c487

Eκδήλωση της ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α. Μεσολογγίου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α. Μεσολογγίου που έγινε στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022» και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (πάροδος Σταυροπούλου) στο Μεσολόγγι, όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου για να ενημερωθεί για την «Επαγγελματική Εκπαίδευση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.)» – τέως ΟΑΕΔ.

Στην είσοδο της Σχολής μαθητές του τμήματος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων καλωσόριζαν τους καλεσμένους προσφέροντας ποτό καλωσορίσματος, σε όσους το επιθυμούσαν, και τους τοποθετούσαν στις θέσεις τους.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης εκπαιδευτικός κα Παπαστρατοπούλου Χριστίνα ξεκίνησε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και κάλεσε το Δ/ντή της Σχολής κ. Στυλίου Βασίλειο να απευθύνει χαιρετισμό. Μετά το χαιρετισμό ο Δ/της ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη λειτουργία, τις δράσεις και το εκπαιδευτικό έργο της ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.ΥΠ. Α. Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός της Σχολής κα Ραγκαβά Ευαγγελία ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ενημέρωσε λεπτομερώς για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση της Δ.ΥΠ.Α., αλλά και για τον θεσμό της «Μαθητείας» (απασχόλησης των μαθητών σε Επιχειρήσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα με αμοιβή, παράλληλα με τις σπουδές τους) το οποίο εφαρμόζει η Δ.ΥΠ.Α. (τέως ΟΑΕΔ) από το 1952 με επιτυχία.

Ο Δήμαρχος της Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, αφού απηύθυνε χαιρετισμό εξαίροντας τη συμβολή της επαγγελματικής εκπαίδευσης του τέως ΟΑΕΔ νυν Δ.ΥΠ.Α. στην Ελληνική Κοινωνία και την άριστη συνεργασία του Δήμου με την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Μεσολογγίου, βράβευσε καθηγητές και μαθητές της Σχολής για την ενεργή συμμετοχή τους στις «Γιορτές Εξόδου 2022».

Ακολούθως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΔΙΕΞΟΔΟΥ» κ. Νικόλαος Κορδόσης, αφού χαιρέτησε την εκδήλωση, έκανε μια σύντομη αναδρομή της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι τα τελευταία εκατό (100) χρόνια και βράβευσε τον συνεπέστερο μαθητή της Σχολής (χωρίς καμία απουσία όλο το σχολικό έτος) κ. Άνθιμο Λιακόπουλο.

Τέλος, έγινε παρουσίαση της συνεργασίας της ΕΠΑΣ Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α. Μεσολογγίου με το τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Θεοδώρου Ιωάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αξιότιμος Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρος Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου κ. Γερόλημος Σωτήριος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου κ. Παπαδημητρόπουλος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της «ΔΙΕΞΟΔΟΥ» δικηγόρος κ. Κορδόσης Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ρήγας Νικόλαος και η Γραμματέας κα. Πλαστήρα Μαρία, ο Δ/ντής του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου κ. Χαντζής Ιωάννης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ.ΥΠ.Α. (τέως ΟΑΕΔ.)

Η λήξη της βραδιάς επεφύλαξε στους προσκεκλημένους μία ευχάριστη έκπληξη. Στην είσοδο του κτιρίου, στήθηκε ένας μεγάλος μπουφές, όπου οι μαθητευόμενοι μάγειρες έδειξαν το ταλέντο τους παρασκευάζοντας εδέσματα αποκλειστικά για την εκδήλωση με υλικά που προσφέρθηκαν από τους χορηγούς της Σχολής. Ότι έφτιαξαν το έκαναν με μεράκι και φαντασία παρουσιάζοντας πιάτα γεμάτα με γευστικά εδέσματα, που δεν άφησαν κανένα παραπονεμένο. Η ΕΠΑΣ Μαθητείας Μεσολογγίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της που την στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά της:

«Ελληνικές Αλυκές», Καραχάλιος Σπύρος Ρύζι «Γεύσεις Γης», Σούπερ Μάρκετ «Αφοί Ρήγα», Κοτόπουλα «Κοντοχρήστος», Κρεοπωλείο «Σκαρμούτσος», Κρεοπωλείο «Πρώτο», Χαρά Κωνσταντοπούλου «SOUQ», Ποτοποιεία «PLOUMIS BEER», Αρτοποιείο «Κατσούπης», Οπωροπωλείο 4 ΕΠΟΧΕΣ – Μάρου Αθηνά, Τυροκομείο «Γρατσάνης», Κάβα «Πασιόπουλος», Γραφικές Τέχνες «Κασσαβέτης», Θώδης Στυλιανός – Είδη Ζαχαροπλαστικής, Παγούρας Γεώργιος «Crema Café».

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το « HOTEL LIBERTY» για την παραχώρηση όλου του εξοπλισμού που απαιτήθηκε για την διοργάνωση της εκδήλωσης.