29dfeatureimage

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου

Το Δημαρχείο της Ι.Π. Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Λύρο.
Κατά τη συνάντηση έγινε διεξοδική αναφορά στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή (αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και πολιτισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), καθώς επίσης και σε έργα που θα μπορούν να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν το επόμενο διάστημα.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για την οποία ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών με στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση του συνόλου των προβλεπόμενων έργων, που είναι σημαντικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό αφορούν την ανάπλαση της περιοχής.

«Εργαζόμαστε, ώστε μέρα με τη μέρα, η περιοχή του Μεσολογγίου να αλλάξει όψη και να γίνει ένας τόπος αντάξιος, όχι μόνο της ιστορίας του, αλλά και του μέλλοντος που θέλουμε να έχει. Σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή και το σύνολο των τοπικών φορέων, κλείνουμε εκκρεμότητες του χθες και υλοποιούμε έργα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, μετά το τέλος της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος.


Στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συνοδευόμενος από Αντιπεριφερειάρχες και άλλους συνεργάτες.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η εξέταση της πορείας μεγάλων αναπτυξιακών έργων που έχει οραματιστεί και προχωρά η δημοτική αρχή με την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, η προτεραιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπου, ως γνωστόν, ο Δήμος Μεσολογγίου υπέβαλλε περισσότερες προτάσεις από το πλαφόν που είχε συνεπεία της αδιάκοπης εργασίας των τεχνικών του υπηρεσιών. Επίσης εξετάστηκε ενδελεχώς η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και ειδικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με παθογένειες και προχειρότητες που έρχονται από το παρελθόν και εμποδίζουν την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος.

Επιπρόσθετα ο Νεκτάριος Φαρμάκης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο, στην πορεία προόδου μεγάλων έργων που αφορούν την περιοχή όπως π.χ. ο δρόμος Νεοχώρι – Λούρος που είναι σε στάδιο ανάδειξης αναδόχου καθώς και στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου που τώρα σχεδιάζεται.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μεγάλα ζητήματα και η αναγκαιότητα προώθησης λύσεων τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από την κυβέρνηση. Τα αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και συντήρησης του οδικού δικτύου, αθλητικά έργα όπως και έργα υποδομών με έμφαση στις υδρεύσεις των Οινιαδών και του Αγίου Γεωργίου καθώς και στους βιολογικούς καθαρισμούς μεταφέρθηκαν στον Περιφερειάρχη ο οποίος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον και διάθεση αρωγής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την γόνιμη συνεργασία, ζήτησε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσήλωση της Περιφέρειας στα αυξημένα προβλήματα της περιοχής η οποία, όπως τόνισε, πιστεύει ότι υπάρχει ώστε να προωθηθούν λύσεις.
«Με το Νεκτάριο Φαρμάκη μας ενώνει η αγωνία να αφήσουμε την αναπτυξιακή μας σφραγίδα στον τόπο μας. Η Περιφέρεια πιστεύουμε ότι είναι αρωγός και σύντομα θα έχουμε και άλλες καλές ειδήσεις να γνωστοποιήσουμε. Αυτό τον καιρό δημοπρατείται άλλωστε το μεγάλο και άκρως αναγκαίο έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Μεσολογγίου που υπεβλήθη προς έγκριση σε σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας και εντάχθηκε. Αισιοδοξώ πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν και νέες ανακοινώσεις καθώς πλέον έχουμε ώριμες μελέτες για μεγάλα έργα και αναμένουμε τις προσκλήσεις για να ζητήσουμε την ένταξή των», τόνισε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Σαλμά, Λάμπρος Δημητρογιάννης και Θανάσης Μαυρομάτης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς, Περσεφόνη Μελαχρή και Νίκος Καραπάνος, ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Θάνος Βάσσης, ο ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χρ. Μητρογιώργος κ.λπ.