nosokomeiomessolonghi5

Αγώνας για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου με τη διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Ελένη Φιλιπποπούλου, με αντικείμενο τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο της πόλης μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Πασιόπουλος και οι αντιπρόεδροι Χρήστος Κοντούλας και Νίκος Ρήγας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα αιτήματα της διοίκησης του νοσοκομείου Μεσολογγίου προς το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυσή του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του, προκειμένου η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου να συνδράμει από την πλευρά της για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων στο μέτρο του δυνατού.
Επιπλέον, η διοίκηση του Συλλόγου μας παρέδωσε στην κα. Φιλιππούλου κατάλογο με τις επιχειρήσεις – μέλη του, με στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας της διοίκησης του νοσοκομείου με καταστήματα της πόλης μας για την προμήθεια υλικών και προϊόντων όποτε το χρειαστεί.

Τέλος, μεταφέρθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου το έγγραφο αίτημα που είχε κοινοποιήσει στον Σύλλογο μας ο Σύλλογος Ρομά και Φίλων «Ελπίδα Αλληλεγγύης» για την επαναλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής στο Μεσολόγγι. Η κα. Φιλιποππούλου ενημέρωσε ότι έχουν δρομολογηθεί αιτήματα για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον ή κάποια παιδίατρο ώστε να καλυφθεί η θέση και να λειτουργήσει η κλινική.

22-2-2022

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου


ΠΡΟΣ:
Διοικητή 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Αξιότιμε κ. Καρβέλη,

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου πληροφορήθηκε πρόσφατα τη μετάθεση μιας εκ των νοσηλευτριών της κλινικής covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε θέση διοικητικού υπαλλήλου στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Σας καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός αυτό, το οποίο αποδυναμώνει περαιτέρω τη στελέχωση του νοσοκομείου Μεσολογγίου εν καιρώ πανδημίας, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες της πόλης μας.

Μετά λύπης μας παρατηρούμε να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου Μεσολογγίου, καθώς πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, νοσηλεύτρια με καταγωγή από το Μεσολόγγι είχε ζητήσει τη μετάθεσή της από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου – και μάλιστα όχι σε διοικητική θέση, αλλά σε αντίστοιχο νοσηλευτικό πόστο -, χωρίς το αίτημά της να γίνει δεκτό από την 6η ΥΠΕ. Δυστυχώς, η συντοπίτισσά μας έχασε τη ζωή της σε τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά την επιστροφή της στο Μεσολόγγι μετά το τέλος της νυχτερινής της βάρδιας.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας επί του ζητήματος.

18-2-2022

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου


Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου την 18-2-2022, μετά από πρόταση της παράταξής μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Γ. Σωτηρακόπουλου, ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, αναφορικά με τις διαφαινόμενες εξελίξεις στη δημόσια υγεία και κατ’ επέκταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Η απόφαση, η οποία θα κοινοποιηθεί προς κάθε αρμόδιο, περιλαμβάνει τα εξής:

1. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

2. Θεωρεί ότι οι όποιες προτάσεις για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις νοσοκομείων που απέχουν 20 έως 30 χιλ. μεταξύ τους, είναι απαράδεκτες και αποτελούν αιτία πολέμου. Νοσοκομεία με κέντρο και “ακτίνες” δεν έχουν θέση στο νομό Αιτωλ/νίας και ειδικότερα στην περίπτωση του Μεσολογγίου.

3. Εμμένει και επαναφέρει την ΟΜΟΦΩΝΗ άποψη των δήμων και των φορέων της Αιτωλ/νίας για δύο (2) νοσοκομεία στο νομό. Ως εκ τούτου, η αυτονόμηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου αποτελεί τον κύριο και αδιαπραγμάτευτο στόχο και μονόδρομο διεκδίκησης.

4. Απαιτεί την ανάκληση των όποιων αναιτιολόγητων και απαράδεκτων μετακινήσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε Αγρίνιο και Πάτρα.

5. Ζητεί την άμεση στελέχωση σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό – λοιπό προσωπικό, όπως αυτό έχει προταθεί από τους εργαζόμενους και τις εκάστοτε διοικήσεις. Και συγκεκριμένα ως προς το ιατρικό: Αναισθησιολόγου, παθολόγου, ακτινοδιαγνώστη, βιοπαθολόγου, νευρολόγου, ορθοπεδικού, οφθαλμιάτρου και ΩΡΛ. Ως προς το νοσηλευτικό την κάλυψη δώδεκα (12) θέσεων με επικουρικό προσωπικό (10 ΤΕ και 2 ΠΕ), δύο θέσεων για τη στελέχωση – υποστήριξη των εργαστηρίων (ΠΕ και ΤΕ) καθώς και όσων κενών θέσεων μονίμων, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που υπάρχουν στον υφιστάμενο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας.

6. Ζητεί την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και τη στελέχωσή της τουλάχιστον με δύο (2) μόνιμους ιατρούς, μετά το τέλος της πανδημίας.

7. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο από κοινού με τους Δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, να αναλάβει κοινή πρωτοβουλία στην παραπάνω κατεύθυνση.

ΥΓ. Πριν από την έναρξη της συζήτησης για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, ο επανακάμψας πρώην Δήμαρχος κ. Ν. Καραπάνος και το σύνολο σχεδόν της δημοτικής του ομάδας (ο επικεφαλής κ. Α. Κότσαλος νομίμως απουσίαζε), αποχώρησαν. Είχε προφανώς τόσα να ιστορήσει για την εποποιία… της Σπάρτης! Με το Νοσοκομείο θα ασχολούμαστε τώρα;

19-2-2022

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου – «Συμμαχία για το μέλλον»


Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τη μετακίνηση Νοσηλεύτριας από το Νοσοκομείο μας στο Αγρίνιο για να ασκήσει « διοικητικά καθήκοντα» Για το θέμα αυτό υπήρξε και παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ προς το Υπουργείο.

Τώρα έχουμε την μετακίνηση του νεοδιορισθέντα Νεφρολόγου σε νοσοκομείο της Πάτρας με απόφαση της6ης ΥΠΕ. Την ίδια στιγμή το Νοσοκομεία μας και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καλύπτεται από τον μοναδικό Νεφρολόγο που έχει μείνει, με όποια προβλήματα δημιουργεί αυτό.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση αυτών των αποφάσεων και καλούμε όλους τους φορείς (Βουλευτές, Δημοτική Αρχή, Συλλόγους) να εναντιωθούν στην τακτική υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας που λαμβάνει χώρα τώρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για το τι θα ακολουθήσει.

19-2-2022

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μεσολογγίου