c97

Η βασιλόπιτα των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου

Την βασιλόπιτα των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου ευλόγησε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος, παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και αντιπροσωπείας των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών και των εργαζομένων ενώ, μέσω live streaming, μεταδιδόταν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την προσφώνησή του, είπε μεταξύ άλλων ότι το Αγρίνιο για μένα υπήρξε σημαντικό όχι μόνο γιατί εδώ σπούδασα στο Γυμνάσιο, αλλά κυρίως γιατί γνώρισα τον άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης και έτσι απέκτησα νόημα στη ζωή μου. Είναι σημαντικό να έχουμε νόημα στη ζωή μας, γιατί ζωή χωρίς νόημα δεν έχει νόημα.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το βιβλίο του Βίκτωρ Φράνκλ «Αναζητώντας νόημα ζωής και ελευθερίας σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως». Ο συγγραφέας του μέσα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως του Άουσβιτς και του Νταχάου συνέλαβε την ιδέα της υπαρξιακής ψυχολογίας που δίνει νόημα ζωής και ελευθερίας στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Επίσης, είναι σημαντικό το βιβλίο του Γιάλομ με τίτλο «Όταν έκλαψε ο Νίτσε», στο οποίο γίνεται συνάντηση μεταξύ της υπαρξιακής ψυχολογίας και της υπαρξιακής φιλοσοφίας που βοηθά να λύσει ο άνθρωπος το βασικό πρόβλημα της ζωής του και να υπερβεί τον πόνο, τον θάνατο και την ενοχή.

Η θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας όταν κηρύττεται στην πληρότητά της, δίνει ολοκληρωτικές απαντήσεις στην αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου.
Έκανε την διάκριση μεταξύ συντηρήσεως και παραδόσεως, αφού η συντήρηση είναι η διατήρηση του παρελθόντος όπως είναι, ενώ η παράδοση είναι η διαφύλαξη της ουσίας της παραδόσεως μέσα στα δεδομένα της εποχής μας. Αυτό έκαναν πάντα οι Πατέρες της Εκκλησίας.
Ευχήθηκε δε να έχουμε όλοι έμπνευση στο έργο που επιτελούμε στην Εκκλησία και την Κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την παρουσία του και εξέφρασε την χαρά του για την καλή συνεργασία που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, καθώς η περιοχή των Παρακαμπυλίων που εκκλησιαστικά ανήκει στην Μητρόπολη Ναυπάκτου, διοικητικά ανήκει στον Δήμο Αγρινίου. Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του γιατί ανέλαβε αυτός την τοποτηρητεία της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας λέγοντας ότι είναι ένας έμπειρος και σοφός ιεράρχης και δήλωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειασθεί.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε μια συμβολική εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας ευχήθηκε διαδικτυακά καλή χρονιά σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Αγρινίου.

Την πίτα του Δήμου Αγρινίου ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος – Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά σε εργαζόμενους και την Δημοτική Αρχή.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά : «Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, ευημερία σε όλα τα σπίτια. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κάνουμε την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και την προσπάθεια που κάνετε για να ανταποκριθείτε στην καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την ξεχωριστή τιμή και χαρά που μας έδωσε με την παρουσία του. Εύχομαι υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και του χρόνου να μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί χωρίς περιορισμούς».

Τιμητικό βραβείο για την αναγνώριση των υπηρεσιών τους απονεμήθηκε στα στελέχη του Τμήματος Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας και Οργάνωσης του Δήμου Αγρινίου τον προϊστάμενο Αθανάσιο Αντωνόπουλο και την κ. Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου.

Τιμητική διάκριση για την προσφορά απονεμήθηκε σε 4 υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν. Πρόκειται για τις Διευθύντριες Χριστίνα Τσιχριτζή, Σταυρούλα Παππά και τους προϊσταμένους Αμαλία Ιωάννου και Νικόλαο Τασούλη.