pkosmas10

Επιστολή Κορίνθιων πιστών προς τους μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, Κορινθία,

Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Κοσμά και Κυθήρων κ. Σεραφείμ,

Ευσεβεστάτως υποκλινόμαστε ενώπιόν Σας και ασπαζόμαστε τις άγιές Σας χείρες. Σκοπός αυτής της επιστολής μας είναι να Σας εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας και τα πιο ειλικρινή μας αισθήματα για τους θεοφιλείς Σας αγώνες και το ορθόδοξο φρόνημά Σας. Με προσμονή αναμένουμε κάθε φορά τις θεολογικές Σας εγκυκλίους και επιστολές προς την ΔΙΣ, ώστε να πάρουμε δύναμη και να ανακουφιστούμε αισθανόμενοι ότι στην Εκκλησία της Ελλάδος υπάρχουν φωνές αρχιερατικές που ορθοτομούν το λόγο της αληθείας.

Επιτρέψτε μας να Σας εκφράσουμε λίγα λόγια καρδιακά, ειλικρινούς αγάπης και εκτίμησης. Σε μια εποχή που κυριαρχεί «το βδέλυγμα της ερημώσεως», αφού εκλείπει ο καθαρός θεολογικός λόγος, το ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας αναγνωρίζει Εσάς ως οικουμενικούς άνδρες, που κατέχετε αναμφισβήτητα την ορθή διδασκαλία. Έχετε αυτή, διότι αγαπάτε περισσότερο την Εκκλησία, παθαίνετε γι’ αυτήν και Σας φωτίζει ο Θεός να δίνετε θεολογικές λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν. Οι θέσεις Σας όσον αφορούν στον οικουμενισμό, στην αυτοκεφαλία των σχισματικών της Ουκρανίας, στη βλάσφημη δοξασία της μόλυνσης εντός των ιερών ναών και από τα εν αυτοίς, στη μετάθεση της εορτής της Ανάστασης και σε άλλα φλέγοντα θέματα, που προκύπτουν από τα αντιορθόδοξα κελεύσματα της πολιτικής εξουσίας και της άνευ όρου παραδόσεως της ΔΙΣ στις εκάστοτε κυβερνητικές εντολές, αποδεικνύουν όλα τα ανωτέρω.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα ανωτέρω, παραπέμπεστε σε συνοδική επιτροπή, διότι πράξατε τα αυτονόητα και εφαρμόσατε τις εντολές του Χριστού και όχι του πρωθυπουργού. Το ίδιο συνέβαινε στα χρόνια της επίγειας ζωής του Χριστού με το ιερατείο να «κινεί την πτέρναν κατά του Ζωοδότου»! Απογοητευτήκαμε και οργιστήκαμε και ως το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, εν είδει διαμαρτυρίας, είναι να δηλώσουμε από τη μια, ευθαρσώς και τιμίως, την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας σε Εσάς, επικροτώντας την αξιέπαινη στάση Σας, και από την άλλη να αποδοκιμάσουμε και να αγνοήσουμε, την αδιανόητη απόφαση των μελών της ΔΙΣ, που Σας παρέπεμψε σε δίωξη για απείθεια, απειθαρχία και ανυπακοή.

Σας παρακαλούμε, λόγω της μεγάλης πείρας και σύνεσης που Σας διακατέχουν, συνεχίστε να δίνετε λύσεις στα προβλήματα των ορθοδόξων και συνεχίστε τους αγώνες Σας τους αντάξιους του βίου Σας. Με την χειροτονία Σας γίνατε επίσκοποι όχι μόνον των τοπικών Σας εκκλησιών, αλλά και της καθόλου Εκκλησίας. Σε Εσάς προσβλέπει ο ορθόδοξος λαός μέσα στην τρικυμία και στον καθημερινό σεισμό της αγίας Εκκλησίας.

Εμείς δηλώνουμε σθεναρά μαζί με Εσάς «το πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον η ανθρώποις» και ικετεύουμε για τις άγιές Σας ευχές.

Αναστάσιος Αρμάος,

Κωνσταντίνος Αρμάος,

Ξανθή Αυγέρη,

Ιωάννα Βλάχου,

Παναγιώτα Γεωργούλα,

Αντώνης Γρίσπος,

Νικολίτσα Δαβιώτη,

Ιπποκράτης Δασλής,

Δημήτριος Διαμαντόπουλος,

Λεωνίδας Δρίτσας,

Αικατερίνη Κακογιάννη,

Γεωργία Κορδώση,

Γεώργιος Κουμούτσος,

Μαρία Κούμπουλα,

Ελευθέριος Κρητικός,

Καλοτίνα Κρητικού,

Νικήτας Κρητικός,

Γεωργία Κώνστα,

Παγώνα Κώνστα,

Δήμητρα Μανώλη,

Σωτηρία Μπεφάνη,

Κωνσταντίνος Μπέκος,

Αικατερίνη Παναγάκου,

Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου,

Γεωργία Παπαγεωργίου,

Αγγελική Ράπτη,

Αννα Ρέμα,

Κλεοπάτρα Ρισσάκη,

Χριστίνα Σακελλαροπούλου,

Ευάγγελος Σκούρτης,

Βασιλική Στιβακτάκη,

Αικατερίνη Τασίνου,

Κωνσταντίνα Τόγια,

Παναγιώτης Τουμπανάκης,

Αικατερίνη Τόσκα,

Ιωάννης Τόσκας,

Μανώλης Τόσκας,

Σοφία Τσέκου,

Ευαγγελία Τσεμπετζή,

Χριστίνα Τσουλάκου,

Θεοφάνης Τσώκος,

Αθανάσιος Τσώρης,

Πολυχρόνης Τσώρης,

Σωτήρης Χαλκής,

Χρήστος Χίλιας,

Ανδρομάχη Χρυσάνθου,

Απόστολος Χρυσάνθου,

Γαρυφαλλιά Χρυσάνθου,

Δήμητρα Χρυσάνθου

Πηγη: ιστολόγιο ‘ακτίνες’