police8

Επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο Μεσολόγγι

Το Μάρτιο του 2019, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ του έργου «Ανακατασκευή και διαρρύθμιση υπάρχοντος κτιρίου για την στέγαση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας» δαπάνης 2,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η υπογραφή της σχετικής απόφασης από την τότε υπουργό Όλγα Γεροβασίλη αποτέλεσε τη δικαίωση ενός αιτήματος δεκαετιών του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας αλλά και συνολικά της τοπικής κοινωνίας.

Πέρασαν δύο χρόνια από την εκλογή της ΝΔ. Το θέμα για αδιευκρίνιστους λόγους πάγωσε. Και ω του θαύματος, λίγες μέρες μετά την ανάδειξη του ζητήματος από τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστο Σπίρτζη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μεσολόγγι με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρη Θεοδωράκη, οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες αφυπνίστηκαν. Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός φωτογραφίζεται περιχαρής με τον υπουργό Προστασίας τύπου Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δηλώνοντας «ένα ακόμα μεγάλο έργο γίνεται πράξη. Υλοποιούμε την μετεγκατάσταση του αστυνομικού Μεγάρου Αιτωλίας».

Αντί ο κ. Λιβανός να απολογηθεί για την αδικαιολόγητη αδράνεια που επέδειξε εδώ και δύο χρόνια συνολικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί ακόμη μια φορά να καπηλευτεί ένα έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γνωρίζει την ιστορία ο συμπατριώτης μας υπουργός δεν έχει παρά να συμβουλευτεί τον τέως Δήμαρχο και δεξί του χέρι κ. Καραπάνο. Δήλωνε επί λέξει ο κ. Καραπάνος τον Μάρτιο του 2019: «Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω …. την ίδια την κυρία Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη για την οριστική λύση σε ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό». Το 2019 ευχαριστούσαν την Όλγα Γεροβασίλη για την οριστική λύση του ζητήματος. Σήμερα δηλώνουν ότι αυτοί υλοποιούν το έργο… Πόσο Μαυρογιαλούροι πια….

Κε Λιβανέ μην διαστρεβλώνετε την ιστορία. Οι πολίτες του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής διαθέτουν μνήμη και κρίση και γνωρίζουν ποια κυβέρνηση και ποια υπουργός προχώρησε το συγκεκριμένο έργο. Σας καλούμε να αφήσετε τις κοροϊδίες και να εργαστείτε για την άμεση ολοκλήρωση του έργου προς όφελος των εκατοντάδων στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας και συνολικά της τοπικής κοινωνίας.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Ένα ακόμα έργο γίνεται πράξη!
Με ιδιαίτερη χαρά θα υποδεχθώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Μεσολόγγι, τον συνάδελφό μου Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την ερχόμενη Τετάρτη 04/08/2021, για την έναρξη της υλοποίησης του έργου μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, στο κτίριο των παλαιών αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, που παραχωρήθηκε για τον σκοπό αυτόν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους συνέβαλαν, με αξιοπιστία και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του εξαιρετικά σημαντικού αυτού έργου για την ΕΛΑΣ και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλίας.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ, τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ Αιτωλίας για την υπομονή που επέδειξαν, εργαζόμενοι με σθένος και υψηλό φρόνημα καθήκοντος, σε ανθυγιεινές και δύσκολες συνθήκες.

Σπήλιος Λίβανος, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Με χαρά θα υποδεχτούμε την Τετάρτη 04-08-2021 τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην πόλη μας.
Η δημοτική μας αρχή επανειλημμένα έχει θέσει τόσο στον υπουργό όσο και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τα θέματα της παραβατικότητας και της μεταστέγασης του κτιρίου της Αστυνομίας σε όλες συναντήσεις μας αλλά και κατά την επίσκεψη μας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την 1η Οκτωβρίου 2020 όπου είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις και για το κτίριο, αλλά και για την ενίσχυση της δύναμης.
Καθημερινά στην πρώτη γραμμή για τα ζητήματα του τόπου μας!

Κώστας Λύρος, Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου