c486

Θεμελίωση νέου κτιρίου του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου

O Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη έβαλε το θεμέλιο λίθο στο νέο κτίριο του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.

Το νέο σχολείο αποτελούσε πάγιο αίτημα των γονέων αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας για πολλά χρόνια και παίρνει σάρκα και οστά μετά από συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου.

Το κτίριο, προϋπολογισμού 3.030.303 €. από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κατασκευάζεται στην περιοχή πλησίον του ρέματος Λυκοραχίτη (περιοχή ΕΛΕΠΑΠ). Το έργο προβλέπει την ανέγερση σχολείου σύγχρονων προδιαγραφών με υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί εξωτερική σκάλα  και ράμπα για την άνοδο στον Α’ όροφο της οικοδομής. Για την είσοδο στο κτίριο θα τοποθετηθούν ειδικές ράμπες για ΑμεΑ.

«Θεμελιώνουμε ένα σύγχρονο σχολείο και βάζουμε τον θεμέλιο λίθο για τη νέα εποχή του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου. Κατασκευάζουμε ένα σχολείο κόσμημα, όπως αξίζει στα παιδιά μας. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους καθηγητές, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, τις αθλοπαιδιές. Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος γιατί δίνουμε οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα στέγασης. Ευχαριστώ τον Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην υλοποίηση του έργου», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Παρόντες στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Μίμης Σκορδόπουλος, Θύμιος Γρίβας και Χρήστος Ζαρκαβέλης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και η Διευθύντρια του 7ου Γυμνάσιου Ντόρα Μαργάρα, ο πρ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Β. Σαράκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δήμος Αγρινίου


Κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο σχολικό κτίριο στην πόλη μας, είναι ημέρα γιορτής και αισιοδοξίας για το μέλλον.
Στις 23/5/2022 ο Δήμαρχος Αγρινίου, κος Γεώργιος Παπαναστασίου, τοποθετώντας τον εθιμοτυπικό «θεμέλιο λίθο» για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «…Θεμελιώνουμε ένα σύγχρονο σχολείο και βάζουμε τον θεμέλιο λίθο για τη νέα εποχή του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους καθηγητές, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, τις αθλοπαιδιές. ….»

Όμως για λόγους δικαιοσύνης κυρίως προτρέπουμε τον Δήμαρχο Αγρινίου να θυμηθεί καλύτερα και κινούμενος στο πλαίσιο του πολιτικού fair play να αναγνωρίσει ότι τον σχεδιασμό για τη νέα θέση του 7ου Γυμνασίου, τη δέσμευση του οικοπέδου και τη μελέτη την έκανε η Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Παύλου Μοσχολιού το 2012. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου παρέλαβε μια ώριμη μελέτη για ανέγερση σχολικού κτιρίου στην αρχή της 1ης θητείας της το 2014 και ξεκινάει το έργο το 2022, στο τελείωμα της 2ης θητείας της.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Παπαναστασίου, μέσω έντεχνης παραπληροφόρησης, προσπαθεί να υπερκαλύψει το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Δήμαρχος της σύγχρονης Ιστορίας της πόλης που ενώ έχει ολοκληρώσει δύο δημοτικές θητείες, δε θα έχει σχεδιάσει και μελετήσει ούτε μία σχολική μονάδα.
Ο ουσιαστικός θεμέλιος λίθος κάθε έργου είναι η εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πρωτεργάτες πρέπει να είναι καλεσμένοι και παρόντες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το επέτρεψε η πολιτική μικροψυχία της συντηρητικής Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου.

Στο τέλος της 2ης θητείας του κ. Παπαναστασίου, η οποία θα είναι και η τελευταία, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να επιδείξει ουσιαστικό έργο, γιατί με πλάκες πεζοδρομίου και τσιμεντοπλημμύρες ουδείς δημότης πείθεται ότι τα τελευταία χρόνια το Αγρίνιο έγινε «Τόπος να ζεις». Κι εμείς θα είμαστε εδώ να το υπενθυμίζουμε…

Δημήτρης Τραπεζιώτης
Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων