crowd2

Η γενική απογραφή πληθυσμού

Δήμος Αγρινίου:

Απογραφόμαστε στο Αγρίνιο. Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.

Η διαδικασία απογραφής πληθυσμού-κατοικιών έχει ξεκινήσει και ήδη απογραφείς από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) επισκέπτονται νοικοκυριά του Δήμου Αγρινίου. Ο τρόπος είναι απλός, ασφαλής αλλά για την ομαλή ολοκλήρωση της απογραφής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των πολιτών.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας λόγω πανδημίας, οι απογραφείς παραδίδουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία με έναν κωδικό αριθμό που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο νοικοκυριό προκειμένου ο εκπρόσωπος του νοικοκυριού να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής. Για όσους πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, ο απογραφέας αναλαμβάνει την απογραφή τους με τη μέθοδο «πόρτα πόρτα».
Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από την αστυνομική ταυτότητα, φέρουν ειδική κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Στόχος της απογραφής είναι η συγκέντρωση δημογραφικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, ζήτημα όχι μόνο τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας.
Η απογραφή μετράει γιατί για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απογραφόμαστε στο Αγρίνιο. Είναι σημαντικό γιατί στηρίζουμε το μέλλον του τόπου μας. Όλοι μαζί κάνουμε τον Δήμο Αγρινίου να μετράει.


Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Πώς θα γίνει; Η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.
Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http://www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου να συμμετάσχουν στην απογραφή πληθυσμού, απευθύνει ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, «Αγαπητοί δημότες, κάθε δέκα χρόνια το κράτος διενεργεί απογραφή πληθυσμού. Η απογραφή του πληθυσμού είναι πολύ σημαντική γιατί με βάση τον πληθυσμό διαμορφώνονται οι πόροι που λαμβάνει ο Δήμος μας από τα κρατικά κονδύλια, ενώ με πληθυσμιακά επίσης κριτήρια, εντάσσεται ο Δήμος, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, σε χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
Ελπίζω στη θετική ανταπόκριση όλων των κατοίκων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου γιατί μόνο έτσι θα αποδείξουμε έμπρακτα πως αγαπάμε και στηρίζουμε τον τόπο μας, το τόπο που ζούμε»


Δήμος Ναυπακτίας:

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής κτηρίων, ξεκινά τις επόμενες ημέρες η απογραφή πληθυσμού και στο Δήμο Ναυπακτίας. Όπως κάθε δέκα χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών για τη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν στα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Πώς θα διενεργηθεί η Απογραφή Πληθυσμού

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς TAXIS ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις-διευκρινίσεις.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες) δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

«Ο Δήμος Ναυπακτίας μας χρειάζεται όλους»

Με μήνυμά του ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας καλεί όλους που είτε διαμένουν είτε έλκουν την καταγωγή τους από τη Ναυπακτία να απογραφούν στο Δήμο Ναυπακτίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αυτές τις ημέρες ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού και στο Δήμο μας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Όλοι ανεξαιρέτως καλούμαστε να συμμετέχουμε, καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα στοιχεία και ο πληθυσμός που θα καταγραφούν θα διαμορφώσουν ουσιαστικά την επόμενη μέρα για τον τόπο μας.

Βάσει αυτών των δεδομένων θα διεκδικήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα, πόρους και κρατικά κονδύλια. Όλα εκείνα, δηλαδή, τα απαραίτητα και εξαιρετικά αναγκαία εργαλεία που θα μας δώσουν ώθηση για την υλοποίηση έργων ανάπτυξης και σημαντικών παρεμβάσεων. Που θα οδηγήσουν εμάς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή την απογραφή λοιπόν, καλούμαστε όλοι, που είτε διαμένουμε είτε έλκουμε την καταγωγή μας από τη Ναυπακτία, να απογραφούμε στο Δήμο Ναυπακτίας.

Μαζί διαμορφώνουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και θέτουμε από κοινού τους πυλώνες της ανάπτυξης για τον τόπο μας. Ο Δήμος Ναυπακτίας μας χρειάζεται όλους».

Με τήρηση των μέτρων προστασίας

Επισημαίνεται ότι, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, θα τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.statistics.gr


Δήμος Ξηρομέρου:

Το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδος, μετά από 10 χρόνια (2011), από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία απαιτεί την συμμετοχή κάθε Ξηρομερίτισσας και κάθε Ξηρομερίτη.

Τα πληθυσμιακά κριτήρια είναι αυτά που διαμορφώνουν τους χρηματοδοτικούς πόρους που θα λάβει στο μέλλον ο Δήμος μας από τον κρατικό προϋπολογισμό και το ΕΣΠΑ, και επίσης διαμορφώνουν και τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε υποδομές και σε υπηρεσίες, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας.

Με τη συμμετοχή μας στην απογραφή δίνουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Ξηρομέρου για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, να διεκδικήσει τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που του αναλογούν και είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Φέτος, για πρώτη φορά, εξαιτίας του COVID-19, θα μπορέσουμε να απογραφούμε μόνοι μας, ηλεκτρονικά.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά στην απογραφή.


Δήμος Ακτίου Βόνιτσας:

Το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδος, μετά από 10 χρόνια (2011), από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία απαιτεί την συμμετοχή όλων μας.

Κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτης μας, μπορεί να αντιληφθεί την σημασία που έχει για τον Δήμο μας η διαδικασία της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών, που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στην χώρα μας.Από την απογραφή εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο η χάραξη πολιτικών, έργων και δράσεων στις περιοχές μας για τα επόμενα χρόνια, όσο και το ύψος της χρηματοδότησης του Δήμου μας από τους Κ.Α.Π.

Με τη συμμετοχή μας στην απογραφή δίνουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει, να μπορέσει να συνεχίσει να διεκδικεί τα μεγάλα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που του αναλογούν και είναι αναγκαίες για την αναβάθμιση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Φέτος, για πρώτη φορά, εξαιτίας του COVID-19, θα μπορέσουμε να απογραφούμε μόνοι μας, ηλεκτρονικά.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά στην απογραφή.