deyam

Διακοπή νερού σε κοινότητες του Μεσολογγίου

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»:

10-2-2022

Συνδημότισσες/τες

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα της ΔΕΥΑΜ για πολλοστή φορά, διότι η δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει την ανικανότητά της και τα συνεχή της λάθη, καταφεύγει συνεχώς σε ψέματα και εξηγούμαστε :

1. Η ΔΕΥΑΜ δεν έχει Ενεργειακή Κοινότητα. Το έργο της θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εάν είχε συμμετοχή σε Ενεργειακή Κοινότητα Δήμου ή Περιφέρειας ώστε να εκμεταλλευτεί την απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/74999/3024 με ΦΕΚ 30/8/2021.
Η δε Ενεργειακή Κοινότητα την οποία δημιούργησε ο Δήμος, στήθηκε με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να μην μπορεί να λειτουργήσει, παραμένοντας ένα άχρηστο νομικό πρόσωπο.

2. Δεν επιτρέπεται η αδειοδότηση σε ΝΠΙΔ τα οποία έχουν, μη ρυθμισμένες, ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και εσείς δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις μας, ρυθμίσεις δεν ενδιαφερθήκατε να κάνετε.

3. Σε ένα ενιαίο οικόπεδο δεν επιτρέπεται να γίνει Φωτοβολταϊκό πάρκο μεγαλύτερο του 1 ΜW, την στιγμή που οι απαιτήσεις της ΔΕΥΑΜ ήταν για 4,5 ΜW. Δεν επιτρέπονταν επίσης η κατάτμηση ενός ενιαίου οικοπέδου σε πέντε τμήματα ώστε να μπορέσουν να γίνουν τέσσερα πάρκα του 1MW και ενός του 0,5 MW. Γι΄αυτούς τους λόγους και το έργο του δήμου Ναυπακτίας είναι επίσης 1 ΜW.

4. Πριν ένα περίπου χρόνο, φέρατε μελετητή από τα Τρίκαλα στο Δ.Σ. και να μας παρουσίασε την πρόταση του, για έργο της ΔΕΥΑΜ 4,88 ΜW στην Κατοχή. Όταν ο άνθρωπος αντελήφθη ότι η πρότασή του ήταν ανέφικτη, εξαφανίστηκε.

5. Το πρόγραμμα “Αν. Τρίτσης” όπως πολύ καλά γνωρίζετε είναι παγωμένο εδώ και μήνες, προς μεγάλη απογοήτευση των δήμων και τις ΚΕΔΕ. Στα αρχικά έργα ύψους 1 δις περίπου που εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα, ο δήμος Μεσολογγίου λάμπει δια της απουσίας του. Με ποια λογική άραγε είστε σίγουροι ότι θα μπαίνατε στο πρόγραμμα, όταν μέχρι σήμερα έχετε χάσει σχεδόν τα πάντα.

6. Το έργο που επιδιώκατε να κάνετε στην Κατοχή σας εξηγήσαμε ότι, λόγω του ότι η περιοχή Οινιαδών είναι κορεσμένη, η ΔΕΥΑΜ έπρεπε να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για δημιουργία υποσταθμού, για τέλη διασύνδεσης και μελέτες, το οποίο θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το χρέος της και στο τέλος οι μόνοι ωφελημένοι θα ήταν οι διάφοροι ιδιώτες που έχουν κάνει αιτήσεις για ΦΒ.

7. Η κοινότητα Κατοχής δεν έδωσε ποτέ άδεια για την χρήση της έκτασης από την ΔΕΥΑΜ διότι απαιτούσε ορθώς, να λάβει αντισταθμιστικά οφέλη, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, πράγμα που η δημοτική αρχή αρνήθηκε να πράξει.

Αντί λοιπόν για ένα έργο ουτοπία που δεν θα γίνει ποτέ, σας προτείναμε να εξοφλήσετε την Voltera όσο το χρέος ήταν μικρό, ή έστω να την ρυθμίσετε και επίσης να ρυθμίσετε την ΔΕΗ. Για τον σκοπό αυτό σας υποδείξαμε και πρόγραμμα χρηματοδότησης που κατά την προσφιλή σας τακτική χάσατε.

Η επιμονή όλης της αντιπολίτευσης στο να ενταχθεί η ΔΕΥΑΜ στο έργο της περιφέρειας οφείλονταν στους εξής λόγους :
1. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από την Περιφέρεια
2. Δεν υπάρχει κόστος μελετών
3. Δεν υπάρχει το υπέρογκο τέλος διασύνδεσης
4. Η ΔΕΥΑΜ έχει στην διάθεσή της 4,5 MW και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της και όχι 1ΜW.

Κύριε Δήμαρχε προφανώς έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και βλέπετε παντού νεκροθάφτες, προσέξτε όμως μήπως με τις συμπεριφορές σας, μείνετε στην ιστορία ως ο χειρότερος δήμαρχος που πέρασε ποτέ από τον δήμο Μεσολογγίου.


Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

10-2-2022

Η VOLTERA, πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΥΑΜ, διέκοψε προχθές την ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς,
Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου, λόγω οφειλών.

Όπως έχουμε διατρανώσει πολλάκις η οικονομική κατάσταση στη ΔΕΥΑΜ είναι τραγική. Οι παλιές οφειλές στη ΔΕΗ και στη VOLTERA αγγίζουν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Η αλήθεια είναι πως σήμερα η ΔΕΥΑΜ διαχειρίζεται ένα τεράστιο ύψος χρεών που κληρονόμησε, ένα τεράστιο ύψος ανεξόφλητων λογαριασμών από καταναλωτές της, ένα μεγάλο αριθμό παράνομων συνδέσεων και καταναλώσεων. Παλεύει να μείνει ζωντανή και την ίδια στιγμή καταφέρνει και με δικούς της πόρους ανταποκρίνεται σε δύσκολες απαιτήσεις όπως οι ανάγκες των πρόσφατων πλημμυρών με την καταστροφή του αγωγού της γέφυρας του Ευήνου και άλλα.

Παρ’ όλα αυτά η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ καθημερινά καταβάλλει στην VOLTERA, κατά μέσο όρο, το ποσό των 10.000€! Το τελευταίο τρίμηνο έχει καταθέσει το ποσό 437.000€ για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Στο ποσό αυτό προστέθηκαν ακόμη 190.000 € τα οποία καταβλήθηκαν από τα ταμεία του Δήμου μας προχθές.

Η πρόσφατη αύξηση του κόστους ενέργειας σε ποσοστά που αγγίζουν έως και το 150% των λογαριασμών μας εκτίναξε την όποια ισορροπία είχαμε επιτύχει με την Volterra. Και βέβαια το επιπρόσθετο αυτό κόστος της ενεργειακής κρίσης με απόφασή μας δεν το μετακυλήσαμε στους δημότες συμμεριζόμενοι ότι τα ίδια τα νοικοκυριά πλήττονται από ανάλογες αυξήσεις, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Ως άμεσο μέσο διαχείρισης του οικονομικού αδιεξόδου αναλάβαμε πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα αιτηθήκαμε την έγκριση εφαρμογής της νόμιμης διαδικασίας βεβαίωσης των οφειλών στη Δ.Ο.Υ., η οποία εγγυάται την αύξηση των εσόδων της από τις ανείσπρακτες οφειλές της, διαδικασία η οποία σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή.

Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας από την πρώτη κιόλας ημέρα τρέξαμε το μόνο δυνατό σχεδιασμό για την αυτόνομη εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ, που δεν ήταν άλλο από την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου σε χώρο που βρήκαμε στην Κατοχή. Το μελετήσαμε και ετοιμάσαμε την υποβολή πρότασης για 100% χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Ένα όραμα και μια δέσμευση του Δημάρχου, το οποίο θα γινόταν πράξη και θα έλυνε άπαξ δια παντός το θέμα της ενεργειακής επάρκειας της ΔΕΥΑΜ.

Δυστυχώς όμως η αντιπολίτευση με την δημοτική πλειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜ!
Με αποκλειστική ευθύνη τους ο Δήμος μας απεμπόλησε μια ιστορική ευκαιρία να σώσει την ΔΕΥΑΜ με τις δικές του δυνάμεις. Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι απέναντι στους συνδημότες μας και ειδικότερα σε όσους στερήθηκαν το νερό μετά την πρόσφατη διακοπή!

Υπό το άγχος της επιτυχίας της Δημοτικής Αρχής δεν διστάζουν ορισμένοι της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν το συμφέρον του τόπου μας. Σήμερα η ΔΕΥΑΜ θα έφτιαχνε το δικό της φωτοβολταϊκό πάρκο. Όπως κάνει και η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας και πολλές άλλες. Τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, αλλά η στάση ορισμένων δείχνει ότι ήσαν στρατευμένοι απέναντι στα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜ και του τόπου.
Είναι αυτοί που δημιούργησαν τα τεράστια χρέη στη ΔΕΥΑΜ και μας παρέδωσαν άλλη μια καυτή πατάτα. Είναι αυτοί που φωνάζουν σήμερα για το νερό! Είναι αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται για τα ψέματα που γράφουν και λένε. Είναι αυτοί που αντί να σπέρνουν ασύστολα ψεύδη σε ένα τόσο σημαντικό θέμα θα ήταν φρονιμότερο να σωπαίνουν και ζητήσουν συγνώμη για τις λανθασμένες τους πολιτικές και τα χρέη που άφησαν που θα τους βαραίνουν για ΠΑΝΤΑ.

Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ είναι εκείνη που στα 2 χρόνια θητείας της κατέβαλλε τα περισσότερα χρήματα στον πάροχο VOLTERA από ποτέ!

Δεν γνωρίζουν άραγε αυτοί που φωνάζουν και δήθεν ενδιαφέρονται ποιες είναι οι ταμειακές δυνατότητες του χρεωκοπημένου Δήμου, που μας παρέδωσαν; «Γεννάει» ο Δήμος μας λεφτά εν μέσω κορωνοϊού ή έχει χρήματα στο σεντούκι; Ζητούν με ανακοινώσεις τους Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί;
Για να λάμψουν με την απουσία τους; Πόσα συμβούλια έχουμε κάνει για την ΔΕΥΑΜ; Πόσες φορές τα έχουμε πει; Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν;
Και όταν τους καλούμε σε συμβούλια, όπως πρόσφατα για τα σκουπίδια, τότε εκεί στα δύσκολα και στις οδυνηρές αποφάσεις… ΑΠΕΧΟΥΝ!

Όπως και από τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε. Για όλα αυτά σιωπή! Όπως και για το μεγάλο έργο της ύδρευσης που θα ανακουφίσει τη ΔΕΥΑΜ σε τεράστιο βαθμό από τις διαρροές του δικτύου. Σιωπή!
Υποδαυλίζουν ακόμη και τον έλεγχο των παράνομων συνδέσεων; Σηκώνουν την κατακραυγή, συντάσσονται με τους παράνομους.

Στο βαρέλι δίχως πάτο που παραλάβαμε, εμείς δουλεύουμε ακατάπαυστα και βάζουμε τάξη και νοικοκυριό ώστε τα χρήματα των δημοτών να πιάνουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ. Προς δική τους απογοήτευση.

Αδιάφορο. Οι δημότες κρίνουν και κατανοούν και στο τέλος της θητείας θα μας δικαιώσουν.


Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ:

8-2-2022

Και αυτή τη φορά στο προσκήνιο οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με άλλο πρόσωπο ονόματι
Volterra (υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προσέφυγε στον συγκεκριμένο
ιδιωτικό πάροχο). Δεν απείλησε απλώς, αλλά προχώρησε με τρόπο αναίσχυντο και καταδικαστέο
στην στέρηση του πιο βασικού αγαθού για τη ζωή, το νερό. Βέβαια, τα λεφτά της θέλει, αλλά ποιος
κοιτάει το ληστρικό τιμολόγιο και τα πανωτόκια που μας φορτώνει; Ποιος ρωτάει για τις ρήτρες
αναπροσαρμογής και τι ακριβώς σημαίνουν; Τι σημαίνουν για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις;
Τι σημαίνουν για τη ΔΕΥΑΜ και τις υποχρεώσεις της;

Οι διακοπές ξεκίνησαν από τα δυτικά, εκτιμούμε τυχαίως, γιατί η λίστα έχει άλλα δεκαέξι
αντλιοστάσια ύδρευσης και αποχέτευσης προς διακοπή σε όλο τον δήμο. Πληθυσμός 4.000.
κατοίκων είναι χωρίς νερό από χθες το μεσημέρι. Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο
αντλιοστάσιο και ποια περιοχή: Ευηνοχώρι, Αιτωλικό ή Μεσολόγγι; Εκείνο που ξέρουμε είναι
ότι ζητάνε τα διπλάσια και παραπάνω. Δηλαδή εκεί που το περσινό κόστος της ενέργειας για τον
μήνα Ιανουάριο ήταν 100.000€ σήμερα ζητάνε για την ίδια κατανάλωση ηλ. ρεύματος 260.000€
δηλ. αύξηση 150%: Που να βρεθούν αυτά τα λεφτά; Η ΔΕΥΑΜ είναι ανταποδοτική επιχείρηση
και σαν τέτοια έπρεπε στο τιμολόγιό της να βάλει κι αυτή την ανάλογη αύξηση, να την μετακυλήσει
στους καταναλωτές της ώστε τα έξοδά της να διασφαλίζονται από τα έσοδά της. Όμως δεν το
έκανε! Και φυσικά ο ιδιώτης πάροχος δεν έχει συναισθηματικούς ενδοιασμούς ούτε τον νοιάζει η
οικονομική ένδεια που αναγκάζεται να υπομένει ο κάθε άνθρωπος, καθώς αυτός βάλλεται από
αναστολές εργασιών, πανδημίες και άλλες οικονομικές κρίσεις. Άλλη μια (ενεργειακή αυτή τη φορά)
στην καμπούρα του τι πειράζει; Όμως δεν φταίνε οι πολίτες που πληρώνουν τους λογαριασμούς
τους και απαιτούν να έχουν τις υπηρεσίες τις οποίες πληρώνουν.

Αλλά ποιος φταίει; οι διοικήσεις που δεν θέλουν να σπάσουν αυγά και αφήνουν την επιχείρηση να
παραπαίει δεκαετίες τώρα; οι κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν βάλει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις
και τα χρεοκοπημένα νοικοκυριά; ή μήπως οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει και
πρέπει καθημερινά να φέρνουν εις πέρας το ακατόρθωτο;

Εν μία νυκτί δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα της ΔΕΥΑΜ ούτε να βρεθούν 800.000€ που
απαιτεί η Volterra. Και ο πάροχος θέλει τα λεφτά του και δεν κάνει πίσω, τελεία και παύλα! Ακόμη
και αν το τελευταίο τρίμηνο έχει εισπράξει από εμάς το ποσό των 450.000€! Προφανώς δεν είναι
αρκετά! Και στην ίδια θέση βρίσκονται σήμερα και άλλες ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις και όχι με λόγια, εδώ και τώρα, και να δώσει
λύση στην αύξηση του ενεργειακού κόστους που αυτή μας επέβαλλε. Αλλιώς μιλάμε για
χρεωκοπία όχι οικονομική, αλλά χρεωκοπία κάθε αξίας, κάθε έννοιας ισονομίας, ίσης και δίκαιης
μεταχείρισης των πολιτών. Απαξίωση του έργου μας και των αγωνιών μας.

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες πληρώνουν κάθε φορά το μάρμαρο των πολιτικών – οικονομικών
σκοπιμοτήτων και της αβελτηρίας των διοικούντων. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Με τη μορφή κατεπείγοντος πρέπει να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Επίσης καλούμε
Περιφερειάρχη, βουλευτές και κόμματα να πάρουν θέση άμεσα και δημόσια.


Δημοτική Παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Δήμος για τα παιδιά μας»

9-2-2022

Μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του θέματος των απορριμμάτων το οποίο σαφέστατα άπτεται της δημόσιας υγείας, είχαμε τις τελευταίες μέρες και τα αποτελέσματα της απραξίας σας στο θέμα του νερού. Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει άμεσα να δώσετε εξηγήσεις στους δημότες και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ερωτήματα όπως τα παρακάτω πρέπει να απαντηθούν και να μας καταθέσετε το πλάνο σας για τη ΔΕΥΑΜ το επόμενο χρονικό διάστημα.

1) Πόσο καιρό γνωρίζατε το πρόβλημα και γιατί δεν ενημερώσατε τους δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο;

2) Γιατί αφού το γνωρίζατε επιτρέψατε στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να προβεί σε διακοπή ρεύματος, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και εκ των υστέρων πληρώσατε μέρος του χρέους, σημειώνουμε ότι όταν αναλάβατε την διοίκηση του Δήμου – ΔΕΥΑΜ το χρέος προς τον πάροχο, ήταν μηδενικό.

3) Γιατί επιτρέψατε τη λειτουργία των σχολείων όταν δεν υπήρχε νερό για τους χώρους υγιεινής θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών;

4) Ποιες άλλες περιοχές του Δήμου μετά τις Οινιάδες πρόκειται να μείνουν χωρίς νερό; οφείλετε να ενημερώσετε τους δημότες.

Τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα ακόμα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου βαρύνει εσάς και δυστυχώς διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος ότι για άλλη μια φορά αποτύχατε παταγωδώς στη διαχείριση ενός θέματος. Είναι δε ακόμα πιο λυπηρό ότι ενώ γνωρίζατε το πρόβλημα επιλέξατε να κάνετε φιέστες εγκαινίων σε ΚΔΑΠ τα οποία ουσιαστικά θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο. Αναμένουμε τόσο εμείς όσο και οι δημότες τις απαντήσεις σας. Δημοτικό Συμβούλιο τώρα.

Υ.Γ. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε αν κάνατε προσλήψεις στα νέα ΚΔΑΠ και με ποιο τρόπο, γιατί προκήρυξη δεν είδαμε πουθενά.

Υ.Γ. Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τα πληθυσμιακά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι είναι βιώσιμο ΚΔΑΠ στην Κατοχή όταν ήδη υπάρχει ένα ιδιωτικό και άλλα δύο στο Νεοχώρι. Μήπως σας αρκεί να πουλάτε ελπίδα εργασίας σε φτωχούς άνεργους δημότες;


Δημοτική Παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το Μέλλον»

8-2-2022

Από την ημέρα της εκλογής μας, διακηρύττουμε σε όλους τους τόνους ότι τα δυο κρίσιμα προβλήματα του δήμου μας με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί επειγόντως η δημοτική αρχή είναι είναι ο ΧΥΤΑ και η ΔΕΥΑΜ.
Δυστυχώς πληροφορούμαστε από δημότες μας ότι στις περισσότερες κοινότητες του δήμου μας υπάρχει διακοπή νερού που κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πότε θα επανέλθει.
Ο λόγος είναι ότι η εταιρία VOLTERA που είναι η πάροχος ρεύματος της ΔΕΥΑΜ απαιτεί την πλήρη εξόφλησή της.

Δυόμιση χρόνια τώρα προειδοποιούμε την δημοτική αρχή για τις εξελίξεις και γι΄αυτό που πρόκειται να συμβεί αλλά δυστυχώς κανείς δεν ήθελε να ακούσει.

Έχουμε προτείνει προ πολλού στον δήμο τα εξής:

1. Nα γίνει ρύθμιση των χρεών της ΔΕΥΑΜ στην VOLTERA και στην ΔΕΗ και είχαμε προτείνει και τρόπους χρηματοδότησης.

2. Η ΔΕΥΑΜ έπρεπε να είχε μπει στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας ώστε να παράγει το ρεύμα που καταναλώνει, να απαλλαγεί από τους λογαριασμούς και να μειώσει κάθετα το κόστος λειτουργίας της.

3. Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το γεγονός ότι όλες οι εταιρίες παροχής ρεύματος πωλούν τις επισφαλείς απαιτήσεις σε εισπρακτικές εταιρίες οι οποίες αγοράζουν τα χρέη στο 10%-15% και απαιτούν ανάλγητα το 100 % από τους χρεώστες εδώ και τώρα, χωρίς συναισθηματισμούς αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

4. Είχαμε ενημερώσει τον δήμο για πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΜ με 1.700.00 ευρώ αλλά δυστυχώς όταν ξύπνησε από την νιρβάνα της, το πρόγραμμα είχε λήξει και έμεινε με την αίτηση στο χέρι.

5. Με την έναρξη της αύξησης των τιμών της ενέργειας, επαναφέραμε ξανά το θέμα προειδοποιώντας για τους κινδύνους ζητώντας να γίνουν άμεσα ρυθμίσεις και πάλι απραξία.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε, επί δυόμιση χρόνια προειδοποιούμε και φωνάζουμε σε ώτα μη ακουώντων και τώρα η κοινωνία θα θερίσει του ανέμους που έσπειρε η δημοτική αρχή.
Σε επικοινωνία μας με τον κύριο Δήμαρχο, μας είπε ότι μετά από συμφωνία με τον υπουργό, τα χρέη προς την ΔΕΥΑΜ πάνε στην Εφορία.
Η ΔΕΥΑΜ είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, διότι δεν αποκλείεται πλέον και η ΔΕΗ να ακολουθήσει το παράδειγμα της VOLTERA.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα από πλευράς δήμου, είναι να εξευρεθεί το απαιτούμενο ποσό των 750.000 ευρώ για την εξόφληση της VOLTERA και αν προλαβαίνουμε πια, να ρυθμίσουμε την ΔΕΗ.
Δεν είναι δυνατόν επειδή η ΔΕΥΑΜ είναι ανίκανη να εισπράξει από ορισμένους, να τιμωρείται η πλειοψηφία των συνεπών δημοτών. Σήμερα η διακοπή είναι στις κοινότητες, αλλά πιθανότατα αύριο θα είναι σε όλο τον δήμο.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι κανείς σε αυτή την δημοτική αρχή δεν μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα. Αν έχετε σκοπό να ιδιωτικοποιήσετε την ΔΕΥΑΜ με την γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή, πρώτα απαξιώνω, στη συνέχεια οι δημότες αγανακτούν και μετά ιδιωτικοποιώ, θα μας βρείτε όλους απέναντι.

Δεν θα επιτρέψουμε κοινωνικά αγαθά να δοθούν σε ανάλγητα αρπακτικά.


ΔΕΥΑ Μεσολογγίου:

7-2-2022

Σήμερα Δευτέρα 7-2-2022, από το μεσημέρι, η VOLTERA πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΥΑΜ, διέκοψε την ηλεκτροδότηση των κεντρικών αντλιοστασίων ύδρευσης Κατοχής, Πενταλόφου, Γουριάς, Λεσινίου και Κεφαλοβρύσου, λόγω οφειλών. Η ΔΕΥΑΜ παρά τις εκκλήσεις της, τις ενημερώσεις, τις διακοπές, τους πολύμηνους διακανονισμούς και το ίδιο τιμολόγιο που εφαρμόζει από το έτος 2007 δεν κατόρθωσε να εισπράξει το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών των καταναλωτών, ώστε να καλύπτει το λειτουργικό της κόστος και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Αντ’ αυτού οι οφειλές των καταναλωτών εκτοξεύθηκαν περίπου στα 11.000.000€ και η Πολιτεία από το 2013 δεν ικανοποίησε το αίτημά μας, όπως αντίθετα έγινε με πολλές άλλες ΔΕΥΑ, να εντάξει και την δική μας στην διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων. Έτσι η κατάσταση θα έφτανε σε αδιέξοδο.

Μετά από ενέργειες του Δημάρχου το Υπουργείο Εσωτερικών με μελέτη των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΜ, διαπίστωσε το σοβαρό εισπρακτικό πρόβλημά μας και αποδέχθηκε την προώθηση του αιτήματός μας για την ένταξή μας στην διαδικασία είσπραξης των δημοσίων εσόδων, πράγμα που υλοποιείται άμεσα. Επειδή η ΔΕΥΑΜ είναι ανταποδοτική και τα έσοδα της προέρχονται μόνο από τους πολίτες και επειδή η δημόσια υγεία είναι το κυριότερο αγαθό που πρέπει να διασφαλίσουμε, σας καλούμε να ανταποκριθείτε και να προσέλθετε όλοι όσοι οφείλετε, για να εξοφλήσετε ή να διακανονίσετε τις οφειλές σας, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας για καλύτερες υπηρεσίες.