dhmarxeiomesologiou1

Περί της διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Περί νομιμότητας και τυπικότητας των άλλων …. πάλι

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου πρωτοτύπησε για μία ακόμη φορά. Είναι η πρώτη και μοναδική δημοτική αρχή πανελλαδικώς (εξωστρέφεια) που προσπαθεί μετά την άσκηση βίας προς εργαζομένους να τους φιμώσει προσπαθώντας την απαγόρευση του δημοκρατικότατου δικαιώματος τους στη διαμαρτυρία.

Μέχρι τώρα κατείχατε την νομοθετική εξουσία (όταν δεν αρέσει ο νόμος δεν εφαρμόζετε, αλλά θα … αλλαχθεί) την εκτελεστική (διατεταγμένες υπηρεσίες και ο τρόπος που «εκτελείτε» τις καθημερινές εργασίες του δήμου) και εσχάτως και την νομοθετική (καθώς αποφασίζεται εσείς, αντί του δικαστηρίου για την νομιμότητα της απεργίας και όχι μόνο) , την τέταρτη εξουσία την «κατείχατε» ούτως ή άλλως. Αυτό βεβαία νομίζουμε παραπέμπει σε «ολοκληρωτικό» καθεστώς, αλλά τι ξέρουμε εμείς;

Η προκήρυξη στάσης εργασίας είναι καθόλα νόμιμη και σε κάθε περίπτωση το αντίθετο κρίνεται μόνο από τα αρμόδια δικαστήρια, από κανέναν άλλον. Για το λόγο αυτό και για όλους τους άλλους που σας αναφέρουμε στο νέο εξώδικο που σας αποστάλθηκε, νομίμως, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Μας ειρωνεύεστε για νομιμότητα και τυπικότητα , διαβάστε προσεκτικά τα εξώδικα που σας αποστείλαμε έτσι ώστε να δείτε ότι από υπερβάλλον ζήλο στην νομιμότητα και τυπικότητα, τηρήσαμε περισσότερες επιταγές της νομοθεσίας από ότι έπρεπε για μία στάση εργασίας, σε αντίθεση με εσάς (Ενημέρωση Υπουργείου Εσωτερικών, Εργασίας, Δήμου και Ν.Π. Οργανισμού Διαμεσολάβησης, κατάθεση λίστας με προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης λειτουργίας, εξασφάλιση αδιάλειπτης λειτουργία των υπηρεσιών, προειδοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων ημερών). Βέβαια δεν φταίτε εσείς αλλά ο σύμβουλός σας ο οποίο μάλλον δεν είναι σχετικός ή όπως συνήθως, μεταφράζει την νομοθεσία κατά το δοκούν. Σας παρέχει κακές υπηρεσίες όπως και οι άλλοι «αφανείς» συμβουλάτορες σας που λειτουργούν στις σκιές. Να το προσέξετε αυτό γιατί οδηγήστε σε απανωτά ατοπήματα με δυσμενής επιπτώσεις στο δήμο.

Μάλιστα το τελευταίο δελτίο τύπου που εκδώσατε είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ολισθηρού κατήφορου που ακολουθείτε. Παραμένετε ως δημοτική αρχή αμετανόητη, και αμετροεπής και δεν σας φτάνει μόνο αυτό, αλλά για μία ακόμη φορά ρίχνεται το φταίξιμο στους άλλους, προσπαθώντας για μία ακόμη φορά να διαπράξετε «δολοφονία» χαρακτήρων και να διαστρεβλώσετε την αλήθεια, ζώντας σε μια παράλληλη δημοτική πραγματικότητα. Αδιάψευστος μάρτυράς μας η σωρεία εγγράφων που μας εγκαλείτε (το παραδεχόμαστε) και τα οποία δεν θα υπήρχαν εάν όντως δεν εγκαταλείπατε «τα άλλα καθήκοντα» σας όπως μας λέτε και απλά λειτουργούσατε νόμιμα και τυπικά. Τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα ότι και έγκαιρα και έγκυρα είχατε ειδοποιηθεί για τα πάντα, μάλλον τα μπερδεύεται λίγο για μια ακόμη φορά.

Όσον για τον κοινωνικό αυτοματισμό που θέλετε να ενεργοποιήσετε, προσφιλή σας τακτική, να σας πληροφορήσουμε ότι θα πέσει στο κενό για μία ακόμη φορά, καθώς όπως μέχρι τώρα οι Εργαζόμενοι του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου υπερέβαλλαν εαυτόν για να μην υπάρχει κενό στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και να μην διακινδυνεύσει η υγεία τους, σε καμία περίπτωση, έτσι κάνουν και τώρα, απλά το αποκρύπτεται εσκεμμένως. Όπως είστε ήδη ενημερωμένος οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν αδιάλειπτα την λειτουργία τους, καθώς και προσωπικό ασφαλείας υπάρχει και προσωπικό ελάχιστης λειτουργίας των υπηρεσιών υπάρχει και για τα απορρίμματα έστω και με τα προβληματικά μέσα που διαθέτουμε, από την πλευρά μας τουλάχιστον, θα συνεχιστεί η αποκομιδή τους κανονικά, (δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις και η αποκομιδή δεν σταματά, έχουμε πρόσφατα παραδείγματα και επί θητεία σας, τα οποία ξεχνάτε επιδεικτικά) και σε καμία περίπτωση δεν θα επιδεινωθεί η όποια κατάσταση από τους εργαζόμενους του δήμου, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι τους, καθώς υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας των αποφάσεών σας.

Θα συμφωνήσουμε ότι χρέος της δημοτικής αρχής και την Εργαζομένων είναι να βρισκόμαστε στην υπηρεσία των πολιτών. Άλλωστε είναι ένας από τους λόγους που αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε, κάτι που όπως φαίνεται δεν κάνετε εσείς.

Τέλος στο εάν δηλώνουμε διάθεση συνεργασίας ή όχι θα σας θυμίσουμε τις πάμπολλες εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία οι περισσότερες από τις οποίες είναι και έγγραφες και δημόσιες, αλλά τις αγνοείται. Εμείς δηλώναμε και δηλώνουμε παρόν σε ειλικρινή διάλογο χωρίς τραμπουκισμούς και κλακαδόρους, πάντα με πολλές προτάσεις και πάντα τεκμηριωμένες.

Απόδειξη ότι παρόλο που δεν είμαστε υποχρεωμένοι και ανεξαρτήτως της στάσης εργασίας έχουμε ήδη απευθυνθεί στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος έχει αποδεχτεί το αίτημα και από τον οποίο περιμένουμε να ορίσει την διαδικασία, καθώς εκφρασμένη πεποίθηση μας ήταν και είναι ότι σε έναν αληθινό διάλογο και όχι προσχηματικό μπορούν να βρεθούν οι λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Εσείς; Όπως σας έχουμε ξαναπεί ιδού η Ρόδος …

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ