road

Ο δίκαιος αγώνας για τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι

Το συντονιστικό πολιτών για το δρόμο Πλατυγιάλι-Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία ενημερώνει τους πολίτες Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος εξέδωσε απόφαση με ευρεία πλειοψηφία στήριξης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου. Η απόφαση δεν αποτελεί ένα “νεκρό γράμμα” η ένα τυπικό ψήφισμα αλλά ένα ισχυρό τεκμήριο που αποτυπώνει την βούληση tων πολιτών πλέον όλης της Δυτικής Ελλάδας να υλοποιηθεί αυτό το έργο και με αυτό να πάμε στη συνάντηση που επίκειται με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Το συντονιστικό επέμεινε η απόφαση αυτή να ληφθεί το συντομότερο δυνατό κατά την τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7-4-2022.

Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος όπως ακριβώς έγινε και με το Δήμο Καρπενησίου. Διαβιβάζουμε λοιπόν την απόφαση στον κόσμο προκειμένου να ενημερωθεί επ ακριβώς για τις μελλοντικές διεκδικήσεις αλλά και για όσους ελάχιστους μειοψήφησαν και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για το έργο αυτό που θα ενώσει τη Δυτική Στερεά και τα λιμάνια της με την Ανατολική Στερεά. Με συμμάχους και μπροστάρηδες στον αγώνα των Πολιτών τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τους επικεφαλής των μεγάλων παρατάξεων, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, τους Δημάρχους Αγρινίου Καρπενησίου Ξηρομέρου και ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές Αιτ/νίας και Ευρυτανίας θα διεκδικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την υλοποίηση του έργου που χρονίζει από το 1995, όταν και εντάχτηκε στο διευρωπαϊκό δίκτυο και αποτελεί δέσμευση και υποχρέωση της Πολιτείας να κατασκευάσει ΤΩΡΑ τον δρόμο αυτό που ενώνει το Ιόνιο με το Αιγαίο Πέλαγος.

Μετά την αναμενόμενη συνάντηση των φορέων με τον αρμόδιο Υπουργό το Συντονιστικό Πολιτών θα προγραμματίσει και τις επόμενες δράσεις του με τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.


Θεωρούμε πολύ σημαντική και επιτυχημένη την ανοιχτή σύσκεψη που οργάνωσε η συντονιστική επιτροπή πολιτών για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα βασικών υποδομών της χώρας μας είναι ο οδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία. Θα συνδέσει τους δυο άλλους μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και το Ιόνιο με το Αιγαίο συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη των περιοχών καθώς η μετακίνηση θα γίνεται σε πολύ μικρότερο χρόνο και κυρίως με ασφάλεια.
Ειδικά για τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Ο σημερινός δρόμος χαράχτηκε επί Χαριλάου Τρικούπη για τις ανάγκες εκείνης της εποχής που η μετακίνηση γίνονταν με κάρα. Ο ίδιος δρόμος με ελάχιστες αλλαγές χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα που οι ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές ενώ η κατάσταση του δρόμου είναι τραγική και άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών.
Και όμως αυτό το απολύτως αναγκαίο έργο που θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί πριν δεκαετίες καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν το θεώρησε τόσο σημαντικό ώστε να το κάνει πράξη.
Από λόγια και υποσχέσεις βέβαια άλλο τίποτα αλλά πολιτική βούληση δεν υπήρξε ποτέ.

Οι πολίτες πλέον μπαίνουν μπροστά για να πιέσουν και να απαιτήσουν τα απολύτως αυτονόητα που δυστυχώς για την περιοχή μας παραμένουν ζητούμενα.
Η συντονισμένη κινητοποίηση των πολιτών είναι κάτι πολύ θετικό και ταυτόχρονα φανερώνει την γύμνια του πολιτικού μας συστήματος.
Εμείς ως «Συμμαχία Πολιτών» θεωρούμε ότι οι ανάγκες της κοινωνίας είναι πέρα και πάνω από κόμματα και πρόσωπα.
Γι’ αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας, στον δίκαιο από κάθε άποψη αγώνα που μας αφορά όλους και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου και όπως χρειασθεί.

Για τη δημοτική παράταξη Αγρινίου «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος