pises20

Οι ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Αγρινίου

Εννέα (9) χρόνια μετά και αφού δεν κατάφερε να υλοποιήσει ένα σοβαρό έργο υποδομής, πρωτοφανές στα αυτοδιοικητικά χρόνια, τώρα στο τελευταίο έτος της δεύτερης δημοτικής θητείας του έρχεται ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και για να συγκαλύψει την ανυπαρξία του έργου του ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών ανακατασκευάζοντας την άσφαλτο, σημειακά και διάσπαρτα μέσα στην πόλη του Αγρινίου, προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι υλοποιεί έργο παντού και σφραγίζοντας το έδαφος , όπου υπάρχει κενό, με τσιμέντο.

Σε μια πόλη με ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες το καλοκαίρι, σε μια πόλη που δεν αναπνέει, που κατά τους θερινούς μήνες μετατρέπεται σε θερμοκήπιο, φλέγεται και οι κάτοικοι δραπετεύουν όπως μπορούν, σε μια πόλη που χαρακτηρίστηκε μετά από σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών ως «θερμική νησίδα» αυτό είναι το έλλειμα ή το πρόβλημα του Αγρινίου, το τσιμέντο δηλαδή και η άσφαλτος;

Αυτός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα; Όχι βέβαια. Εννιά χρόνια λοιπόν δημοτικής θητείας και ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου δεν μπόρεσε να καταλάβει καν ποιο είναι το πρόβλημα του Δήμου του και ιδιαίτερα της πόλης του Αγρινίου. Έτσι παρέμεινε σε παρωχημένες πρακτικές άλλων εποχών!! Αυτές που χρησιμοποιούσαν οι Κοινοτάρχες του περασμένου αιώνα στο τελευταίο έτος της θητείας τους, δηλαδή τσιμεντώσεις και άσφαλτο παντού άντε και περισσευούμενες «φωταψίες». Με τον ίδιο τρόπο σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, προσπαθεί να μας παραπλανήσει και να υφαρπάξει τους ψήφους μας στις επόμενες Δημοτικές εκλογές. Το τραγικό είναι ότι όχι μόνο δεν κατάλαβε ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα αλλά αυτοθαυμάζεται κιόλας φωτογραφιζόμενος κάθε μέρα στα σημεία όπου ρίχνει άσφαλτο. Εννιά χρόνια χαμένα. Εννιά χρόνια μένουμε στα ίδια, με το Δήμο Αγρινίου στην απομόνωση, μια πόλη αποπνιγμένη στα τσιμέντα και στην άσφαλτο, με τον πληθυσμό να συρρικνώνεται και κυρίως με την τοπική οικονομία να βυθίζεται και προχωράμε χωρίς προοπτική και με τις μεγάλες διεκδικήσεις και στόχους να χάνονται.

Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε και να υπομνήσουμε στο Δήμαρχο Αγρινίου τα κάτωθι:

• ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ο.Η.Ε. – Διακυβερνητική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για την Κλιματική Αλλαγή (Δ.Ο.Ε.Κ.Α): « η Τεχνητοποίηση, δηλαδή η μετατροπή των φυσικών εκτάσεων σε αστικές καλυμμένες από τσιμέντο και άσφαλτο που αδιαβροχοποιούν το έδαφος, δημιουργεί αστικές νησίδες θερμότητας που επιδεινώνουν την θέρμανση του αέρα στις πόλεις και αυξάνουν τον κίνδυνο κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων.»

• ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ Δημήτρης ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «ευθύνη ενός Δήμου είναι να δημιουργήσει και συνθήκες ανάπτυξης και όχι μόνο να κλείνει λακκούβες, να αλλάζει λάμπες και να μαζεύει σκουπίδια…..»

Το κακό στο Δήμο Αγρινίου έγινε. Έχει λοιπόν νόημα η ανωτέρω υπόμνηση προς το Δήμαρχο Αγρινίου; Έχει, για να μην ξαναγίνει και νομίζω ότι οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου δεν θα το επιτρέψουν.

Για το Δίκτυο «Act now – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»
Δημήτρης Τραπεζιώτης, Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων