death1

Εκδημία του Νίκου Σκιαδά στο Αγρίνιο

Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου:

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Νίκου Σκιαδά :

«O Νίκος Σκιαδάς ήταν μια σεβαστή προσωπικότητα στην κοινωνία του Αγρινίου. Ενεργός πολίτης, ευαίσθητος συνάνθρωπος. Μαχητής και ανήσυχο πνεύμα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Θα τον θυμόμαστε για το πάθος με το οποίο προσέφερε στον τόπο του.

Στην οικογένεια του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».


Δημοτική παράταξη Αγρινίου ‘Αγρίνιο μπορείς’ – Χριστίνα Σταρακά:

Βαθιά θλίψη και συγκίνηση είναι τα συναισθήματα που αισθάνθηκα μόλις πληροφορήθηκα τον θάνατο του Νίκου Σκιαδά. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική μας κοινωνία.
Ο Νίκος Σκιαδάς υπήρξε ένας άνθρωπος σεμνός αλλά και δραστήριος, ταπεινός αλλά και πολυπράγμων. Και πάνω από όλα υπήρξε ένας συνειδητοποιημένος ενεργός πολίτης που πρόσφερε στον τόπο του.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό του ήταν η αγάπη του για τον τόπο και τον πολιτισμό.

Επί σειρά ετών ως μέλος αλλά και ως πρόεδρος της Ιστορικής- Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με πολλή αγάπη εργάσθηκε για την διάσωση, την συντήρηση και την προβολή των μνημείων και των εμβληματικών κτιρίων της περιοχής.
Κάθε προσπάθεια και κάθε πρωτοβουλία του είχε ως σκοπό την συνέχεια και την διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου του Αγρινίου, αφιερώνοντας ουσιαστικό χρόνο στην συνεργασία του με την αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους συλλόγους για το κοινό καλό και μόνο.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου.


Δημοτική παράταξη Αγρινίου «Συμμαχία Πολιτών», Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος:

Ο Νίκος Σκιαδάς έφυγε από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερη την πόλη μας.

Μια σημαντική απώλεια καθώς προσέφερε πολλά στην περιοχή μας τόσο ως Διευθυντής της ΕΑΣ Αγρινίου όσο και ως Πρόεδρος της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.
Αφιέρωσε τη ζωή του και αγωνίστηκε με πάθος και ανιδιοτέλεια για τη διάσωση και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.


Γιώργος Βαρεμένος, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

Ο Νίκος Σκιαδάς, που έφυγε χθες για το μεγάλο ταξίδι, δεν ήταν απλώς ένας γεωπόνος που διετέλεσε διευθυντής της ΕΑΣ. Ήταν ένας ενεργός πολίτης που δεν προσδοκούσε μόνο την, κατά τον ποιητή, “επανάσταση φυτών και λουλουδιών”, αλλά εργαζόταν για την καλλιέργεια του πολιτισμού και την διάσωσή του ως Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Ήταν δραστήριος και πρόθυμος να συμμετάσχει σε κάθε αξιόλογη προσπάθεια. Όταν πληροφορήθηκε ότι προωθούσα, σε συνεννόηση με την προηγούμενη κυβέρνηση, την μετατροπή του Καπνικού Σταθμού σε Μουσείο και πολιτιστικό κύτταρο, επέμενε να συμμετάσχει στο εγχείρημα και η Εταιρεία. Το ίδιο και όταν πιέζαμε για την πολιτιστική αξιοποίηση των καπναποθηκών Παπαπέτρου, αλλά πέσαμε πάνω στην μνημονιακή ξηρασία και στην έλλειψη κονδυλίων, όπως μας είπαν.

Φέτος, η Αρχαιολογική Εταιρεία δεν έκοψε την πίτα της, και αυτό ήταν σημάδι ότι ο Νίκος κατέπεσε, έπαψε να με παίρνει τηλέφωνο, ακόμη και μέσα από την μονάδα αιμοκάθαρσης, για να μου αναπτύξει διάφορες ιδέες του. Πλέον ο Νίκος δεν θα ξαναφορέσει την γραβατούλα του για να κόψει την πίτα της Εταιρείας στην Pizza Roma και να συζητήσουμε τις ιδέες για την πολιτιστική αναγέννηση αυτού του τόπου, που φαίνεται να μαραζώνει ξανά και να βυθίζεται στον βάλτο των ανεκπλήρωτων προσδοκιών. Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε ώστε ο σπόρος που έριξε ο Νίκος Σκιαδάς να καρποφορήσει.


Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας:

Με λύπη πληροφορήθηκα την «αναχώρηση» από τα εγκόσμια του Νίκου Σκιαδά του Αντωνίου, Γεωπόνου, τ. Διευθυντή της ΕΑΣ Αγρινίου και τ. Προέδρου της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, ενός πράου , ευπρεπούς και ανιδιοτελή Αιτωλοακαρνάνα που προήγαγε τον πολιτιστικό πλούτο του Νομού μας.

Ο Νίκος Σκιαδάς στήριξε το αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου με διοργάνωση πολλών ομαδικών επισκέψεων και έδειξε ακατάβλητο και συνεχές ενδιαφέρον για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου του Κοινού των Αιτωλών .
Τον αποχαιρετώ με σεβασμό και τιμή για την τεράστια προσφορά του .
Εκφράζω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.


Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη με αφορμή την αγγελία του αδόκητου θανάτου του Νίκου Σκιαδά, ενεργού μέλους από το 2000 της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, την οποία υπηρέτησε για πολλές θητείες από το αξίωμα του Προέδρου και την τελευταία τριετία από τη θέση του Αντιπροέδρου της.

Ο Νίκος Σκιαδάς διακρινόταν για τον αυθορμητισμό του, την ειλικρίνεια και τη σεμνότητά του, αλλά κυρίως για την αγάπη του για τον πολιτισμό και τα μνημεία του τόπου του. Υπήρξε άοκνος εργάτης του πολιτισμού και κατέλειπε παράδειγμα ακεραιότητος και ήθους. Αγωνίστηκε με ενθουσιασμό για την ανάδειξη εμβληματικών κτηρίων του Αγρινίου, όπως οι εγκαταστάσεις του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας με σκοπό τη στέγαση σε αυτές Μουσείο Καπνού, αλλά και για τις Καπναποθήκες πρώην ιδιοκτησίας Παπαπέτρου, ώστε να αξιοποιηθεί ως Διαχρονικό Μουσείο πόλης. Κάθε προσπάθεια και κάθε πρωτοβουλία που είχε ως σκοπό την ανάπτυξη, τη διάδοση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής τον έβρισκε σύμμαχο και συμπαραστάτη. Μέσα από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, εκθέσεις κ.ά. προωθούσε τα οράματά του που αφορούσαν τον πολιτισμό αφήνοντας τη σφραγίδα του σε κάθε μία από αυτές ξεχωριστά.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του και για την παρηγορία των οικείων του.