work

Παράνομες προσλήψεις στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»:

19-11-2021

Σχετικά με την ανακοίνωσή μας «Περί προσλήψεων» η οποία δημοσιεύθηκε στις 18/11/2021, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, αντλήσαμε τις πληροφορίες μας, από έγκριτη ιστοσελίδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αυτοδιοίκησης και την οποία συμπεριλάβαμε στην ανακοίνωσή μας.

Αναφέρει επί λέξει (οι υπογραμμίσεις είναι της ιστοσελίδας) τα εξής :
«Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 5172/«9.11.2021», ημ/νία κυκλοφορίας 12.11.2021) η ετήσια Έκθεση πεπραγμένων έτους 2020 του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)».
Στην συνέχεια διαβάζοντας το ΦΕΚ των 170 σελίδων, δεν βρήκαμε πουθενά να γίνεται αναφορά για την περίοδο κατά την οποία διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, επομένως δικαίως θεωρήσαμε ότι αναφέρεται στην χρήση 2020.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το νομικό σύμβουλο του δήμαρχου κύριο Αθανασίου, λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα έλαβαν χώρα πριν την 1/9/2019 και είναι αυτά τα οποία κατήγγειλε ο δήμαρχος και επί της θητείας του δεν υπάρχουν καταγγελίες από το ΑΣΕΠ.
Τα έγγραφα τα οποία μας προσκόμισε ο νομικός σύμβουλος του δήμαρχου κύριος Αθανασίου, μας καλύπτουν και επειδή δεν έχουμε πρόθεση να αδικήσουμε κανένα, αποσύρουμε την καταγγελία με δημόσια ανακοίνωση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κάναμε ερώτηση για το θέμα και θα μπορούσε τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο νομικός της σύμβουλος, να μας δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις και εφόσον είχε δίκιο να λήξει το θέμα εκεί, δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι πολύ συχνά λαμβάνουμε από δημότες μας καταγγελίες κακοδιαχείρισης τις οποίες και ερευνούμε.
Σήμερα για παράδειγμα λάβαμε από δημότη καταγγελία, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο δημοπρατήθηκε το κυλικείο του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και για το οποίο πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

Σας βεβαιώνουμε πάντως ότι παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα και έχουμε μεγάλη ευαισθησία σε θέματα διαφάνειας και κακοδιαχείρισης, τα οποία και θα στηλιτεύουμε και θα δημοσιοποιούμε.


Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»:

18-11-2021

Αγωνιζόμαστε διαφάνεια και για να εξαλειφθεί κάθε παρανομία, κάθε διαφθορά και κάθε ρουσφετολογική πρόσληψη, από την ζωή του δήμου μας, διεκδικώντας ίσες ευκαιρίες για όλους.

Είναι όμως άθλια υποκρισία και μεγάλο θράσος, να κατηγορείς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να κάνεις και εσύ τα ίδια.
Να ευαγγελίζεσαι την νομιμότητα και κάθε μέρα να αποδεικνύεται ότι παρανομείς με τον ίδιο τρόπο.
Στην έκθεση ελέγχου του ΕΣΠΑ για την χρήση 2020 κατά την οποία είσαστε δήμαρχος κύριε Λύρο, αναφέρεται ότι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κάνετε κι εσείς τα ίδια.
Ρουσφετολογικές προσλήψεις φίλων σας!

Σας επισυνάπτουμε τον σχετικό σύνδεσμο για να δείτε και τις λεπτομέρειες :
https://www.airetos.gr/deite-se-poioys-dimoys-entopisan-mi-nomimes-proslipseis-oi-epithewriseis-toy-asep.aspx

Σε ερώτηση που σας κάναμε για το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/11/2021, κάνατε ότι δεν ακούσατε!
Ισχύουν λοιπόν και για σας οι αναφορές σας στους προηγούμενους, οι οποίοι όμως κρίθηκαν από τους δημότες.

Ο Δήμος μας με πράξεις της νυν δημοτικής αρχής δυσφημίζεται, καταγράφει αρνητική εικόνα και λειτουργεί για ίδιο πολιτικό όφελος εκμεταλλευόμενος τις ανάγκες των συνδημοτών μας.
Ντροπή σας!


Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

17-11-2021

Οι αναφορές σε ΜΜΕ για την μη νόμιμη διαδικασία προσλήψεων από την προηγούμενη δημοτική αρχή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας δυστυχώς επιβεβαιώνουν και αναδεικνύουν τον εκτός νόμου και διαδικασίας χειρισμό του κοινωνικά ευαίσθητου ζητήματος προσλήψεων από την πρώην δημοτική αρχή, της παράταξης «Δήμος για παιδιά μας».

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας με πράξεις της προηγούμενης αρχής δυσφημίζεται, καταγράφει αρνητική εικόνα και κυρίως επαληθεύεται η συστολή κατ’ επανάληψη και για ίδιο πολιτικό όφελος εκμετάλλευση των εργαζομένων/ συνδημοτών μας και των αναγκών τους .