nosokomeiomessolonghi5

Όχι στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Γενική Συνέλευση των ιατρών του Γ.Ν. Μεσολογγίου με ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική συμμετοχή συναδέλφων.

Συζητήθηκαν τα σχέδια νόμου που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση για το ΕΣΥ. Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και αντίθεση στις προωθούμενες αλλαγές. Η είσοδος ιδιωτών στο ΕΣΥ, η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η μετατροπή των Νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, τα «απογευματινά» χειρουργεία, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία. Ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και βάζουν τον πολίτη να πληρώνει ξανά. Εκφράζουμε τη συνολική μας αντίθεση στις προτάσεις αυτές.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν προκύψει από τις αποφάσεις της καινούργιας διοίκησης, όπως η απόφαση «μετεκπαίδευσης» της συναδέλφου ακτινολόγου, οι σαρωτικές αλλαγές στους προϊσταμένους. Οι αποφάσεις αυτές και ο τρόπος επιβολής τους μας βρίσκουν ομόφωνα και κάθετα αντίθετους. Δημιουργούν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ΓΝΜ και αν δεν είναι δείγμα αμετροέπειας, κακής διοίκησης και αυταρχισμού, μόνο εκ του πονηρού μπορούν να εξηγηθούν. Δηλαδή περαιτέρω απαξίωση πριν το τελικό χτύπημα.

Επίσης συζητήθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Χαρακτηριστικά από 48 θέσεις ιατρών του Νοσοκομείου οι 22 είναι κενές και εδώ και χρόνια δεν προκηρύσσονται. Στα επίμονα ερωτήματά μας προς τους αρμόδιους καμία απάντηση δε λαμβάνουμε γιατί δεν πληρώνονται οι κενές θέσεις του οργανισμού.

Τα παραπάνω θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία του Γ.Ν. Μεσολογγίου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκαν οι απαραίτητες ενέργειες-παραστάσεις σε όργανα διοίκησης ( Διοικητής, ΥΠΕ).

31-3-2022

Για τη ΓΣ
Η Τριμελής Επιτροπή του Γ.Ν. Μεσολογγίου


Κάτω τα χέρια απ’ το Νοσοκομείο! Ο Δήμαρχος να συναντηθεί άμεσα με τους Δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δέκα (10) μήνες από την αποχώρησή μου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τήρησα στάση αναμονής δίνοντας παράλληλα πίστωση χρόνου στη νέα Διοίκηση. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΩ ΠΛΕΟΝ!

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν καθημερινά τις στοχευμένες προσπάθειες υπονόμευσης του Νοσοκομείου μας:
Καμία έγκριση νέων μόνιμων ιατρών δεν υπάρχει καθώς και αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται.
Καμία έγκριση επικουρικών ιατρών δεν έχει δοθεί εδώ και ένα (1) χρόνο από το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ, παρότι υπάρχουν στη σχετική λίστα (ορθοπεδικός – οφθαλμίατρος) και έχει πιστώσεις το Νοσοκομείο.
Σε εξέλιξη πραξικοπηματικές μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε Αγρίνιο και Πάτρα.
Αναιτιολόγητες τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης με ανατροπές και αναστάτωση στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Έπεται και η Διοικητική άραγε;
Και όλα αυτά υπό τον κίνδυνο κατάργησης – συγχώνευσης Νοσοκομείων με… “πλευρικό” ακαριαίο χτύπημα.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, καθυστερεί χωρίς λόγο να πάρει πρωτοβουλία συνάντησης με τους Δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου. Τι περιμένεις κ. Λύρο, να δεις τα τρένα να περνούν και να κουνάς μαντίλι;
Οι κυβερνητικοί βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα για το τι συμβαίνει γύρω τους. Γιατί δεν κάνουν άραγε μια επίσκεψη στο Νοσοκομείο; Το «κατόπιν ενεργειών μου» ανήκει στο παρελθόν. Ας το αντιληφθούν επιτέλους. Η Αν. Διοικήτρια της Ν.Μ. Μεσολογγίου κα Ελένη Φιλιπποπούλου, σηκώνει τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας αναρμόδια… χωρίς αρμοδιότητες! Αν δεν τις έχεις κα Φιλιπποπούλου, τις διεκδικείς. Διαφορετικά απ’ το να παριστάνεις τη “γλάστρα” καλύτερα να πας σπίτι σου…
Αυτό το θλιβερό τοπίο που διαμορφώνεται πρέπει να ανατραπεί. Η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει. Πρωτοβουλίες τώρα! Για λειτουργική αναβάθμιση και οριστική αυτονόμηση.

ΥΓ1. Ο τοπικός βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Λιβανός θα λάβει θέση στο μέγα αυτό ζήτημα ή θα “εξωθεί” τα παπαγαλάκια του να εκφράζουν δήθεν ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο, τη στιγμή κατά την οποία έξι (6) χρόνια τώρα δεν ήταν καν στο οπτικό τους πεδίο και σπίρτο δεν είχαν κουνήσει;

ΥΓ2. Κύριε Λιβανέ, η μονοεδρική περιφέρεια της Λευκάδας, εκτός των μονίμων ιατρών που έχει πάρει για το Νοσοκομείο, τα τελευταία χρόνια, έχει επιπλέον έγκριση επτά (7) επικουρικών ιατρών. Το Μεσολόγγι, μηδέν εις το πηλίκον! Το γνωρίζετε άραγε;

24-3-2022

Π. Παπαδόπουλος
Πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»


Την Τρίτη 15 Μαρτίου βρέθηκα στη συνάντηση φορέων που συγκάλεσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Από την εισήγηση που έκαναν οι εργαζόμενοι τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και οι υποδομές του δέχονται αλλεπάλληλες πιέσεις που στόχο έχουν – ως φαίνεται τόσο από την φύση των αποφάσεων όσο και εκ του αποτελέσματος, τον αποδεκατισμό του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε κέντρο υγείας.

Οι εργαζόμενοι με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα και παραδείγματα έβγαλαν μια κραυγή αγωνίας η οποία δεν έχει να κάνει με την δική τους υπόσταση αλλά με την υπόσταση-λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Πάγιο αίτημα τους η ύπαρξη δύο αυτοδύναμων Νοσοκομείων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολογγίου και Αγρινίου) δύο Νοσοκομείων που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας αλλά και όμορους νομούς.

Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στέκεται όρθιο την τελευταία δεκαετία με νύχια και με δόντια, εξαιτίας των κινητοποιήσεων της κοινωνίας, των εργαζομένων και κατά κοινή ομολογία της πρότερης Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Πλέον όμως, η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι συνεχόμενες αποφάσεις μετακίνησης υγειονομικών, νοσηλευτών, διοικητικών δεικνύουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της τωρινής Διοίκησης. Το γεγονός ότι τα αρμόδια όργανα κωφεύουν, οδηγεί το σωματείο εργαζομένων να απευθυνθεί στην κοινωνία και να ζητήσει την στήριξη της στα αιτήματά τους.

Σκέφτηκα τις λίγες (ευτυχώς) φορές που χρειάστηκε εγώ προσωπικά ή μέλος της οικογενείας μου ή φίλος να βρεθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για μια νοσηλεία, χειρουργείο, ιατρική γνωμάτευση κλπ και πραγματικά μας θεωρώ τυχερούς που έχουμε στην περιοχή μας ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που μπορεί να καλύψει άμεσα βασικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες και νοσηλείες. Πώς θα ήταν αν θα έπρεπε να μετακινηθώ στην Πάτρα ή στα Γιάννενα ή στο Αγρίνιο για αυτές τις ανάγκες;

Σκέφτηκα και τους κατοίκους των γύρω περιοχών που επίσης εξυπηρετούνται και διαλέγουν το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έναντι άλλων, εξαιτίας του ανθρώπινου δυναμικού του και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Η δίωρη συνάντηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία πρέπει να ενημερωθεί για αυτή την κατάσταση και το Σωματείο Εργαζομένων με τους Δημάρχους Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Ναυπακτίας να παρασταθούν ενώπιον του Υπουργού Υγείας υποβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα του ιδρύματος ζητώντας την άμεση επίλυση τους.

Με την παρούσα δημόσια τοποθέτηση επιθυμώ να γνωστοποιήσω το πρόβλημα και τα όσα αποκόμισα από την συνάντηση. Σας καλώ όλους να ενημερωθείτε για τα θέματα του Νοσοκομείου.

Ήρθε για άλλη μια φορά η ώρα σύσσωμη η κοινωνία του Μεσολογγίου να στηρίξει την ύπαρξη του Νοσοκομείου της και να απαιτήσει την εύρυθμη λειτουργία του.

Όλγα Δασκαλή
Πρόεδρος Κοινότητας Μεσολογγίου


Την Παρασκευή 11/03/2022 και ώρα 14:30 μ.μ. εστάλησαν στο Νοσοκομείο μας αποφάσεις του Διοικητή κου Σερασκέρη με τις οποίες αλλάζουν Τομεάρχες και Προϊσταμένους στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. Οι αποφάσεις αυτές όπως ανέφερε «ισχύουν από κοινοποίησής τους». Μάλιστα η εντολή ήταν να γίνουν άμεσα αυτές οι κοινοποιήσεις, αν ήταν δυνατόν και την ίδια μέρα.

Οι αποφάσεις αυτές γεννούν νέα ερωτηματικά και προκαλούν για άλλη μια φορά προβλήματα στην υπηρεσία.
Συγκεκριμένα:

-Δεν υπήρξε εισήγηση ούτε από την Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ούτε από την Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου μας για αυτές τις αλλαγές. Εξάλλου τα έγγραφα δεν μνημονεύουν καμία εισήγηση (έγγραφη ή προφορική) κανενός. Είναι απορίας άξιο πως κάποιος που διοικεί άλλη νοσηλευτική μονάδα (αυτή του Αγρίνιου) και δεν γνωρίζει πρόσωπα και πραγματικές ικανότητες, πέρα από τα τυπικά προσόντα που επικαλείται κατά το δοκούν, προχωράει σε τέτοιου είδους αλλαγές χωρίς την γνώμη αυτών που διοικούν εδώ και ξέρουν πρόσωπα και ικανότητες.

– Προχωράει σε διοικητική υποβάθμιση συναδέλφους χωρίς αντίστοιχη αιτιολόγηση (τουλάχιστον στους ιδίους).

– Δημιουργουν προβλήματα σε καίρια τμήματα όπως το Χειρουργείο, την Παθολογική, το ΤΕΠ με αυτή την ακατανόητη βιασύνη αλλαγής. Δεν είναι δυνατόν ιδιαιτερότητες τέτοιων τμημάτων να μην έχουν χρόνο προσαρμογής από τους προϊσταμένους μιας τόσο σημαντικής υπηρεσίας ,για την εύρυθμη λειτουργία τους, όπως η Νοσηλευτική Υπηρεσία. Ο ρόλος του προϊστάμενου είναι πολύ περισσότερα πράγματα από το να βγάζει ένα πρόγραμμα εργασίας.

– Τέλος κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν ακολουθήθηκε η τακτική παραχώρησης αυτών των αρμοδιοτήτων τοποθέτησης προϊσταμένων στην εδώ Αν. Διοικήτρια, κάτι που μέχρι τώρα ήταν πάγια τακτική όλων των προηγουμένων Διοικήσεων.

Ως Σύλλογος όπως επανειλημμένα έχουμε πει, ζητάμε:
– Την ανάκληση των συγκεκριμένων αποφάσεων.
– Μέχρι το τέλος της ομηρίας των συναδέλφων και την τοποθέτηση τους με κρίσεις από το αρμόδιο συμβούλιο, να εφαρμόζονται και στις αναθέσεις σε όλες τις θέσεις ευθύνης τα ίδια κριτήρια.
– Επίσης οι αναθέσεις να γίνονται από την εδώ Διοίκηση που φέρει και την ευθύνη λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Πραγματοποιήθηκε χθές 15/03/2022 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου και την παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΑ, συνάντηση φορέων της πόλης προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο μας και διαταράσσουν την λειτουργία και υποσκάπτουν τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας.

Το παρών έδωσαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο Αντιδήμαρχος κος Αλετράς, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου και Δημοτικός Σύμβουλος κος Παπαδόπουλος, οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων «Συμμαχία για το μέλλον» και Λαϊκή Συσπείρωση» κος Σκαρμούτσος και Γερολυμάτος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσολογγίου κα Δασκαλή, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κος Τσάμης, ο Πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Μεσολογγίου κος Παπαδημητρόπουλος, ο κος Τουλιάτος εκπρόσωπος του Τμήματος Μεσολογγίου των Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτ/νιας, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Μεσολογγίου κος Μπαρμπετάκης, η πρώην Βουλευτής κα Τριανταφύλλου και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κος Μαργαρίτης.

Στη συζήτηση προτάθηκαν τα παρακάτω:
-Να γίνουν επαφές με τους Δημάρχους των Δήμων Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Ξηρομέρου και τους Βουλευτές του Νομού και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς δηλαδή την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.
-Να συνεχιστεί η ενημέρωση των πολιτών όπως ζήτησαν οι υπόλοιποι φορείς για το θέμα λειτουργίας των Δομών Υγείας στο Νομό και την ανάγκη υπεράσπισής τους.

Με βάση όλα τα προηγούμενα ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους φορείς θα προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να πετύχει τους στόχους του, που είναι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να παρέχονται στους πολίτες αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας.

Σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείο Μεσολογγίου


Ι.Π. Μεσολογγίου, 14/03/2022

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Τους τελευταίους μήνες έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ότι πολιτικά γραφεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας απευθύνονται σε μέλη του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Μεσολογγίου και αφήνοντας να εννοηθεί ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου είτε θα κλείσει είτε θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας άμεσα, τους προσφέρουν προκαταβολικά βοήθεια για να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Αγρινίου, προκειμένου να αποφύγουν τη μετακίνηση σε νοσοκομεία της Πάτρας ή μακρινότερων περιοχών.

Η άποψη αυτή ενισχύθηκε στην τοπική κοινωνία έπειτα από την ανάληψη καθηκόντων από το νέο, προσωρινό διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Μιχαήλ Σερασκέρη, ο οποίος επισκέφθηκε μία και μόνο φορά το νοσοκομείο Μεσολογγίου ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις και τις επόμενες ημέρες φρόντισε να υπογράψει τη μετακίνηση νοσηλεύτριας από την κλινική COVID-19 του νοσοκομείου Μεσολογγίου σε θέση διοικητικού υπαλλήλου στο νοσοκομείο Αγρινίου, καθώς και ακολούθως ακόμα δύο υπαλλήλων.

Παράλληλα πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη, 8 Μαρτίου, η μοναδική ακτινοδιαγνώστρια εν υπηρεσία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, η οποία λειτουργούσε νυχθημερόν τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου, μετακινήθηκε με «εντέλλεσθαι» στο νοσοκομείο Αγρινίου – αν και αυτό διαθέτει ήδη άλλους οκτώ (8) ακτινολόγους – έτσι ώστε η συγκεκριμένη να εκπαιδευτεί στο μαγνητικό τομογράφο του Αγρινίου, στον οποίο δεν δέχεται κανείς άλλος από τους οκτώ να εκπαιδευτεί, επικαλούμενοι μέχρι και ιατρικές γνωματεύσεις ότι έχουν προβλήματα που αφορούν την ψυχική τους υγεία.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ακτινοδιαγνώστρια είναι μόνιμη κάτοικος Μεσολογγίου και ότι είχε επανειλημμένα κληθεί να προσφέρει υπηρεσίες στο νοσοκομείο εκτός ωραρίου και σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας παρουσιάστηκε ανάγκη, όπως συμβαίνει, άλλωστε, με την πλειονότητα των γιατρών στο νοσοκομείο μας. Επιπλέον να υπογραμμίσουμε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το νοσοκομείο Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκαν 750 αξονικές το δεύτερο εξάμηνο του 2021 όταν και λειτούργησε ο αξονικός και 433 το πρώτο δίμηνο του 2022. Άρα 1200 περίπου συμπολίτες μας δεν μετακινήθηκαν σε άλλη μονάδα (Αγρίνιο – Πάτρα) ή σε ιδιωτικά κέντρα, γλυτώνοντας οι ίδιοι ταλαιπωρία και το υπουργείο έξοδα μεταφοράς.

Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας για συνάντηση με τον κ. Σερασκέρη – μέσω επίσημης επιστολής και επανειλημμένων τηλεφωνικών οχλήσεων – μέχρι στιγμής δεν μας έχει κάνει την τιμή να συναντηθούμε ούτως ώστε να του μεταφέρουμε τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και να ακούσουμε τις απόψεις του ιδίου. Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, από δημοσίευμα του τοπικού Τύπου ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του με βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας ισχυρίστηκε τα εξής:

1. ότι η ακτινολόγος που καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου έχει προσληφθεί αποκλειστικά για τον μαγνητικό τομογράφο Αγρινίου (η κυρία έχει προσληφθεί ως επιμελήτρια Α) και
2. ότι έστειλε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου άμεσα αντικαταστάτη ακτινολόγο (κάποιον που όμως, όχι μόνο δεν προσήλθε, αλλά εξ όσων γνωρίζουμε είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αναρρωτική άδεια και όπως όλα δείχνουν έτσι θα παραμείνει.)

Κατόπιν αυτών ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ζητά εκ μέρους ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας από εσάς:

• δημόσια ενημέρωση για το εάν και κατά πόσο το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
• να παραμείνει η ακτινοδιαγνώστρια στο δυναμικό του νοσοκομείου Μεσολογγίου, καθώς το έργο της εδώ είναι αυταπόδεικτα σημαντικό.
• την άμεση επιστροφή των υπολοίπων στελεχών και την ενδυνάμωση της μονάδας Μεσολογγίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπρόσθετα ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο συζήτησης το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του νοσοκομείου Μεσολογγίου και την παύση της διασύνδεσής του με το νοσοκομείο Αγρινίου, όπως αρμόζει σε ένα νοσοκομείο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και καλύπτει το 50% των αναγκών ιατρικής περίθαλψης του νομού μας.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου


Σε μια περίοδο από τις πλέον δύσκολες που διέρχεται η κοινωνία λόγω της πανδημίας, της ακρίβειας και της αβεβαιότητας από τον πόλεμο στην Ουκρανία κάποιοι στην Αιτωλοακαρνανία για το μόνο που ενδιαφέρονται η «μικροπολιτική».

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η «πρεμούρα» του νεοδιορισθέντος διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου για λήψη μιας σειράς αποφάσεων που προκαλούν μόνο προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου, δεν προσφέρουν τίποτε στο νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά εξυπηρετούν μόνο αιτήματα του ντόπιου πολιτικού προσωπικού.

Τα προβλήματα και οι παθογένειες του νοσοκομείου Αγρινίου είναι γνωστές από χρόνια, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, την τελευταία εξαετία, με συστηματική δουλειά υπήρξε σημαντική πρόοδος στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και κυρίως στην αντιμετώπιση της COVID-19 με τις επιδόσεις να είναι ανάλογες αυτών μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας.

Επιβάλλεται λοιπόν ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου να «αλλάξει ρότα» και να μην γίνεται «πιόνι» σε μικροκομματικές επιδιώξεις…
Είναι άδικο για τους χιλιάδες κατοίκους των περιοχών που εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου να γίνεται θύμα στο «βωμό» της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων… και μόνο.

Νίκος Καραπανος, τ.Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου


Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη κοπή πίτας του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου στην οποία ο Διοικητής Κύριος Σερασκέρης έδινε συγχαρητήρια στο προσωπικό και πως όνειρο του ήταν να γίνουν τα 2 καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδος ( Μεσολογγίου – Αγρινίου).

Αντ’ αυτού τι βλέπουμε;

Μεταφορά της ακτινολόγου και ουσιαστική κατάργηση του αξονικού τομογράφου και όλα αυτά σε συνέχεια της μεταφοράς νοσηλεύτριας από τη μονάδα covid και της νεφρολόγου.

Η υπομονή μας όμως έφτασε στα όρια της ΩΣ ΕΔΩ!

Ο Περιφερειάρχης κύριος Φαρμάκης είναι ενήμερος και αν ναι, ποιά είναι η θέση του;

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ.

Επίσης, οι Βουλευτές του Νομού ( ιδιαίτεραι κυβερνητικοί ) αναμένουμε τις τοποθετήσεις τους.

Κύριε Καρβέλη Διοικητά της 6ης ΥΠΕ, κύριε Σερασκέρη, κυρία Φιλιπποπούλου Ελένη, οι πολίτες του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας όσο και να σας κάνει εντύπωση,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι. Π. Μεσολογγίου