panetolikos1

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Παναιτωλικού

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Προς Αποδέκτες:

Α.Ε. Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
κ. Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας
κ. Παναγιώτη Δημητρίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
ΠΑΕ Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου κατά την 5η/2022 τακτική συνεδρίασή του που διεξήχθη δια ζώσης την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 έλαβε

ΠΑΜΨΗΦΕΙ το κάτωθι ψήφισμα:
Ο Παναιτωλικός όλων των Αιτωλοακαρνάνων  δέχεται οργανωμένη επίθεση σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αμφισβήτησης του ήθους του. Η ομάδα μας,  ως ο αδιαφιλονίκητος πρεσβευτής του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, ως ο μεγαλύτερος  σύλλογος του αθλητισμού για το Αγρίνιο, φαίνεται ότι ενοχλεί γιατί κάνει υπερήφανη την παραμελημένη περιοχή μας, τόσο με τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο και με τις αξίες που πρεσβεύει.

Ο σύλλογος με το τεράστιο κοινωνικό έργο σε δύσκολα χρόνια, με την ανεξαρτησία και τις αρχές που υπηρετεί διαχρονικά, δεν μπορεί να διαβάλλεται με μεθοδευμένες ενέργειες και αθέμιτα μέσα. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται καθημερινά και τέτοιου είδους στοχοποιήσεις καταργούν την κοινή λογική και προκαλούν το φίλαθλο πνεύμα. Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει.
Πιστεύουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται καθαρά στα γήπεδα, ακολουθώντας φυσικά τους κανόνες, με τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας.
Εκείνοι που επιδιώκουν να μεταφέρουν τους αγώνες εκτός γηπέδων παραποιώντας την πραγματικότητα και την κοινή λογική θέλοντας και να προκαλέσουν τους φίλους του Παναιτωλικού θα μας βρουν απέναντί τους. Σε αυτή την παράλογη προσπάθεια σπίλωσης της ιστορίας, της τιμής, της υπόληψης και των επιτυχιών του δικού μας Παναιτωλικού, που για μας είναι ο πιο μεγάλος σύλλογος της Ελλάδας, δηλώνουμε “παρών” και στεκόμαστε στο πλευρό της διοίκησης και των φιλάθλων.

Μία απλή ανάγνωση των κείμενων διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας ότι ο Παναιτωλικός δεν υπάγεται σε αυτές και δεν έπρεπε να διασύρεται το όνομά του και η ιστορία του με αυθαίρετες αιτιάσεις.
Γι αυτό ζητούμε το ελάχιστο που είναι η άμεση απόδοση δικαιοσύνης και η πλήρης απαλλαγή του Συλλόγου από κάθε αναληθή κατηγορία.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης και της περιοχής, με μία φωνή ζητά την ταχεία (χωρίς αναβολές και μεθοδεύσεις) και καθαρή ετυμηγορία των αρμοδίων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας για την παραπομπή του Παναιτωλικού από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την πανηγυρική αθώωση και απαλλαγή του Συλλόγου του Παναιτωλικού από κάθε κατηγορία και κάθε σκιά εναντίον ενός σωματείου που κοσμεί το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Η εισήγηση περί υποβιβασμού του Παναιτωλικού χωρίς κανένα στοιχείο που να συνδέει τον σύλλογο με οποιαδήποτε ευθύνη αλλοίωσης αποτελέσματος, καταδεικνύει ότι σε κάποιους κύκλους που εξακολουθούν να καταδυναστεύουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δουλεύουν στο παρασκήνιο και στο σκοτάδι, ο Παναιτωλικός ήταν, είναι και θα παραμείνει, με τις μικρές του δυνάμεις, βασικό εμπόδιο στα σχέδιά τους για άλωση του ποδοσφαίρου μας.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το καθήκον της στη συγκεκριμένη υπόθεση και ο Παναιτωλικός δεν έχει να φοβάται το παραμικρό.

Μετά τα άδικα κτυπήματα στην περιοχή μας (Πανεπιστήμιο, έλλειψη σύνδεσης Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, οδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, εξαφάνιση καλλιεργειών και πρωτογενή τομέα, υποβάθμιση υποδομών κ.λπ.) έρχεται ως επιστέγασμα και η πρόταση για υποβιβασμό της καθαρής ομάδας μας, χωρίς κανένα λόγο και έρεισμα στο Νόμο.


Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, έκανε την παρακάτω δήλωση για την ομάδα του Παναιτωλικού:

“Στη συνάντηση μου με τον Ιδιοκτήτη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Παναιτωλικού συζητήσαμε εκτενώς το ζήτημα παραπομπής στην Επιτροπή Δεοντολογίας, την ιστορική, κοινωνική και αθλητική συνεισφορά του αλλά και τις προοπτικές του Συλλόγου του Αγρινίου.

Τόνισα, μεταξύ άλλων, τη βαθιά μου πιστή στην ορθοκρισία των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας , καθώς και στις θεμελιώδεις αρχές του νομικού μας πολιτισμού, όπου δεσπόζει και η αρχή της αναλογικότητας.

Εξέφρασα και την πεποίθηση μου ότι το σύνολο των Ελλήνων και Ελληνίδων γνωρίζουν ότι ο Παναιτωλικός αποτελεί μια σύγχρονη ομάδα πρότυπο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο που συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική διαπαιδαγώγηση των νέων της πατρίδας μας και προφανώς δεν φέρει καμμία ευθύνη για την λανθασμένη και καταδικαστέα ενέργεια ενός φυσικού προσώπου το οποίο άλλωστε η διοίκηση του συλλόγου απέπεμψε αυτοβούλως,
άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες.”

Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Καλλιτέχνες που έγραψαν τραγούδια για τον Παναιτωλικό και συγκεκριμένα οι : Βασίλης Κολοβός (στίχοι, ερμηνεία), Κωνσταντίνος Σαμψών (μουσική), Ιωακείμ Σκόνδρας (στίχοι) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην ομάδα και εύχονται αίσιο τέλος στην υπόθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Σχεδόν ένα αιώνα μετρά στην ιστορία της πόλης του Αγρινίου η ομάδα του Παναιτωλικού ή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ο Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός. Για όσους δεν το γνωρίζουν το Γ.Φ.Σ. σημαίνει «Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος» και είναι αναγνωρισμένη η προσφορά του Παναιτωλικού στον τομέα της εκπαίδευσης για πολλά χρόνια σε χιλιάδες παιδιά της πόλης. Πολύ θα θέλαμε να μας πει κάποιος αν υπάρχει κάποια ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο που να έχει αυτή την ιδιαιτερότητα και πρωτιά και στον τομέα της εκπαίδευσης.
Αναγνωρισμένο είναι επίσης το ήθος, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια και η μη συμμετοχή της ομάδας σε άρματα και εξαρτήσεις.
Όσοι θέλουν για τους δικούς τους δόλιους λόγους να σπιλώσουν την ομάδα θα μας βρουν απέναντι. Η δικαιοσύνη καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι εμείς οι καλλιτέχνες που εμπνευστήκαμε από την ομάδα και γράψαμε τραγούδια όπως τα : «Της καρδιάς μου ομάδα», «Του τόπου μας ζωή», «Παναιτωλικός Ιππότης» και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, στεκόμαστε στο πλευρό του Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός και απέναντι σε όσους θέλουν το κακό του.


Ως ο θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καθιστά σαφές ότι δεν θα δεχθεί καμία χειραγώγηση της αθλητικής Δικαιοσύνης στην περίπτωση του Παναιτωλικού.
Καμία διαδικασία με σκοπό να κηλιδωθεί η πορεία μιας ομάδας που θεωρείται από την φίλαθλη Ελλάδα αληθινό “κόσμημα”.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα οφείλουν να γνωρίζουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο Παναιτωλικός στην τοπική κοινωνία, ως ο μόνος σύλλογος στην χώρα που ιδρύθηκε για να φτιάξει σχολεία και να διαπαιδαγωγήσει, εκτός του να υπηρετήσει τον αθλητισμό και την άμιλλα.
Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα χρόνια που αγωνίστηκε να επιστρέψει στην πρώτη εθνική κατηγορία, όπως κι εκείνα κατά τα οποία εκπροσωπούσε χιλιάδες Αιτωλοακαρνάνες στο κορυφαίο επίπεδο, πορεύτηκε με ψηλά το κεφάλι έξω από «διαδρόμους» και «άρματα».
Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες από τις «διαρροές» του πορίσματος που, με απαράδεκτο τρόπο, κυκλοφορούν στα στέκια και τα μικρόφωνα της Αθήνας.

Επισημαίνουμε, ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν περάσει από τα μέρη μας και δεν έχουν γνώση από την κοινωνία του Αγρινίου και τα προβλήματα του Νομού ευρύτερα, ότι ο Παναιτωλικός ως οργανισμός, όπως και ο μεγαλομέτοχός του Φώτης Κωστούλας, έχουν δημιουργήσει ή ενισχύσει έμμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας, σε μια περιοχή που τα κέντρα αποφάσεων εδώ και δεκαετίες έχουν αφήσει χωρίς δουλειές κι επενδύσεις. Τέτοιοι άνθρωποι και τέτοιοι οργανισμοί θα έπρεπε να στηρίζονται από την Πολιτεία στην Ελληνική Περιφέρεια κι όχι να διώκονται ποικιλοτρόπως.

Επαναλαμβάνουμε, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενώνει την φωνή του όχι μόνο με τους φιλάθλους του Παναιτωλικού αλλά και με όσους στέκονται με το δίκιο και την αυτόνομη πορεία χωρίς “κηδεμόνες” στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ξεκαθαρίζουμε ότι, επειδή ο Παναιτωλικός συνολικά πορεύεται καθαρός και κρυστάλλινος, δεν δεχόμαστε την παραμικρή σπίλωση του ονόματός του.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας


Ο Παναιτωλικός στη μακρόχρονη πορεία του στο χώρο του ποδοσφαίρου και, γενικότερα, του ελληνικού αθλητισμού, έχει να επιδείξει πολυδιάστατη δράση με κοινωνικό πρόσημο που απλώνεται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, καθιερώνοντάς τον ως ιδέα στις καρδιές των φιλάθλων της Αιτωλοακαρνανίας και ως πρότυπο Αθλητικό Σωματείο στο πανελλήνιο φίλαθλο κοινό.

Η ομάδα του Αγρινίου διακρίνεται από αδιαμφισβήτητο ήθος, τηρώντας στο ακέραιο τους κανόνες και προδιαγραφές του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ποτέ δεν εξυπηρέτησε κέντρα και παράκεντρα που λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και σε εποχές δύσκολες που οι συγκεκριμένες κλίκες στερούσαν την άνοδο του Παναιτωλικού στην Α΄ Εθνική Κατηγορία.

Στις 25/5/2022 εκδικάζεται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η υπόθεση του Παναιτωλικού, που αφορά σε τυχόν χειραγώγηση του αγώνα με τον ΟΦΗ. Οι κατηγορίες είναι απολύτως έωλες και δεν προκύπτει από πουθενά απόπειρα χειραγώγησης του αγώνα ή αποδεικτικό στοιχείο που να εμπλέκει την ομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό της διοίκησης του Παναιτωλικού, μέχρι τη δικαίωση και ολική απαλλαγή της ΠΑΕ από όλες τις κατηγορίες που αποτελούν προϊόντα λάσπης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Η Ιστορία του Παναιτωλικού δε γίνεται να σπιλωθεί από ανεπίσημα δημοσιεύματα και φανταστικά κακόβουλα σενάρια. Η υπερηφάνεια του φίλαθλου και οπαδικού κόσμου για την κυανοκίτρινη φανέλα, η δύναμη του Τίτορμου και οι αρχές και αξίες που υπηρετεί διαχρονικά ο Παναιτωλικός, θα νικήσουν κάθε κατασκευασμένη δίωξη που στοχεύει να αμαυρώσει την ηθική ακεραιότητα της ομάδας μας.

Ο Παναιτωλικός είναι ιδέα και ιδανικό που σφυρηλατήθηκε μέσα στα χρόνια από τη συλλογική σκέψη και την αγάπη των Αγρινιωτών.
Ας νιώσουν άπαντες οι διώκτες του πόσο πολύτιμος είναι για εμάς…

Τομέας Αθλητισμού Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


Τις εξελίξεις που αφορούν στην  εκδίκαση υπόθεσης του Παναιτωλικού από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ συζήτησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ. Μπελεβώνη και το μέλος του ΔΣ Γ. Σωτηρόπουλο.

«Καθαρή απόφαση για μια καθαρή ομάδα. Αυτό περιμένει το Αγρίνιο, αυτό περιμένουν οι πολίτες, αυτό ζητούν οι φίλαθλοι. Δικαιοσύνη για έναν ιστορικό σύλλογο που πορεύτηκε με ακεραιότητα και κατέκτησε τίτλους και δόξα, δημιουργώντας φίλους και οπαδούς.
Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν αρμόζει στη φιλοσοφία του Συλλόγου και αδικεί τον κόσμο του αλλά τις πολυετείς προσπάθειες της Διοίκησης.
Οποιαδήποτε απόπειρα δυσφήμησης της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ είναι τουλάχιστον προσβλητική όχι μόνο για τον σύλλογο αλλά για το σύνολο της πόλης.
Σεβασμός στα 96 χρόνια ιστορίας, επιτυχίας και απόλυτα έντιμης διαδρομής.
Ο Παναιτωλικός θα συνεχίσει «Ψηλά και δυνατά», όπως αξίζει στο σύμβολο της πόλης»,δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Δήμος Αγρινίου


Ο Παναιτωλικός ήταν και είναι κάτι παραπάνω από σύλλογος αφού πίστευε και πιστεύει σε ιδανικά που ξεπερνούν τον ρόλο και την αποστολή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.
Αποτελούσε και αποτελεί παράδειγμα ήθους και πολιτισμού ακόμα και μέσα σε συνθήκες στρεβλού επαγγελματισμού που φτάνει ακόμη και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Με αφορμή την  εκδίκαση της υπόθεσης του Παναιτωλικού από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, θέλω να δηλώσω ότι είμαστε στο πλευρό της ομάδας στην προσπάθειά της να δικαιωθεί.

Οποιαδήποτε απόφαση πλην της απαλλαγής της ομάδας από κάθε κατηγορία θα συνιστά στοχευμένη δίωξη του πιο καθαρού ποδοσφαιρικού συλλόγου, όπως ομολογεί ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα.
Η ιστορία του Παναιτωλικού και η υπερηφάνεια του κόσμου του επιτάσσουν να μην ζητά χάρες και εξαιρέσεις. Την ισονομία, όμως, την απαιτούμε όλοι εμείς οι φίλαθλοι και οι οπαδοί του.
Και θα την διεκδικήσουμε στο πλευρό της διοίκησης, η οποία έχει ενημερώσει άπαντες, ώστε να μην λέει κανείς ότι δεν γνώριζε.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αυτή η δοκιμασία θα βγάλει τον Παναιτωλικό μας ακόμη πιο δυνατό.
Γιατί ο Παναιτωλικός μας είναι κάτι διαφορετικό!

Χριστίνα Σταρακά, Δημοτική παράταξη Αγρινίου ‘Αγρίνιο μπορείς’


Η ιστορία του Παναιτωλικού ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει ακηλίδωτη. Ναι, βρέθηκε ένας άνθρωπος που έκανε μία βλακώδη ενέργεια στοιχηματισμού, η οποία όμως σε καμμία περίπτωση δεν οδηγεί σε αποδεικτικά στοιχεία για χειραγώγηση αποτελέσματος εκ μέρους οιουδήποτε από την διοίκηση της ομάδας. Αντιθέτως, διαχρονικά είναι αποδεδειγμένη η χειραγώγηση προσπαθειών για να φραχτεί ο δρόμος του Παναιτωλικού, ακριβώς επειδή χάλαγε μία βρώμικη “πιάτσα”. Η καθαρή πορεία του Παναιτωλικού, που συνέδεσε τον αθλητισμό με την παιδεία και τον πολιτισμό, είναι η περηφάνεια μας. Κι αυτή την περηφάνεια δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την πληγώσει, στο όνομα οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων.

Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του Παναιτωλικού από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καμία σκιά σε βάρος του ιστορικού συλλόγου του Παναιτωλικού»
Η ιστορία και το ήθος της ομάδας του Παναιτωλικού, είναι γνωστά σε όλους. Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα που αγωνίζεται με σοβαρότητα, τιμιότητα, πιστή στις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι.
Στην πολυετή διαδρομή της, η ομάδα έχει χαρίσει στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας στα μέλη της, στο Αγρίνιο, στους φιλάθλους. Έχει σταθεί μακριά από κάθε είδους παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στην εκδίκαση της υπόθεσης του Παναιτωλικού από την Επιτροπή Δεοντολογίας που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της και η αλήθεια θα λάμψει. Καμία σκιά και καμία υποψία δεν βαραίνει την ομάδα και τούτο θα αποδειχθεί περίτρανα.
Στέκομαι στο πλευρό του ιστορικού συλλόγου του Παναιτωλικού, αναμένοντας τη γρήγορη δικαίωση της ομάδας.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Το έχει η μοίρα φαίνεται αυτού του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια να δοκιμάζεται.  Και εκεί που είπαμε φέτος ανασάναμε , ήλθε μια αψυχολόγητη και απίθανη ενέργεια να μας ξαναβάλει σε μία νέα δοκιμασία . Πεποίθησή μας είναι ότι ο Παναιτωλικός της καρδιάς μας και στο νομικό και στο ουσιαστικό σκέλος της υπόθεσης είναι πεντακάθαρος , μακριά από παρασκήνια και στημένα.
Όταν ακόμη και οι σημερινοί διώκτες σου δεν τολμούν δημόσια να σου καταλογίσουν τίποτε , τότε είσαι σε σωστό δρόμο.

Ως παράταξη δηλώνουμε την συστράτευσή μας με τον σύλλογο που κοσμεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο και αποτελεί το αντιπαράδειγμα σε μία ζοφερή κατάσταση που ταλανίζει χρόνια τα ποδοσφαιρικά πεπραγμένα .
Ευχή μας είναι το αίσιο τέλος αυτής της υπόθεσης, για το οποίο δηλώνουμε σίγουροι, να βρεί την πόλη , την κοινωνία του Αγρινίου και της περιοχής πιο ενωμένη , πιο αποφασισμένη για νέες επιτυχίες

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΟΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ

Δημοτική παράταξη Αγρινίου ‘Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία’


Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ιστορική ομάδα της πόλης μας δηλώνει με κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο ότι στηρίζει τις προσπάθειες της διοίκησης της ομάδας μας απέναντι σε ενέργειες που αποσκοπούν στην σπίλωση του ονόματος και της ιστορική της διαδρομής.
Ο Παναιτωλικός για όλους εμάς που ζούμε στο Αγρίνιο και την  Αιτωλοακαρνανία αλλά και για όσους συμπατριώτες μας ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι το σύμβολο  που μας ενώνει. 
Ο Παναιτωλικός στη μακρά του πορεία ως οργανισμός έχει προσφέρει πολλά όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην τοπική κοινωνία στηρίζοντας κυρίως τα νέα παιδιά με τις σχολές που διατηρούσε.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ έχει συμβάλλει -εκτός από την πρόοδο της ομάδας και την καθιέρωσή της στη μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας μας – στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά κυρίως έχει εμπεδώσει και μεταφέρει στους φίλους  της ομάδας μας το πραγματικό αθλητικό πνεύμα.
Αυτές τις προσπάθειες η Πολιτεία οφείλει να τις αναγνωρίζει, να τις στηρίζει και να τις επιβραβεύει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ενώνει και  τη δική του  φωνή  μαζί με εκείνες όλων των Αγρινιωτών που ζητούν να υπάρξει δίκαιη λύση για την ιστορική μας ομάδα, την ομάδα της καρδιάς μας και δεν θα δεχθεί καμία χειραγώγηση της αθλητικής Δικαιοσύνης στην περίπτωση του Παναιτωλικού.

Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου ‘ο Ερμής’