dhmarxeiomessolonghi5

Καταψηφίστηκε η τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Με αφορμή τα όσα έγιναν και τα όσα γράφτηκαν για το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, κατά την διάρκεια των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Μαΐου, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας.
Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου δημιουργήθηκε το 2012 αμέσως μετά την συγχώνευση των δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών και έκτοτε δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου.

Όταν δημιουργήθηκε έλυσε πολλά προβλήματα στην εσωτερική λειτουργία του δήμου, αλλά μετά από δέκα χρόνια χρειάζεται αφενός πλήρη αναθεώρηση, ώστε να ενσωματωθεί η αποκτηθείσα από την λειτουργία του εμπειρία και αφετέρου να ενσωματωθούν οι επιταγές των νόμων και των αποφάσεων του ΣτΕ, τις οποίες η δημοτική αρχή επιδεικτικά αγνοεί .

Ο δήμος Μεσολογγίου θα πρέπει να έχει ένα σύγχρονο και λειτουργικό οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας, που θα εξυπηρετεί τις σημερινές ανάγκες αλλά και αυτές του μέλλοντος, με γνώμονα την διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων και την άψογη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Είναι λοιπόν μια χρυσή ευκαιρία, μιας και η δημοτική αρχή αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, να γίνει ένα έργο σωστό, ολοκληρωμένο και σύγχρονο.

Από πλευράς και των δημοτικών συμβούλων αλλά και των εργαζομένων που καλούνται να εφαρμόσουν τις όποιες αποφάσεις μας, υπάρχουν ήδη πολλές και αξιόλογες προτάσεις που πρέπει να μελετηθούν και να εισαχθούν στον ΟΕΥ τώρα και να μην περιμένουμε άλλα δέκα χρόνια για την ενσωμάτωσή τους.
Έχοντας όλα αυτά υπόψη μας προτείναμε να δημιουργηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους, με αυστηρά καθορισμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το επόμενο ή το αργότερο μέχρι το μεθεπόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να έχουμε τον χρόνο να εξετάσουμε όλες αυτές τις προτάσεις και από κοινού να αποφασίσουμε, με στόχο ένα αποτελεσματικό, σύγχρονο και κοινής αποδοχής ΟΕΥ.

Η πρόταση αυτή έτυχε της γενικής αποδοχής, τόσο των συμβούλων της αντιπολίτευσης όσο και των εργαζομένων.
Η δημοτική αρχή ευρισκόμενη ως συνήθως εκτός τόπου και χρόνου, προσπάθησε να μας επιβάλει μερικές κατ΄ επιλογήν αλλαγές, απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει υμέτερους, αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες του δήμου, τις επιταγές των νόμων, την θέληση της πλειοψηφίας και των εργαζομένων. Μάλιστα οι εισηγήσεις ορισμένων εκ των αλλαγών που πρότεινε στάλθηκαν λίγο πριν μπούμε στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να έχουμε πλήρη άγνοια.

Για την δημοτική αρχή η λέξη συνεργασία για το καλό του δήμου είναι άγνωστη, νομίζει ότι με την διαδικασία του εντέλλεσθε μπορεί να επιβάλει τον παραλογισμό της στην αντιπολίτευση, όπως ακριβώς κάνει με τους εργαζόμενους.
Αντί λοιπόν εσείς και τα φίλια ΜΜΕ να οδύρεστε για την κακή αντιπολίτευση, καταλάβετε επιτέλους ότι οι πολίτες θα σας κρίνουν από τα έργα σας. Καμία επικοινωνιακή πολιτική δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητά σας.

Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο παιδί και συνειδητοποιήστε πλέον ότι είστε μειοψηφία, θα πρέπει να συνεργάζεστε και κυρίως να διασφαλίσετε την εργασιακή ειρήνη, διαφορετικά θα είστε άξιοι της μοίρας σας.

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου “Συμμαχία για το μέλλον”


Φρένο στην βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου έβαλε για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση η οποία στάθηκε απέναντι σε άλλη μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ πρόταση της δημοτικής αρχής χωρίς καμία επαρκή δικαιολογία.
Δυστυχώς πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που καταδίκασαν τον Δήμο σε υποστελέχωση και ειδικά κρίσιμων υπηρεσιών και συνεχίζουν την ίδια προσπάθεια και πάλι! Αυτή τη φορά στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την απόφασή τους να καταψηφίσουν την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Η πρόταση αφορούσε την δημιουργία στο Δήμο μας:

• τμήματος για τα κοιμητήρια
• τμήματος για την πολιτική προστασία
• τμήματος για την δημοτική περιουσία
• τμήματος για την αυτεπιστασία μικρών παρεμβάσεων και επισκευών

Και δεν βρήκε σύμφωνη την αντιπολίτευση!

Τελικά πόσο πραγματικά θέλουν κάποιοι άνθρωποι να αλλάξουν και να εξελιχθούν τα πράγματα στο Δήμο μας;
Παρότι η τροποποίηση του Ο.Ε.Υ είναι υποχρεωτική εκ του νόμου, εμπόδισαν την δημοτική αρχή στο σχεδιασμό της και ανέκοψαν την στόχευση της να εξαλειφθούν κάποιες από τις δυσλειτουργίες στις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη αλλά και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εργαζομένων.
Όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την αρνητική εξέλιξη ας γνωρίζουν ότι με αυτές τις επιλογές καταδικάζουν και εμποδίζουν το δήμο μας να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ταυτόχρονα στερούν την δυνατότητα να αναπληρωθούν οι θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται ή μετατάσσονται και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς στελεχωμένες οι τεχνικές, οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Η κοινωνία ας κρίνει ποιοι θέλουν να προχωρήσει ο Δήμος μας εμπρός ή να αποτελεί μια δυσκίνητη μηχανή που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών.

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου