας. Όλα αυτά υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριακών Δεδομένων (GIS) που έχει ήδη αναπτυχθεί επιτυχημένα στο Δήμο Αγρινίου. Μια πύλη ανοικτών δεδομένων, μελετών και στοιχείων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

O Δήμος Αγρινίου φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με κεντρικό θέμα: «Η ΠΔΕ αλλάζει. Κοιτάζουμε μπροστά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση» με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τ.Παπαδόπουλο.


c735

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 2η χρονιά στην Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας «BEYOND 4.0» που διεξάγεται στον χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη, από 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

O Δήμος Αγρινίου φιλοξενείται στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με κεντρικό θέμα: «Η ΠΔΕ αλλάζει. Κοιτάζουμε μπροστά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Η έκθεση αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για διεθνείς επιχειρηματικούς leaders, πρωτοπόρους στοχαστές, τεχνολογίες αιχμής και για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες καταναλωτών και θα δώσει το βήμα σε εταιρείες απ’όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά και την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη σημασία της συμμετοχής του ΔΑ αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπναστασίου: «Όλα τα έργα είναι εναρμονισμένα σύμφωνα με το όραμα της Δημοτικής Αρχής για έναν Βιώσιμο, Πράσινο και Έξυπνο Δήμο με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας. Ο Δήμος Αγρινίου παρουσιάζει την ψηφιακή στρατηγική και τις δράσεις που υλοποιεί με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών . Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς το περιβάλλον».

Ο Δήμος Αγρινίου εκπροσωπείται από στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο και τον Γεν. Γραμ. ΔΑ Δ.Τζιώλη.

«Δίνουμε δυναμικό παρών παρουσιάζοντας όλες τις πρωτοπόρες πρακτικές και έξυπνες εφαρμογές που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε προς όφελος των δημοτών μας. Το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Αγρινίου εργάζεται εντατικά για το συγκεκριμένο στόχο και ήδη οι πολίτες απολαμβάνουν τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την φιλοξενία και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Παπαδόπουλο», ανέφερε σχετικά ο κ. Σκορδόπουλος.