29dfeatureimage

Επίσκεψη Σπήλιου Λιβανού σε ιδρύματα & οργανώσεις εθελοντικής προσφοράς

Ιδρύματα και οργανώσεις εθελοντικής προσφοράς του νομού μας επισκέφθηκε εν όψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αγρινίου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους τρόφιμους αλλά και να τους προσφέρει δώρα, δίνοντας ένα χαμόγελο ζεστασιάς και αγάπης στους απόμαχους της ζωής. Το γηροκομείο που ανήκει στη Χριστιανική Ένωση φιλοξενεί 85 ηλικιωμένους από 80 έως 103 ετών. Οι τρόφιμοι φιλοξενούνται σε δύο κτήρια, ένα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες, και τους παρέχεται πλήρης νοσηλευτική φροντίδα και φυσικοθεραπεία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εθελοντές και στις εθελόντριες για το έργο που επιτελούν για να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη και ειδικά τους αδυνάμους, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας με την πανδημία. «Παρακολουθώντας το έργο που κάνετε και εδώ και πανελλαδικά, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εθελόντριες και όλους εσάς που τις υποστηρίζετε. Γιατί η συμβολή τους και στην προσπάθεια εμβολιασμού και στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αυτούς τους μήνες, είναι σημαντική». Ο κ. Λιβανός επανέλαβε την πρόθεσή του να βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό με κάθε τρόπο, την οποία έχει διατυπώσει και στον πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αυγερινό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε και την Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών που γίνεται στη δημοτική γλυπτοθήκη Αγρινίου. Ο κ. Λιβανός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπαναστασίου, περιηγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης, συζήτησε με καλλιτέχνες και χαρακτήρισε τα έργα «37 διαμάντια της Αιτωλοακαρνανίας τα οποία έχουν την πηγαία έμπνευση και το ταλέντο των δημιουργών». Ο ΥπΑΑΤ συνεχάρη τους συντελεστές της Έκθεσης δίνοντας έμφαση στη σημασία της τέχνης σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Το απόγευμα ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, όπου φιλοξενούνται 85 ηλικιωμένοι έως 100 ετών. Ο ΥπΑΑΤ προσέφερε δώρα στους τροφίμους και συζήτησε μαζί τους.

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κ. Λιβανός αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά, τα οποία του έψαλαν τα κάλαντα και έπαιξε μαζί τους μπάσκετ. Στους χώρους της δομής ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη κυρία Νεκταρία Φελέκη, η οποία ενημερώνοντας τον ΥπΑΑΤ είπε ότι στη συγκεκριμένη δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» «τα παιδιά πηγαίνουν με αίτημα του γονέα Δευτέρα με Παρασκευή μετά το σχολείο μέχρι το βράδυ. Καλύπτονται όλες οι ανάγκες τους (ρούχα, παπούτσια, σχολικά , τρώνε μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό,) και επιστρέφουν στην οικογένεια. Η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος συνεργάζονται με τους γονείς με σκοπό να αποφευχθεί η πιθανότητα να τα απομακρύνει ο εισαγγελέας. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο εισαγγελέας έχει πει: “Ή συνεργάζεστε με την ημερήσια φροντίδα ή τα παιδιά πρέπει να απομακρυνθούν”».
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο κ. Λιβανός είχε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, πατέρα του αδικοχαμένου Ανδρέα, του οποίου έμπνευση ήταν η ίδρυση του εθελοντικού οργανισμού.
Οι κ.κ. Λιβανός και Γιαννόπουλος συμφώνησαν να συναντηθούν και από κοντά για να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους το ΥπΑΑΤ θα μπορούσε να στηρίξει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η σύζυγος του ΥπΑΑΤ κυρία Δόμνα Κυρζοπούλου επισκέφθηκε τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών στο Αγρίνιο. Τη συνόδευαν η ψυχολόγος της Δομής κυρία Νατάσσα Μακρυδήμα και ο κ. Κώστας Καλαντζής, αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας κ δημόσιας υγείας του Δήμου Αγρινίου.