dance4

Προσωρινή αναστολή εκδηλώσεων από την Περιφέρεια

Αναστέλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είχαν προγραμματιστεί μέχρι τις 24 Αυγούστου 2021 στην Π.Ε. Ηλείας και μέχρι τις 16 Αυγούστου στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, με απόφαση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η αναστολή είναι επιβεβλημένη λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην περιοχή – ιδιαίτερα στην Π.Ε. Ηλείας – και σε ένδειξη σεβασμού προς τους πληγέντες, τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και στο σύνολο της χώρας.

«Αυτή την ώρα προέχει να τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης και να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει για χιλιάδες Έλληνες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ηλείοι. Τα πύρινα μέτωπα πλήγωσαν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Όμως, θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα τις επουλώσουμε. Εμείς οι Ηλείοι, ξέρουμε από δυσκολίες, έχουμε όμως και τεράστια δύναμη…» δήλωσε ο κ. Κοροβέσης.


«Ο πολιτισμός – και η ψυχαγωγία των πολιτών μέσω δράσεων πολιτισμού – δεν αποτελούν πολυτέλεια. Ειδικά στους καιρούς που διανύουμε… Όλοι λαχταράμε πια να δούμε μία θεατρική παράσταση, να παρακολουθήσουμε μία συναυλία και να γίνουμε μέρος ενός πολιτιστικού δρώμενου στη γειτονιά, την πόλη και το χωριό μας. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια αναλαμβάνει μία τέτοια πρωτοβουλία…».

Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μίλησε για την διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και οι οποίες θα φτάσουν σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας και θα προσφερθούν εντελώς δωρεάν στους πολίτες.

Σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ο κ. Φαρμάκης μαζί μα τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, τόνισε: «Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιολογούμε ως ύψιστη προτεραιότητα αυτή την ανάγκη, αλλά και τον πολιτισμό ως μία επένδυση ψυχοπνευματικής ευεξίας για την κοινωνία μας και ταυτόχρονα, ως ένα πολύ σημαντικό «όπλο» που έχουμε σε αυτή την περιοχή για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να αναδείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του τόπου».
Συνεχίζοντας ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι αυτό εξακτινώνεται και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις όσο το δυνατόν περισσότεροι.

«Στόχος μας επίσης είναι να σταθούμε δίπλα σε κάθε επαγγελματία, που τον έπληξε οικονομικά βαρύτατα η πανδημία. Να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού, τον μουσικό, τον ηθοποιό, αλλά και τον επαγγελματία της εστίασης, στηρίζοντας πάντα την τοπική οικονομία» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Όπως τονίστηκε, η προσπάθεια που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι, φέτος μετατράπηκε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνεται από την Περιφέρεια, ενώ το επόμενο βήμα είναι να μετεξελιχθεί σε θεσμό που θα αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης αποσαφηνίστηκε ότι όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την μετάδοση του κορωνοϊού, ενώ στις θεατρικές παραστάσεις θα ισχύει περιορισμένος αριθμός κοινού, για το λόγο αυτό θα γίνονται τηλεφωνικές κρατήσεις ανά εκδήλωση.

Ημερομηνία Τοποθεσία Εκδήλωση
21/8/2021 ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΡΜΟΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ
22/8/2021 ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
25/8/2021 ΑΣΤΑΚΟΣ ΛΙΜΑΝΙ
26/8/2021 ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ
27/8/2021 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ SUMMER CINEMA
29/8/2021 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΣΙΝΕ ΑΤΡΟΠΟΝ
31/8/2021 ΘΕΡΜΟ EROS
12/9/2021 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ
16/9/2021 ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΤΡΑΚΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ / ΝΙΚΟΣ ΧΙΩΤΟΓΛΟΥ
26/9/2021 ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
30/9/2021 ΚΤΙΡΙΟ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ