business1

Συνέδριο ‘Δυτικά Επιχειρείν’ στο Αγρίνιο

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει για την διεξαγωγή του Στρατηγικού Συνεδρίου «Δυτικά Επιχειρείν 2022» , που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Emileon το Σάββατο 18 Ιουνίου κατά τις ώρες 10:00 έως 16:00, από την AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις που συνθέτουν το οικονομικό περιβάλλον και οι συνέπειές τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Τουρισμός, ενέργεια και αγροτοδιατροφικός τομέας θα τεθούν επί τάπητος στις ομιλίες των εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, του ακαδημαϊκού χώρου και θεσμικών φορέων από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, τον τεχνικό κόσμο, την ενέργεια, τον τουρισμό.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της διοργάνωσης ωστόσο θα αποτελέσει και η έκθεση προϊόντων και γευσιγνωσίας, με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων που οργανώνεται με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Οι σύνεδροι καθώς και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων του δυναμικού αγροτοδιατροφικού κλάδου της Αιτωλοακαρνανίας. Επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την τυποποίηση και την προώθηση των προϊόντων τους κάνοντάς τα γνωστά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι: Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε.(«ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ» Βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής & κουλουροποιίας), Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε. (Μεταποίηση & Εμπορία – Παραδοσιακό αυγοτάραχο), Κουβέλη Αρετή του Αλεξάνδρου (ETOLEA Παραγωγή & Τυποποίηση Premium Ελαιολάδου), Ν. & Ν. Γρίβας Ο.Ε. (Παραγωγή & Εμπορία Οίνου), Νταβέλη Ιωάννα («λουκουμμμ… άκι!», Εργαστήριο λουκουμιών-ζαχαροπλαστείο), Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. (Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά Προϊόντα ορεινής Τριχωνίδας), Τσικριτέας Αθανάσιος (KOKA ΗΟΝΕΥ – Συσκευασία και εμπορία premium μελιού), Φωλιάς Γεώργιος, αγορά κρεάτων Αμφιλοχίας (Μεταποίηση & εμπόριο κρεάτων).


Οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας, υπό το πρίσμα της τρέχουσας ρευστής οικονομικής και γεωπολιτικής συγκυρίας, θα τεθούν επί τάπητος στο Στρατηγικό Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022» που διοργανώνουν στο Αγρίνιο η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, στον συνεδριακό πολυχώρο EMILEON, κατά τις ώρες 10:00 έως 16:00, με ώρα προσέλευσης 09:30.

Το Συνέδριο έχει την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Αγρινίου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Διαθέτει επίσης την υποστήριξη των δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου και Ναυπακτίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ καθώς και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύριος σκοπός της διοργάνωσης είναι η αποτύπωση του υφιστάμενου οικονομικού και κοινωνικού πλαισίου με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, στις προτεραιότητας του πρωτογενούς τομέα και στις προοπτικές του τουρισμού.
Το λόγο θα λάβουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και των επιμελητήριων, φορέων της ενέργειας, του ακαδημαϊκού χώρου και της αγοράς.

Ειδικότερα, οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Ιερόθεου.

Εισαγωγικές τοποθετήσεις θα αναπτύξουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Βουλευτής – Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νικόλαος Παππάς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Λύρος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Θα συντονίσει η Δημοσιογράφος (MEGA TV) Ανθή Βούλγαρη.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τουρισμός, Επενδύσεις σε Υποδομές & Περιφερειακή Ανάπτυξη» θα μιλήσουν η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η Βουλευτής-Τομεάρχης Τουρισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου (τηλεδιάσκεψη), ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Α.Ε. Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Υδροπλάνα Ελλαδας Α.Ε. Νικόλας Χαραλάμπους. Θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) Νικόλαος Τσάμης.
Στα πλαίσιο της ενότητας «Αγροτοδιατροφικός Τομέας, Γεωργία & Περιβαλλοντική Διαχείριση» θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Σαλάχας, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) Κων/νος Μπόκας και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ Ηλίας Δημητριάδης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος (nafpaktosvoice.gr) Ευάγγελος Καρανικόλας.

Tέλος, στo πλαίσιo της ενότητας «ο νέος ενεργειακός χάρτης και οι προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας», θα μιλήσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας (τηλεδιάσκεψη), ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Στυλιανός Μπλέτσας, ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών ΔΕΣΦΑ ΑΕ Ιωάννης Χωματάς και ο Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΕ Ευάγγελος Κοσμάς. Θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) Αλέξανδρος Γιαννέλος.

Παράλληλη έκθεση προϊόντων – γευσιγνωσία

Στο χώρο του Συνεδρίου θα φιλοξενηθεί έκθεση προϊόντων – γευσιγνωσία με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και να δοκιμάσει μερικά χαρακτηριστικά προϊόντα του δυναμικού αγροτοδιατροφικού κλάδου της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Συνέδριο υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και της Cultcom Consulting, βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων (livestreaming).

Εκ μέρους των διοργανωτών έχουν προβλεφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την ασφαλή και υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και των συνέδρων.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδικτυακό κανάλι AGRINIOTV στο Youtube και στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=-RDcH2sVzMQ