amfilochia

Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε  στις 28-3-2022 ο βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης της Ν.Δ. με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κ. Γεώργιο Στάση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος της Δ.Ε.Η. Αμφιλοχίας.
Ο κ. Καραγκούνης ενημέρωσε τον κ. Στάση ότι το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί καθημερινά πλήθος πολιτών που διαμένουν στην περιοχή της Αμφιλοχίας αλλά και σε γειτονικούς δήμους και η όποια σκέψη για κατάργηση θα επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που θα πρέπει να μετακινούνται στο κατάστημα της Δ.Ε.Η. Αγρινίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.
Ο κ. Στάσης από πλευράς του ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι οι όποιες διαρροές υπήρξαν περί ενδεχόμενης κατάργησης του ανωτέρω καταστήματος δεν έχουν καμία υπόσταση. Αυτό που τυχόν μπορεί να διέρρευσε είναι το πρόγραμμα ανακαίνισης καταστημάτων που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στην προσπάθεια για την αναβάθμισή τους. Ξεκαθάρισε στον κ. Καραγκούνη ότι οι ανακαινίσεις αυτές γίνονται κατά κύματα σε όλη την Ελλάδα .
Τέλος επανέλαβε ότι για την περίπτωση του καταστήματος της Δ.Ε.Η. Αμφιλοχίας δεν υπάρχει σκέψη για κατάργησή του.


Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να κλείσει το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας καθώς, όπως αναφέρει «υποβαθμίζει την περιοχή εν μέσω ενεργειακής κρίσης και την οδηγεί στην ερημοποίηση».
Ο κ. Μωραΐτης τονίζει ότι το υποκατάστημα Αμφιλοχίας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ωστόσο τα golden boys της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαφορούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το Αγρίνιο ή δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες».
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις πρακτικές της ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εγκατάλειψης του κοινωφελούς χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας. Η χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης του ρόλου της ΔΕΗ και της παραχώρησής της στους ιδιώτες και τα golden boys που δίνουν αύξηση στον εαυτό τους, ενώ οι πολίτες εξαναγκάζονται σε υπέρογκες χρεώσεις και τώρα και σε μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων και περαιτέρω έξοδα».

Τέλος ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του τόπου μας» και κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΗ να ανακαλέσει την λανθασμένη απόφασή της ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα Αμφιλοχίας να εξυπηρετεί την ευρύτερη τοπική κοινωνία με όρους δημοσίου συμφέροντος και σεβασμό στα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.
.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θάνου Μωραΐτη

«Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αμφιλοχίας είναι απαράδεκτη καθώς υποβαθμίζει την περιοχή μας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και την οδηγεί στην ερημοποίηση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις πρακτικές της ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εγκατάλειψης του κοινωφελούς χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας.
Το κατάστημα Αμφιλοχίας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ωστόσο τα golden boys της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαφορούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το Αγρίνιο ή δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες.
Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του τόπου μας και την εγκατάλειψη των κατοίκων της περιοχής. Η χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης του ρόλου της ΔΕΗ και της παραχώρησής της στους ιδιώτες και τα golden boys που δίνουν αύξηση στον εαυτό τους, ενώ οι πολίτες εξαναγκάζονται σε υπέρογκες χρεώσεις και τώρα και σε μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων και περαιτέρω έξοδα.
Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ οφείλει να ανακαλέσει άμεσα αυτή την λανθασμένη απόφαση ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα Αμφιλοχίας να εξυπηρετεί την ευρύτερη τοπική κοινωνία με όρους δημοσίου συμφέροντος και σεβασμού στα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.


Ο Δήμος Αμφιλοχίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την πρόθεση της ΔΕΗ Α.Ε. να κλείσει από την 1η Μαΐου 2022 το κατάστημα της ΔΕΗ που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην Αμφιλοχία και εξυπηρετεί καθημερινά τους συμπολίτες μας.

Η απομάκρυνση του καταστήματος αυτού σημαίνει ότι πλέον οι δημότες της Αμφιλοχίας, καθώς και εκείνοι της γειτονικής Κατούνας και των γύρω κοινοτήτων, θα πρέπει πλέον να μετακινούνται για την εξυπηρέτησή τους στο πλησιέστερο κατάστημα που βρίσκετε στο Αγρίνιο.

Αυτό θα επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση των δημοτών εκείνων που πλέον θα αναγκάζονται να σπαταλούν χρόνο σε μακρινές και άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα μεγάλη έκταση του Δήμου Αμφιλοχίας, περίπου 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο που καθίσταται ακόμη και επικίνδυνο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και τη μειωμένη τεχνολογική διείσδυση μεταξύ των κατοίκων που καθιστά μη πρακτική την χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θεωρούμε ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η σχετική απόφαση της ΔΕΗ Α.Ε. θα επηρεάσει αρνητικά όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και θα τους δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ακύρωση της σχετικής απόφασής σας. Ευελπιστούμε ότι θα είναι προς το συμφέρον τόσο των πολιτών όσο και της επιχείρησής σας, ενισχύοντας και διατηρώντας το δημόσιο και κοινωνικό της προφίλ.

Με εκτίμηση

Γιώργος Κατσούλας
Δήμαρχος Αμφιλοχίας


Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ για την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αμφιλοχία, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους αυτής της απόφασης, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Στάσση να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση προτείνοντας ως εναλλακτική λύση την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός επεσήμανε τις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενη υλοποίηση αυτής της απόφασης για την ευρύτερη περιοχή και τους κατοίκους της, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για όλους συγκυρία, αναφέροντας χαρακτηριστικά «το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή στον Νομό μας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων να υποχρεούται, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η απόφασή σας, να μετακινείται για την επίλυση των διαφόρων υποθέσεών του στο υποκατάστημα του Αγρινίου, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών που είναι δύσκολο να μετακινηθούν εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων».

Εν συνεχεία, ο κ. Λιβανός πρότεινε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση ως εναλλακτική λύση την ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο. Μία πιθανή λύση, που σύμφωνα με τον βουλευτή «δεν θα επηρέαζε την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του οργανισμού της ΔΕΗ ΑΕ».

Ο κ. Λιβανός κάλεσε τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ επανεξετάσει την απόφασή της για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία, λέγοντας ότι πιστεύει πως ο οργανισμός που έχει διαχρονικά σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας για πολλές δεκαετίες το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, παράλληλα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες του δικτύου, θα λάβει τη σωστή απόφαση και στην τωρινή, πραγματικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της σχετικής επιστολής του κ. Λιβανού προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Στάσση:

Αθήνα, 24/03/2022

Αναθεώρηση της απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία

Αξιότιμε κ. Στάσση,

Με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε την αναδιοργάνωση του οργανογράμματος της ΔΕΗ και τον συνεπακόλουθο σχεδιασμό για κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αμφιλοχία. Ιδιαίτερα στη διάρκεια της ιστορικά δύσκολης αυτής συγκυρίας ενδεχόμενη υλοποίησή της απόφασης αυτής θα συνιστούσε μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Πιο συγκεκριμένα, το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας εξυπηρετεί μία ευρεία περιοχή στον Νομό μας, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων να υποχρεούται, σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η απόφασή σας, να μετακινείται για την επίλυση των διαφόρων υποθέσεών του στο υποκατάστημα του Αγρινίου, ενώ ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση ανθρώπων μεγαλύτερων ηλικιών που είναι δύσκολο να μετακινηθούν εξαιτίας αντικειμενικών προβλημάτων.

Θεωρούμε πως η ένταξη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ ΑΕ στην Αμφιλοχία, ως κλιμάκιο του υποκαταστήματος στο Αγρίνιο, αποτελεί μια πιθανή λύση, η οποία θα μπορούσε να προσαρτηθεί στο νέο οργανόγραμμά σας. Μέσα από αυτήν την εναλλακτική πιστεύουμε ότι δεν επηρεάζεται τελικά η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα του οργανισμού σας. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή, το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας μπορεί να αποτελέσει και έναν νέο βραχίονα ανάπτυξης του οργανισμού σας στην ευρύτερη περιοχή, αφού θα στηρίζεται πλέον σε ένα πιο ευέλικτο μοντέλο λειτουργίας.

Για τους ανωτέρω λόγους θα θέλαμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία.

Ο οργανισμός σας άλλωστε έχει διαχρονικά σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας για πολλές δεκαετίες το πολύτιμο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, παράλληλα με ολοκληρωμένες υπηρεσίες του δικτύου σας. Είμαστε σίγουροι ότι και στην τωρινή, πραγματικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες πολίτες, θα λάβετε τη σωστή απόφαση.

Με εκτίμηση

Σπήλιος Λιβανός, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας