trash7

Απάντηση Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Μεσολογγίου στην κ.Δασκαλή

Κυρία Δασκαλή ,

Μετά από δυο χρόνια συνύπαρξης στην καθημερινότητα του Δήμου και έναντι όλων όσων γράφετε και ξαναγράφετε, στέλνετε και ξαναστέλνετε σχετικά με τα θέματα που διαχειρίζομαι στο Δήμο αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω δυο λόγια και να τα πω δημόσια γιατί δεν έχω κανένα λόγο να μην το κάνω .

Θεωρώ λοιπόν, κα Δασκαλή ότι το αμέριστο ενδιαφέρον σας εξαντλείται σε υπέρμετρους και πολυσέλιδους καταγγελτισμούς και μόνο. Καμία σχέση με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο!

Εκ του ασφαλούς κουνάτε το δάχτυλο και επιδίδεστε σε σωρεία εγγράφων και καταγγελιών, ασχέτως εφαρμοσιμότητας, μόνο για εντυπωσιασμούς.

Στα κρίσιμα όμως ζητήματα όπως λαϊκές αγορές, αδέσποτα, κάδοι απορριμμάτων θέση δεν παίρνετε, γιατί φοβάστε μην δυσαρεστήσετε ημέτερους.

Κάθεστε στη γωνιά και καιροφυλακτείτε. Κυνηγάτε να βρείτε «παρατυπία» για να την φουσκώσετε, όχι για να προσφέρετε στο τόπο, αλλά για να έχετε εσείς προσωπικά λόγο ύπαρξης μιας και φαίνεται ότι έχετε κάνει επάγγελμα την πολιτική.

Το άδικο είναι ότι με γνώμονα όχι την νομιμότητα, αλλά την ουτοπική τελειότητα παρουσιάζετε τα πράγματα, ως τραγικά και παράνομα. Και ξέρετε πολύ καλά πως δεν είναι έτσι.

Και αναρωτιέμαι αφού είστε τόσο αυστηρή και αντικειμενική και αγαπάτε τον τόπο, δεν βρήκατε τίποτα καλό να πείτε δύο χρόνια τώρα;
Οι τακτικές σας μόνο κλίμα συνεργασίας δεν υποδηλώνουν. Αντίθετα δεν μπορείτε να κρύψετε ότι αγωνιάτε μόνο και μόνο για την πολιτική σας ανέλιξη, ενδυόμενη τον μανδύα του «γνώστη», του «σοβαρού», του διαβασμένου…

Και αναρωτιέμαι πάλι :

Που είναι τα σχόλια σας, όντας λαλίστατη, όταν πριν λίγες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας τα τεκμηριωμένα ευρήματα των ελεγκτών και επιθεωρητών για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και τους κινδύνους χρεοκοπίας του δήμου και των νομικών προσώπων μας ;

Δεν τα καταλάβατε αυτά εσείς η νομικός, αν και όχι μάχιμη, κα. Δασκαλή;
Ποια η θέση σας;
Είναι η θέση ίδια με τους υπόλογους που θεωρούν ότι οι κινήσεις μας αυτές ποινικοποιούν το δημόσιο βίο;
Σε ποιον κλείνει το μάτι αυτή η σιωπή σας;

Και τι έχει να πείτε, εσείς η παντογνώστης κα Πρόεδρος για την κατάσταση στο ΧΥΤΑ, στον τρόπο που γινόταν η διαχείριση των απορριμμάτων τόσα χρόνια και για το περιβάλλον που το έχει καραμέλα για πάσα χρήση; Άλλη μια ενοχή σιωπή!

Και αφού για τους δικούς σας λόγους δεν θέλετε να κάνετε κριτική σε αυτούς, αλλά μόνο σε μας. Εντάξει, να το δεχθούμε…
Για πείτε μας, όχι με αοριστίες, αλλά συγκεκριμένα.

Τι δεν κάναμε καλά στη διαχείριση του ΧΥΤΑ;
Εκτός αν είστε εσείς της άποψης να μαζεύουμε τα σκουπίδια και να τα πηγαίνουμε στον καμένο ΧΥΤΑ. Γιατί όταν τον παραλάβαμε σαν καμένος ήταν.

Πήγατε και τον είδατε με την παρέα σας, εκδρομή με κρουσάν και νεράκι για το δρόμο.

Αλλά δεν λέτε τίποτα για αυτό. Βρήκατε όμως να μας καταγγείλετε από πού πήραμε το χώμα όταν τρέχαμε μέρα- νύχτα για να σβήσουμε τη φωτιά.

Πολύτιμη η βοήθεια σας, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!

Κυρία Δασκαλή σας συνιστώ να κατεβάσετε τη μάσκα σας.
Σας πήρανε χαμπάρι!

Υ.Γ. Πηγαίνετε να δείτε στη πλατεία στην Καλλονή στον Συνοικισμό που ξεσηκώσατε τον τόπο όταν πήγαμε να την φροντίσουμε και να την καλλωπίσουμε, βγάζοντας τις μουριές και φυτεύοντας πλατάνια.

Και για να μην κουράζεστε σας στέλνω εγώ τις φωτό.

Περσεφώνη Μελαχρή
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου»