c710

Στους καλύτερους Έλληνες δρομείς αποστάσεων οι αδελφοί Σταμούλη

Τον χρυσό Βαλκανιονίκη Νίκο Σταμούλη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με τον Αγρινιώτη πρωταθλητή Νίκο Σταμούλη στον οποίο απένειμε τιμητικό έπαινο για την διπλή επιτυχία του στο 51ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στην Κωνσταντινούπολη.
Ο αθλητής του ΓΑΣ Αγρινίου κατάφερε να κερδίσει δύο μετάλλια. Το Σάββατο, 12 Ιουνίου, στέφθηκε χρυσός Βαλκανιονίκης στον αγώνα των 5.000 μέτρων και την Κυριακή, 13 Ιουνίου, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στα 3.000μ.

«Ο Νίκος κατάφερε να συγκινήσει όλους τους Αγρινιώτες. Το επίτευγμα των δύο μεταλλίων αποδεικνύει περίτρανα ότι το ταλέντο, το αγωνιστικό ήθος, η σκληρή δουλειά ανταμείβονται. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ένα δικό μας παιδί, άξιο τέκνο μιας αθλητικής οικογένειας, ξεχωρίζει εκτός συνόρων και σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία. Εύχομαι να είναι υγιής και να κατακτήσει όλους τους στόχους του. Συγχαρητήρια αξίζουν οπωσδήποτε στον προπονητή του Μπάμπη Ποσονίδη αλλά και το σύλλογο ΓΑΣ Αγρινίου. Όλοι οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό σας», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο 19χρονος Νίκος Σταμούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και δήλωσε ότι εργάζεται εντατικά για τον επόμενο στόχο που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Παρόντες στη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης, ο Αντιπρόεδρος του ΓΑΣ Αντ. Γκριμότσης και ο προπονητής Μπάμπης Ποσονίδης.


Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης Αγρινίου ‘Αγρίνιο μπορείς’, συγχαίρει τον Αγρινιώτη αθλητή Νίκο Σταμούλη για την σπουδαία διπλή διάκρισή του να κατακτήσει χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, στα 5.000 μ. και 3.000 μ. αντίστοιχα, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 της Κωνσταντινούπολης. Η επικεφαλής της παράταξης Χριστίνα Σταρακά δήλωσε για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον αθλητή Νίκο Σταμούλη για την εξαιρετική του εμφάνιση και την διπλή διάκριση του με την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου στα 5.000 και στα 3.000 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 της Κωνσταντινούπολη.
Ο Νίκος Σταμούλης είναι ένας αθλητής με επιμονή και προσήλωση στο στόχο του, με αγωνιστικότητα και ενθουσιασμό. Είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά του Δήμου μας που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η εξαιρετική του εμφάνιση και οι διακρίσεις του μας κάνουν περήφανους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στον τόπο μας.
Θα είμαστε δίπλα του ως δημοτική παράταξη για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του.

Συγχαρητήρια, επίσης, ανήκουν και στον προπονητή του, Μπάμπη Ποσονίδη, καθώς και σε όλη την οικογένεια του Γ.Α.Σ. Αγρινίου.
Η παράταξή μας, από το θεσμικό της ρόλο, θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις και να αναδεικνύει ζητήματα για την βελτίωση των συνθηκών προπόνησης και τέλεσης αγώνων στον Δήμο μας ώστε να παρέχουμε σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους ακόμη καλύτερες συνθήκες».


Στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς , το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών, οι αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου, Νίκος και Κώστας Σταμούλης , επέτυχαν καταπληκτικές εμφανίσεις και κατατάχτηκαν στους καλύτερους δρομείς αποστάσεων στην Ελλάδα.

Οι δύο αγρινιώτες αθλητές κατάφεραν να βρεθούν στις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα τους και να επιβεβαιώσουν το αγωνιστικό τους σθένος και την ανοδική τους πορεία.

Στον τελικό των 5000μ. Ανδρών ο Κώστας Σταμούλης κατέλαβε την τρίτη θέση κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δίκαια τα τελευταία 4 χρόνια πρωταγωνιστεί στα 5000μ. και 10000μ.
Ο 19χρονος Νίκος Σταμούλης έτρεξε το Σάββατο στον τελικό των 1500μ. κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Κ23 και την τέταρτη θέση στους Άνδρες βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση. Στο τελικό των 5000μ. ήρθε 3ος στην κατηγορία των Κ23 και 6ος στους Άνδρες. Οι διακρίσεις αυτές του έδωσαν το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα των Εφήβων που θα αγωνιστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΑΣ Αγρινίου, που σύσσωμο παραβρέθηκε στους αγώνες, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές για τις καταπληκτικές εμφανίσεις τους και γιατί αποτελούν υγιή πρότυπα για τη κοινωνία και για τα νέα παιδια.