29dfeatureimage

Στα κρατητήρια εργαζόμενοι & αντιδήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Η σύλληψη εργαζομένων του Δήμου μας και η παραπομπή τους σε δίκη είναι ένα εξαιρετικά λυπηρό γεγονός, πόσο μάλλον δε όταν όπως προκύπτει από τα γεγονότα(από την ενημέρωση που είχαμε διά του τύπου) εκτελούσαν εντολές αιρετού προσώπου, αντιδημάρχου, που επίσης συνελήφθη, ένα γεγονός εξίσου λυπηρό. Έντονο προβληματισμό μας προκαλεί και η “επίθεση” που δέχεται ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος ο οποίος προέβη στη σχετική καταγγελία.
Συνιστούμε σε όλους ψυχραιμία. Η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη έχει το λόγο.

Μέσα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών γεννήθηκαν εκ νέου πολλά ερωτηματικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο για το θέμα ΣΜΑ, για τον τρόπο μεταφοράς των απορριμμάτων, τη χωροθέτηση και την αδειοδότηση του ΣΜΑ όσο και γενικότερα για τη στρατηγική της δημοτικής αρχής στο θέμα η οποία κατά την άποψή μας είναι ελλειμματική.

Ζητούμε τη Δευτέρα στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει προ ημερησίας συζήτηση για το θέμα αλλά και γενικότερα για τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Οι αστοχίες είναι πολλές και η Δημοτική αρχή υποχρεούται να ενημερώνει για τις κινήσεις της τα θεσμοθετημένα όργανα και τους Δημότες.


Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με σχετική αίτησή του στη Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έλαβε άδεια για λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο κτήμα «Πετούνη».

Η εγκατάσταση και λειτουργία του ΣΜΑ έχει διάρκεια, μέχρι την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων μόνιμων εγκαταστάσεων του ισχύοντος Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.
Με την δημιουργία ΣΜΑ και την μεταφορά των απορριμμάτων σε όμορους ΧΥΤΑ δίνεται άμεση λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον. Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, μετά την μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την «περίεργη» φωτιά.

Δυστυχώς όμως η μεγάλη προσπάθεια και ο αγώνας που δίνει η δημοτική αρχή, ώστε ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας, που ταλαιπωρεί αφάνταστα κατοίκους και επισκέπτες, βρίσκει εμπόδια από ανθρώπους που θέλουν να κρατούν τον τόπο μας σε «ομηρία».
Αυτός είναι ο λόγος που καταγγέλλουν την Δημοτική αρχή όταν βρίσκει λύσεις για να «αναπνεύσει» ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου από τα απορρίμματα. Έτσι λοιπόν σήμερα, για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανήκουστη επίθεση επειδή καταφέρνουμε να δίνουμε λύσεις στα άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα του τόπου μας.

Ύστερα από τις λυπηρές συμπεριφορές και εξελίξεις από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου τονίζονται τα εξής:

Μετά από μήνυση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Τέγα κρατείται η Αντιδήμαρχος Περσεφόνη Μελαχρή μαζί με δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας.
Αστυνομικός με… βεβαρημένο ιστορικό, με πρόσφατη καταδίκη και με κατάχρηση της διπλής ιδιότητας του ως δημοτικός σύμβουλος καταστρώνει καταγγελίες και στήνει σκηνικά σύλληψης σε εργαζόμενους στο Δήμο και στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας που απλώς κάνουν ευσυνείδητα το καθήκον τους για να διατηρούν το δήμο σε ευπρέπεια και τάξη.

Είναι πολλά τα ερωτηματικά για τις συμπτωματικές «αστοχίες» που καθοδηγούμενες από δημοτικούς συμβούλους – ντετέκτιβ (ελπίζουμε να δείχνουν τόσο… ζήλο και στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα…) οδήγησαν την κα Μελαχρή και 4 εργαζόμενους του Δήμου αρχικά σε προσαγωγή, στη συνέχεια και μετά από 4 ώρες αναμονής σε σύλληψη και σχηματισμό δικογραφίας για να παραπεμφθούν δήθεν σε αυτόφωρο, το οποίο όμως δεν έγινε και έπεται η συνέχεια με την ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών να μην έχει προηγούμενο.

Αναμφίβολα είναι μια καλοστημένη επιχείρηση εκφοβισμού και παρεμπόδισης στη λειτουργία του έργου της δημοτικής αρχής, η οποία κινείτε με απόλυτη νομιμότητα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την οποία αν κάποιος ήθελε να αμφισβητήσει θα μπορούσε απλά να την προσβάλει.
Αλλά επειδή μια τέτοια προσφυγή θα ήταν μάταιη και θα έπεφτε στο καλάθι των αχρήστων, οι αδίστακτοι πολέμιοι του τόπου μας, έστησαν το “παιχνίδι” των μηνύσεων.
Επέλεξαν δε, τις γιορτινές ημέρες για να κάνει εντύπωση και δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους αυτούς, ούτε τις οικογένειες τους για να τους οδηγήσουν τεχνηέντως και με τερτίπια που γνωρίζουν λόγω επαγγέλματος σε μια ταλαιπωρία που ούτε οι έχοντες βαρύ ποινικό μητρώο δεν αξίζουν. Μεταχειρίζονται με τρόπο αδίστακτο ανθρώπους, ως μέσο πίεσης των αθέμιτων σκοπών τους. Και φυσικά για ευνόητους λόγους δεν συνέλαβαν τον Δήμαρχο, που προσήλθε και ανέλαβε όλη την ευθύνη .

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι:
Ποιος τους νομιμοποιεί;
Ποιος τους δίνει δύναμη;
Ποιος στηρίζει, καλύπτει και καθοδηγεί τόσο επιτηδευμένες αλλά άδικες καταδιώξεις;
Σίγουρα δεν είναι κάποιος που αγαπά τον τόπο!
Σίγουρα δεν είναι κάποιος που παλεύει γι’ αυτόν!
Δεν είναι αυτός που χαίρεται όταν τα προβλήματα βρίσκουν την λύση τους!

Είναι εκείνες οι δυνάμεις που νέμονταν τον τόπο τόσα χρόνια, που τον έφεραν σε δεινή θέση και θα ήθελαν πολύ να τον κρατούν σε ομηρία.
Για μικροπολιτικούς λόγους και προσωπικά συμφέροντα!
Αλλά προς απογοήτευση τους δεν βρίσκουν μόνο εμάς απέναντι αλλά ολόκληρη την κοινωνία!


Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου:

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Εργαζόμενοι του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, είναι αναγκασμένοι να περάσουν την σημερινή νύχτα στο κρατητήριο, εν μέσω γιορτών, μακριά από τις οικογένειες τους, καθώς υφίστανται το αποτέλεσμα των παράνομων εντολών, της προχειρότητας και της ανευθυνότητας της δημοτικής αρχής.
Σήμερα το πρωί συνάδελφοι, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου εξαιτίας «νομιμότητας» της λειτουργίας ΣΜΑ στο κτήμα «Πετούνη».

Δυστυχώς η προχειρότητα και ανευθυνότητας με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βλάπτει σοβαρά την υγεία. Το φωνάζουμε τόσο καιρό προς κάθε κατεύθυνση , ο επικοινωνιακός και μόνο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων έχει σοβαρές συνέπειες, εκτός από το περιβάλλον και τους Δημότες ,και στις ζωές των εργαζομένων.

Ελπίζουμε η ταλαιπωρία αυτή των συναδέλφων να λήξει άμεσα και να ζητηθούν ευθύνες από τους πραγματικά υπευθύνους. Το σωματείο θα σταθεί για μία ακόμη φορά πλάι τους και θα ζητήσει την λογοδοσία των υπευθύνων ,όσο ψηλά και να βρίσκονται.