dsmes6

Δεν πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στο Μεσολόγγι

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, «αδικαιολογήτως» δεν έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προκειμένου να εκλέξει μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, στη θέση του παραιτηθέντος μέλους κ. Χρήστου Τέγα.

Οι απουσίες αυτές δεν έδωσαν την δυνατότητα να γίνει η εκλογή νέου μέλους στην Οικονομική Επιτροπή, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου από αύριο, Δευτέρα και ενώ τρέχουν μια σειρά σημαντικών ζητημάτων και ο Δήμος να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σκουπιδιών.

Είναι να απορεί κανείς με τη στάση ορισμένων συμβούλων της αντιπολίτευσης, που ενώ εγκαλούν την Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση, είναι οι ίδιοι, που παρότι περιφέρονται στην περιοχή, σήμερα, αγνόησαν το Κορυφαίο Πολιτικό Όργανο του Δήμου και την υποχρέωση, που έχουν απέναντι στους πολίτες, που τους εμπιστεύτηκαν και «προκλητικά» δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιουργώντας με τη στάση τους τεράστια εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Μάλιστα από χθες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Τσώλος (αν και με covid), απέστειλε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους επιστολή επισημαίνοντας ότι η Οικονομική Επιτροπή έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες και είναι άκρως απαραίτητη η νόμιμη συγκρότηση του συλλογικού οργάνου για την λειτουργία του Δήμου και πως είναι καθήκον η παρουσία τους στις αρχαιρεσίες για την εκλογή μέλους της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, σε δήλωση σχετικά ανέφερε:
«Με απογοήτευση και πικρία διαπίστωσα σήμερα, αυτό που φανταζόμουν ότι θα συμβεί, το μποϊκοτάζ κάποιων συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μπροστά σε ένα μείζον θέμα, όπως η ομαλή λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και κατ’ επέκταση του Δήμου.
Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα προβλήματα του Δήμου που γράφουν και μιλούν για ολιγωρία και αναβλητικότητα της δημοτικής αρχής, σήμερα προτίμησαν τα μπάνια στις παραλίες παρά να έρθουν στην ψηφοφορία για την πλήρωση της θέσης του παραιτηθέντος σε «διατεταγμένη» απόσταση Χρήστου Τέγα.
Οι αληθινοί σκοποί τους και οι επιδιώξεις τους αποκαλύφθηκαν. Μοναδικό τους μέλημα είναι να προβάλλουν προσκόμματα στην λειτουργία του Δήμου από τον φόβο μήπως πετύχει στο έργο της η Δημοτικής Αρχής.

Αντιλαμβάνομαι ότι είναι καλοκαίρι και όλοι θέλουν λίγες διακοπές, αλλά να περιφέρεσαι στην περιοχή και να αγνοείς το Δημοτικό Συμβούλιο, αν μη τι άλλο είναι προκλητικό!
Δυστυχώς αυτή δεν είναι άσκηση υπεύθυνης και γόνιμης αντιπολίτευσης, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κάνουν εντύπωση, με το αγαπημένο τους χόμπι, με μακροσκελείς και αστοιχείωτες ανακοινώσεις και ψευδή σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγαίνετε κύριοι στις κοντινές παραλίες για μπάνια.
Εξάλλου “παράλιες” είστε, κουβέντες και κουτσομπολιά μόνο.
Είστε ανεύθυνοι και ανάξιοι για δημοτικοί σύμβουλοι.
Αλλά οι δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, βλέπουν και κρίνουν καθημερινά όλους μας για το τι πράττουμε και το τι λέμε. Αντιλαμβάνονται επίσης ότι με την πράξη σας αυτή ο Δήμος «νεκρώνει» για ένα μήνα με υπαιτιότητα σας.
Οι εποχές που ζούμε απαιτούν πολιτικές που θα δώσουν ελπίδα και μέλλον στους δημότες και όχι μιζέρια. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που μάχονται και υπερασπίζονται τα συμφέροντά του και όχι από αυτούς που θα υποθηκεύουν το μέλλον του».