labormay

Κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στον δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Η μέρα αυτή δείχνει το δρόμο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι φάρος στον αγώνα μας για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Καμιά αυταπάτη, καμιά παραπλάνηση δεν επιτρέπεται. Μένουμε δυνατοί, ενωμένοι, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας.
Σε αυτή τη συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Είμαστε ενάντια στον Πόλεμο, καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας με οποιαδήποτε μορφή εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.
• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού και επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού διεκδικώντας 825 € κατώτερο μισθό.
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση της τιμής του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο-5ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.
• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καμία περικοπή του και απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), στους δικαιούχους.
• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία, μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15 . Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού , της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων των γύρω χωριών που πλήττονται από την κατάρρευση της γέφυρας του Ευήνου και τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα για άμεση αποκατάσταση των ζημιών για να επιστρέψουν στις ζωές τους!

Όλοι και Όλες στις Συγκεντρώσεις και στα Συλλαλητήρια, στις 10:30, την Κυριακή 1η Μαΐου, στις κεντρικές Πλατείες, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Το Ε.Κ.Ν.Δ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 1η Μάη και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων.
Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις.

ΟΛΟΙ μαζί οφείλουμε να δώσουμε το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η ΜΑΗ, τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Ειρήνη και τα Εργασιακά Δικαιώματα.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΤΙΜΟΥΜΕ τους ΝΕΚΡΟΥΣ και τους ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργιακή Συγκέντρωση και
στο κάλεσμα των συνδικάτων την Κυριακή 1η Μάη.
Προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο
Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Ναυπάκτου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα εξέγερσης των εργατών του Σικάγου πριν από 136 χρόνια ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα όλων των εργαζομένων, όπως αυτά εκφράζονται από το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα αυτή την πολλή δύσκολη εποχή.

«Οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, οκτώ ώρες ύπνο». Ήταν το βασικό αίτημα της αιματοβαμμένης εξέγερσης μας Πρωτομαγιάς στο Σικάγο το 1886. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έβαλε στο στόχαστρο αυτές τις κατακτήσεις και κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει ως τώρα χιλιάδες νεκρούς.
Οι επαγγελματίες δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης. Τα βασικά αιτήματά μας είναι:

Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας.

OMOΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη με μια νέα κρίση αυτή της ενέργειας, η οποία σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό έχουν φέρει μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχουν βρεθεί οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που αντιμετωπίζουν την τρίτη διαδοχική κρίση μετά την δεκαετή κρίση, την πρόσφατη υγειονομική και τώρα δοκιμάζονται από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια .
Η μεγάλη επιβάρυνση των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς της ενέργειας και τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα έχουν μειώσει σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα και η εξέλιξη αυτή αντανακλά άμεσα στην καταναλωτική συμπεριφορά και επιδρά αρνητικά στη κίνηση της αγοράς.

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες η κατάσταση που επικρατεί στο λιανεμπόριο μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου.
Η ανάγκη στήριξης από την πολιτεία για τις μικρές επιχειρήσεις της αγοράς είναι μονόδρομος για να μπορέσουν να λειτουργούν και την επόμενη μέρα και να εξακολουθούν να στηρίζουν την απασχόληση.
Τα μηνύματα που στέλνει η Πρωτομαγιά είναι πάντα διαχρονικά και είναι μια μέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου αναδεικνύει για άλλη μια φορά μερικά από τα βασικά αιτήματα του Εμπορικού κόσμου και ζητά να δοθούν άμεσα λύσεις από την Κυβέρνηση, δίνοντας έτσι απάντηση και στο ερώτημα αν θέλει η όχι να υπάρχουν και την επόμενη μέρα οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς.
Το πρόβλημα της ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ είναι κυρίως αυτό που απασχολεί έντονα τους συναδέλφους στην αγορά και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό και στις μικρές επιχειρήσεις.
Να βρεθεί άμεσα λύση για το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τις επιχειρήσεις, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και τους υπέρογκους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν.
Η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει ΜΗ επιστρεπτέα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γιατί λόγω της μεγάλης πτώσης του τζίρου θα είναι αδύνατη η επιστροφή τους .
Να δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών που δημιουργήθηκαν μες στη πανδημία προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία- χωρίς την υπαιτιότητα των συναδέλφων- σε 120 δόσεις.
Να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το τέλος επιτηδεύματος και η προκαταβολή φόρου.
Να δημιουργηθεί ο ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ επαγγελματικός λογαριασμός.

Τώρα είναι η ώρα που η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καλείται να ΣΤΗΡΙΞΕΙ για όσο χρόνο ακόμη ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας, για να μπορέσουν αυτές να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου