c326

Εθνικό στρατηγικο σχεδιο για τον αθλητισμό

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας συμμετείχε ως ομιλητής στο Συνέδριο για τον Αθλητισμό που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» στην Πάτρα, τη μεγάλη πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για τη Διαμόρφωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Κατά την ομιλία του ο κ.Γκίζας σημείωσε μεταξύ άλλων: “Η Ναυπακτία έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί σημείο αναφοράς κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων ευρωπαϊκού και διεθνούς επιπέδου.

Επενδύουμε στον εναλλακτικό αθλητισμό:

Αναρριχητικό πεδίο Βαράσοβας
Ολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο Σλάλομ – Εύηνος
Kite Boarding – παραλία Γριμπόβου
Διαδρομές Mountain Bike – ορεινή Ναυπακτία και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα, το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο είναι ένα γήπεδο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις.

Ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός στήριξης της τοπικής μας οικονομίας, καθώς κινητοποιεί και μετακινεί μεγάλο αριθμό ατόμων και ομάδων, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές και δημιουργεί νέες, ενισχύει την αναγνωρισιμότητα του τόπου.”


Με αθλητές και εκπροσώπους συλλόγων του Δήμου Αγρινίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης με θέμα το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» που πραγματοποιείται στην Πάτρα.
Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Αγρινίου και ενημερώθηκε για τις αθλητικές δραστηριότητες από τους εκπροσώπους των συλλόγων. Επίσης στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου ξεναγήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης .

«Είμαστε υπερήφανοι για τις επιδόσεις και τη δράση των αθλητών και των αθλητριών μας. Έχουμε σπουδαίο έμψυχο υλικό, με υψηλές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε τον αθλητισμό ως πόλο έλξης και να βελτιώσουμε τις υποδομές μας. Καταφέραμε να φιλοξενήσουμε με επιτυχία πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε έτοιμοι για ακόμη μεγαλύτερες αθλητικές προκλήσεις. Θα επαναλάβω όμως ότι η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει και να επενδύσει στο Αγρίνιο για να δικαιώσει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου συμμετείχαν οι : ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΌΣ Γ.Φ.Σ, ΓΕΑ Αγρινίου, AE KWON DO Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου, Αθλητικό Γυμναστικός Σύλλογος Shotokan karate, No Borders Paragliding, Αερολέσχη Αγρινίου, Ναυτικός Όμιλος Τριχωνίδας, Α.Ο. Αγρινίου, Αργοναύτες Αγρίνιου, ΑΛΦΑ 93 τους οποίους και ευχαρίστησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης.


c325

Με τη συμμετοχή αθλητών, σωματείων και συλλόγων από τον Δήμο Αγρινίου διεξάγεται η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό» στην Πάτρα.
Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, του πρ. της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Δημάρχων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σύνολο των υποδομών και των διαθέσιμων αθλητικών χώρων αλλά και στις σημαντικές επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών μας:

“Θα πρέπει όπου υπάρχει έλλειμμα υποδομών η Πολιτεία να συνδράμει. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην άθληση. Για τον Δήμο Αγρινίου η κατασκευή ενός μεγάλου κλειστού γηπέδου και μιας πισίνας 50 μέτρων δεν είναι σκοπός, είναι απαίτηση. Έπρεπε να είχαν ήδη γίνει. Εμείς χτίζουμε επίθεση από την άμυνα. Για μεγάλο διάστημα αναβαθμίζουμε και συντηρούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις με δικά μας χρήματα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αθλούμενων. Ήρθε η ώρα για pressing. Μπροστά σας έχετε τις ελπίδες των κοινωνιών μας. Ζητάμε τη στήριξη σας για να αναβαθμίσουν την αθλητική τους καθημερινότητα, να αναπτύξουν τη δυναμική των σωματείων και να βγούν μπροστά δυναμικά. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά η Πολιτεία αναλαμβάνει μια ανάλογη πρωτοβουλία και γι αυτό οφείλουμε να σας συγχαρούμε. Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων με τον «ΠΕΛΟΠΑ» και δημιουργείται μητρώο αθλητικών σωματείων. Ο Δήμος Αγρινίου ανταποκρίθηκε από την αρχή γιατί κατανοήσαμε την σπουδαιότητα της καινοτόμας πρωτοβουλίας. Έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας και δηλώνουμε παρών στο κάλεσμα σας να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας», ανεφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.