c1079

Όχι σε εξαναγκασμό & υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΣΥΠΕΑ), στα πλαίσια απόφασης του για παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας, τοποθέτησε πανό σε κεντρικά σημεία του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, στα οποία τονίζονται και απαιτούνται:

• Η αναγκαιότητα για καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού που πρέπει όμως να γίνει στη βάση της επιστημονικής ενημέρωσης και της πειθούς και όχι με καταναγκασμό, εκβιασμούς, αναστολές εργασίας ή απολύσεις.

• Η αναγκαιότητα για πλήρη στελέχωση με μόνιμο, εξειδικευμένο και με σταθερές σχέσεις εργασίας προσωπικό, αλλά και με σύγχρονο εξοπλισμό και των δυο νοσοκομείων του νομού, χωρίς καμιά σκέψη για οποιαδήποτε συγχώνευση.

• Η αναγκαιότητα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, που θα βασίζεται στη πρόληψη και θα περιλαμβάνει ένα πραγματικό δίχτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα σε ένα πλήρως αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο Ε.Σ.Υ.

Η Υγειονομική περίθαλψη και όλες οι συναφείς υπηρεσίες, είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό και με τίποτα δεν πρέπει να μπαίνουν στο πεδίο της ανεξέλεγκτης κερδοφορίας και του ανταγωνισμού των επιχειρηματιών. Σε αυτή τη βάση, οι παρεμβάσεις και οι διεκδικήσεις του ΣΥΠΕΑ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και τα αντίστοιχα σωματεία των υγειονομικών, θα αποτελούν πάντα πρώτιστο καθήκον.

Συλλόγος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΣΥΠΕΑ)


 

virus13nonstandarddimensions

virus12

virus11

Από την αρχή της πανδημίας ο Σύλλογος μας και συνολικά το Συνδικαλιστικό κίνημα των Υγειονομικών είναι στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπισή της. Τηρώντας τις κατάλληλες προφυλάξεις, παρ’ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικά που παρουσιάστηκαν στη πορεία της πανδημίας, κατάφερε να μην υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού. Κάτι που συνέβη και σε όλη την Ελλάδα με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ταυτόχρονα διεκδίκησε την καθολική εφαρμογή στους χώρους εργασίας των Μέτρων Ατομικής Προστασίας για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Επίσης από την πρώτη στιγμή που ήρθαν τα εμβόλια πρωτοστάτησε και με τη φυσική συμμετοχή και με ανακοινώσεις στη προτροπή για μαζικό εμβολιασμό. Μάλιστα κυρίαρχο αίτημα προς την κυβέρνηση ήταν η άμεση πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια χωρίς πατέντες και ηλικιακούς περιορισμούς.
Όλο αυτό το διάστημα ακούγαμε από τους κυβερνώντες μεγάλες κουβέντες για «ήρωες», για «ανταμοιβή», και άλλες «εύηχες» υποσχέσεις.

Στη πράξη όμως είδαμε :
-Nα συζητιέται το αν θα κοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και από πόσους από τους «ήρωες» των Νοσοκομείων.
-Να μην εντάσσονται οι Υγειονομικοί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
-Να αναπτύσσονται κλινικές με μεταφορά προσωπικού από τμήμα σε τμήμα και από δομή σε δομή.
-Να αναστέλλονται οι άδειες του προσωπικού
-Να ακούμε λόγια για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως υποτιθέμενη λύση στα προβλήματα του ΕΣΥ, την ώρα μάλιστα που ο ιδιωτικός τομέας απουσίαζε επιδεικτικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η ελάχιστη συμμέτοχη του είχε αντιστρόφως ανάλογο κέρδος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και το «κερασάκι στη τούρτα» με την ψήφιση νόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών μέχρι την πρώτη Σεπτέμβρη, αλλιώς ο εργαζόμενος θα τίθεται σε αναστολή εργασίας (παύση πληρωμών που οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση). Μάλιστα με επίκληση της ανάγκης προστασίας των ασθενών(!!!) από τους εργαζομένους ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε γύρω μας να νοσούν και οι έχοντες κάνει το εμβόλιο άρα να μην ισχύει και ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση. Επίσης χωρίς να έχει υπάρξει καμιά οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου αναφορικά με τις απορίες που έχει για τα εμβόλια ώστε να ξεπεραστούν δισταγμοί και να απαντηθούν ερωτήματα που υπάρχουν αναφορικά με τον εμβολιασμό, τόσο στους υγειονομικούς όσο και γενικά στη κοινωνία. Κάτι που έχει επισημανθεί και από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Επειδή σε 10 μέρες θα αρχίσει η εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια συνάδελφοι με εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις θα βρεθούν εκτός εργασίας, βάζοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία τμημάτων αλλά και του Νοσοκομείου στο σύνολό του, ερχόμαστε και λέμε προς όλους ότι:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ως μέτρο προφύλαξης της υγείας από τον κορονοϊό και τις επιπλοκές που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που προσβάλει τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας και ανοίγει σκοτεινούς δρόμους μπροστά μας.

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ.

 

Σύλλογος εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου


(φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Aγώνες του Λονδίνου το 2012 – τελετή έναρξης)