pocket1

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εμπόρων του Αγρινίου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους εμπόρους της πόλης μας που στη συντριπτική τους πλειοψηφία συμμετείχαν στη τρίωρη στάση εργασίας την περασμένη Τετάρτη 10-11-2021 καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην πλατεία δημοκρατίας στέλνοντας το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση.
Να ευχαριστήσει επίσης για την συμμετοχή, παρουσία και στήριξη όλων των θεσμικών εκπροσώπων καθώς και τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν την διαμαρτυρία μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει και να προβάλλει όλα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στη διάρκεια της πανδημίας και θα συνεχίσει να διεκδικεί λύσεις σε αυτά όπως με συνέπεια κάνει μέχρι και σήμερα για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.


Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου πραγματοποίησε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Ήταν μια κραυγή απόγνωσης του εμπορικού κόσμου και κυρίως των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν τα τελευταία δυο χρόνια περίπου, εν μέσω πανδημίας, χωρίς δυστυχώς να έχουν ουσιαστική στήριξη αντίστοιχη με τις ανάγκες τους που να φθάνει σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ένα μόνο στοιχείο αρκεί για του λόγου το αληθές.
Μόλις 25.000 επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στην χρηματοδότηση από το σύνολο των 850.000 επιχειρήσεων. Δηλαδή ποσοστό 2,94%.
Όταν από τις 100 επιχειρήσεις οι 97 στερούνται την δυνατότητα χρηματοδότησης για ποια στήριξη μιλάμε;

Ως Δημοτική Παράταξη Αγρινίου συμμετείχαμε στην κινητοποίηση και είμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας, των μικρών επιχειρηματιών του κλάδου, των δικών μας ανθρώπων.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να συζητήσουμε τι επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ως Δήμος Αγρινίου ώστε να βοηθήσουμε έμπρακτα τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς τους κυβερνώντες να ακούσουν την κραυγή απόγνωσης του εμπορικού κόσμου και να ικανοποιήσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
Εμείς ως πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε τις τοπικές επιχειρήσεις, τους δικούς μας ανθρώπους.

Για τη δημοτική παράταξη Αγρινίου «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου « Ο ΕΡΜΗΣ» και δήλωσε σχετικά :

«Είναι η κρίσιμη στιγμή να αποδείξουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε την τοπική αγορά και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.
Στεκόμαστε απαρέγκλιτα στο πλευρό των δικών μας ανθρώπων, των συνδημοτών μας εμπόρων και επαγγελματιών που παλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια με την επιβίωση από την πανδημία.
Όλη αυτή την περίοδο, ο εμπορικός κόσμος καταβάλλει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση του covid. Υπέμεινε επί μακρόν τα επώδυνα lockdown με τον μηδενικό τζίρο προσδοκώντας την επιστροφή στην «κανονικότητα». Και όλοι γνωρίζουμε ότι η προστασία των καταναλωτών παραμένει μέχρι σήμερα προτεραιότητα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Η Δημοτική Αρχή αναντίρρητα υπογράφει το αίτημα για ανάληψη μέτρων στήριξης και τόνωσης της τοπικής αγοράς. Είναι επιτακτική η ανάγκη αναζήτησης από την Πολιτεία των απαιτούμενων μέτρων ώστε το λιανικό εμπόριο να αποφύγει «τη διασωλήνωση». Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της συμπαράστασης. Όπως τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι και τώρα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του Δήμου.
Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου όπως κάναμε μέχρι σήμερα.

Και δεν ξεχνάμε. Όλοι μαζί, με ευθύνη και αλληλεγγύη, κρατάμε όρθια την τοπική αγορά. Δείχνουμε προτίμηση στα καταστήματα της πόλης, διατηρούμε ζωντανή την τοπική οικονομία και υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους».

Δήμος Αγρινίου