agrinio8

Η καλοκαιρινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του Αγρινίου

Συγχαρητήρια επιστολή και στήριξη στον Εμπορικό Σύλλογο

Σε αυτήν την δύσκολη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική περίοδο που διανύουμε καλούμαστε όλοι να αναθεωρήσουμε κάποιες από τις θεμελιώδες απόψεις μας και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Η εποχή αλλάζει και εμείς οφείλουμε να μην την αφήσουμε να μας προσπεράσει. Έτσι και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης μας, μετά από πολλά χρόνια, πήρε την μεγάλη απόφαση ώστε να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα το Σάββατο εκτός ελαχίστων.

Σαν Εστίαση μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και λαμβάνει ιδιαίτερη αξία αυτή η κίνηση, την οποία και συγχαίρουμε. Θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε οτιδήποτε μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο κοινωνικό σύνολο και να στηρίξουμε όλοι μας τις επιχειρήσεις της πόλης μας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα τόσο επίπεδο υπηρεσιών όσο και εμπορικά σε σχέση με άλλες πόλεις. Στηρίζοντας τα μαγαζιά της πόλης μας στηρίζουμε μια θέση εργασίας και δημιουργούμε μια νέα ακόμα.

Η τύχη της πόλης μας εξαρτάται από όλους εμάς.

Ένωση επαγγελματιών εστίασης αναψυχής ψυχαγωγίας Αγρινίου


Επιστολή Πρόεδρου προς τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Με ενημέρωσαν σήμερα συνάδελφοι ότι μέλη του ΔΣ τους επισκέφθηκαν στα καταστήματα τους, ζητώντας υπογραφές για ανατροπή της απόφασης του ΔΣ για το πενθήμερο.

Στην απόφαση του Δ.Σ. που ανακοινώθηκε τονίσαμε τη λέξη ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ σεβόμενοι τον κάθε συνάδελφο.
Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, σε μια έκτακτη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε και μη γνωρίζοντας αν το επόμενο Φθινόπωρο θα έχουμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας, οι συνάδελφοι της Συλλογικής κίνησης προβάλλουν ως μείζον θέμα το πενθήμερο.

Δεν είδαμε εδώ και δέκα μήνες να δείχνουν τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, δηλαδή επιταγές, ενοίκια, ρευστότητα κλπ. Ποιος θα ζητήσει από την Πολιτεία τα επί πλέον μέτρα στήριξης; Λυπάμαι για το γεγονός ότι με τις ενέργειες τους γυρίζουν την πλάτη σε συναδέλφους που έχουν ανάγκη στήριξης ώστε να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους. Δημιουργούν με τις ενέργειες τους κλίμα εσωστρέφειας μεταξύ των συναδέλφων, ξεχνώντας το πού οδηγήθηκε ο Σύλλογος πέρυσι το καλοκαίρι. Θα επαναλάβω, για άλλη μια φορά, ότι ο Σύλλογος δεν είναι κόμμα για να επιβάλλει κομματική πειθαρχία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούν τι ακριβώς τους καλούν να υπογράψουν!
Όσο για τους συναδέλφους της Συλλογικής Κίνησης, να σας θυμίσω ότι πριν τις εκλογές του Αυγούστου 2020, σε ανακοίνωση τους, έγραψαν ότι ακόμη και αν εμείς εκλεγούμε θα μετράμε μέρες (που ακούστηκε ξανά αυτό στο δημόσιο διάλογο;)και μετά τις εκλογές το μόνο που επιδίωκαν ήταν η σύγκρουση και όχι η συνεργασία προς όφελος των συναδέλφων.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και στο τέλος όλοι θα κριθούμε .

Κωστίκογλου Σωκράτης

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου


Συνδυασμός ‘Εμπορική Συλλογική Κίνηση’ :

Ο Συνδυασμός που σήμερα κατέχει την οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ με 5 ψήφους στις 9 προέβη σε μια πρωτοφανή ενέργεια για την ιστορία του Συλλόγου. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ θεώρησε ότι η δική τους άποψη, η δική τους απόφαση, το δικό τους γούστο και οι δικές τους δεσμεύσεις προς τρίτους είναι πάνω από την άποψη των μελών. Εκτρέπονται για άλλη μια φορά και φέτος συνδικαλιστικά και προσπαθούν να μετατρέψουν το ΔΣ του ΕΣΑ από εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων των μελών του σε δικτάτορα που αποφασίζει και διατάζει. Θέλουν μια αγορά μπάχαλο και προτείνουν να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει και για αυτό άλλωστε σε κάθε τους δήλωση υπερτονίζουν το προαιρετικό

Ο Συνδυασμός «Εμπορική Συλλογική Κίνηση» τις πρακτικές αυτές:
τις ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
και επιφυλάσσεται του δικαιώματος του να ενημερώσει και να προστατεύσει τα μέλη του αποκαλύπτοντας όλα όσα γίνονται και τον τρόπο που διοικείται σήμερα ο Σύλλογος.

Ο τρόπος που διάλεξαν μόνοι τους να αποφασίσουν για το πενθήμερο είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Σας είχαμε προϊδεάσει για τις ενέργειες τους αλλά δε θα επεκταθούμε περαιτέρω στο συγκεκριμένο κείμενο. Έπεται συνέχεια…

ΥΓ: Προς το παρόν επιλέγουμε να μην κάνουμε χρήση των δυνατοτήτων που μας δίνει το καταστατικό και δε θα εκκινήσουμε διαδικασίες αποψίλωσης του ΔΣ, προκειμένου να προστατεύσουμε το Σύλλογο και να μη τον οδηγήσουμε άμεσα σε εκλογές.

 


Επιστολή Προέδρου Εμπορικου Συλλογου Αγρινίου

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Οι τελευταίοι δεκαέξι, περίπου, μήνες έχουν αλλάξει τη ζωή όλων μας, λόγω της πανδημίας.

Βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξακολουθούμε ακόμη να τις βιώνουμε, με λιγότερο έντονο τρόπο, ελπίζοντας και ευχόμενοι γρήγορα να αποτελέσουν παρελθόν. Η υγειονομική κρίση, εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία, η οποία τείνει να εξελιχθεί και σε οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αγοράς αναγκάσθηκαν να παραμείνουν κλειστές για περισσότερο από έξι μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχοντας υποστεί μεγάλες συνέπειες και δυστυχώς έχοντας λάβει μέχρι σήμερα δυσανάλογα μικρά μέτρα στήριξης. Λόγω, ακριβώς, αυτών των εξελίξεων το φετινό καλοκαίρι του 2021 είναι εντελώς διαφορετικό από το περυσινό του 2020, μετά την πρώτη φάση της πανδημίας και φυσικά είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα που έχουμε ζήσει όλοι μέχρι σήμερα.

Οι συνάδελφοι έχουν πλέον στηρίξει τις ελπίδες τους στους καλοκαιρινούς μήνες, όπου προσδοκούν πως, με το άνοιγμα των κοινωνικών εκδηλώσεων (που απευθύνονται σε μεγάλο μέρος της αγοράς), καθώς και με την περίοδο των τακτικών εκπτώσεων, να καλύψουν ένα μικρό μέρος των μεγάλων απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.
Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. κατά πλειοψηφία, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά στις 31/7, 7/8 και 14/8 .
Η ανάγκη της ανάπαυσης και της ξεκούρασης είναι καίριας σημασίας για όλους, ιδιαίτερα για τους συναδέλφους που το ωράριο που δουλεύουν δεν είναι μόνο αυτό της λειτουργίας της Αγοράς αλλά πολύ περισσότερο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Αγρίνιο είναι η Πόλη Αγορά, το μεγαλύτερο Εμπορικό και Οικονομικό κέντρο, όχι μόνο του νομού μας αλλά και όμορων νομών. Στους κατοίκους όλων αυτών των περιοχών απευθύνεται.
Όπως, επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με το κύρος και την ιστορία που έχει, δεν εκπροσωπεί μόνο τα μέλη του αλλά το σύνολο του εμπορικού κόσμου της περιοχής, φιλοδοξώντας να εντάξει περισσότερους συναδέλφους στην δύναμη του για να ενισχύσει και τη συλλογική του εκπροσώπηση.

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι η Γενική Συνέλευση θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, όπου και θα παρουσιαστεί η συνολική προσπάθεια που έγινε από το Δ.Σ.
Επιπλέον, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση και για τα οικονομικά του Συλλόγου, που ήταν στις πρώτες προτεραιότητες του Δ.Σ. όταν αναλάβαμε, καταφέρνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα να τακτοποιηθούν οικονομικές εκκρεμότητες, ώστε ο Σύλλογός μας να έχει ρευστότητα με ταμειακά διαθέσιμα καλύτερα από κάθε άλλη περίοδο, εδώ και δεκαετίες.
Έχουμε όλοι χρέος να στηρίξουμε τον κάθε συνάδελφο μας που έχει σήμερα την μεγαλύτερη ανάγκη. Θέλουμε επίσης οι συνάδελφοι μας να μας κρίνουν συνολικά για τη δουλειά μας. Απαιτείται προσπάθεια από όλους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις, να πιέσουμε για επί πλέον μέτρα στήριξης την Πολιτεία και να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην Κοινωνία.
Πριν τις εκλογές του περασμένου Αυγούστου δηλώσαμε ότι θέλουμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε. Το επαναλαμβάνουνε και τώρα με πιο έντονο και ξεκάθαρο τρόπο.

Κωστίκογλου Σωκρατης, Προεδρος Εμπορικου Συλλογου Αγρινίου


Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Όλοι μας βιώνουμε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας λόγω αυτών των εξελίξεων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα καταστήματα τα τρία Σάββατα, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

Για το φετινό καλοκαίρι που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Αγορά το Δ.Σ. πήρε αυτήν την απόφαση με την ΕΛΠΙΔΑ και την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ αύξησης της αγοραστικής κίνησης και κάλυψης μέρους των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.

Καλό Καλοκαίρι!

Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου ‘ο Ερμής’