nosokmes

Αντικατάσταση του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνου Παπαδόπουλου

Πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνου Παπαδόπουλου, από του Υπουργείο Υγείας.

Γνωρίζω την τιμιότητα του, την αστείρευτη διάθεση του να προσφέρει και το έργο του. Όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών.

Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση– ειδικότερα τώρα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και λειτουργίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενός πρότυπου Εμβολιαστικού Κέντρου, με θεαματικά αποτελέσματα – δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του κ. Παπαδόπουλου από τη θέση ευθύνης που κατέχει, διότι αυτό θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες και δεν θα λειτουργήσει προς όφελος του Νοσοκομείου και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου .

Γεώργιος- Θεόδωρος Αποστολάκης
Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας,


Πολιτικό και στρατηγικό ατόπημα η αντικατάσταση του Διοικητή του Γ.Ν.Ν Μεσολογγίου!

Σε μια κρίσιμη στιγμή που ο εμβολιασμός κατά της Covid 19 είναι στο απόγειο του, με προγραμματισμένα ραντεβού ακόμη και τις Κυριακές, με την διαχείριση των περιστατικών Covid να βρίσκονται σε μια λεπτή και εύθραυστη ισορροπία, ενέσκηψε σαν «κεραυνός εν αιθρία» η είδηση της αντικατάστασης του Διοικητή του Νοσοκομείου μας Πάνου Παπαδόπουλου.

Κάτοικος Μεσολογγίου από το 1989 ο Πάνος , με κοινωνική και πολιτική δράση στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης , παρέλαβε πριν τέσσερα χρόνια και δυο μήνες μια νοσηλευτική μονάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει εργασιακή ειρήνη στους εργαζόμενους και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Γνωρίζοντας άριστα την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής και χάρη στην μακρόχρονη ενασχόληση του με τα κοινά διατηρούσε άψογες σχέσεις με όλους τους φορείς της πόλης μας .

Χωρίς να θέλω να προδικάσω τις ικανότητες οποιουδήποτε πρόκειται να αντικαταστήσει τον Πάνο Παπαδόπουλο ,εξ άλλου κανένας δεν είναι αιώνιος σε κανένα αξίωμα , θα συνιστούσα στους ιθύνοντες νόες αυτής της απόφασης να επιχειρήσουν μια δεύτερη ανάγνωση πριν προβούν στην επικύρωση της.
Θεωρώ ότι στην παρούσα κρίσιμη φάση, οποιαδήποτε αντικατάσταση ενός επιτυχημένου Διοικητή , δεν θα λειτουργήσει προς όφελος του Νοσοκομείου και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου . Ας περιμένουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την διαχείρηση της Πανδημίας και έχουμε χρόνο για αλλαγές !

Άρης Τριβλής
Χειρουργός Οφθαλμίατρος , Πρόεδρος Ι.Σ. Αιτωλοακαρνανίας , Πρόεδρος Π.Τ Ε.Ε.Σ Μεσολογγίου


Αγαπητοί συμπολίτες,

Όταν πριν από μερικά χρόνια ο Πάνος Παπαδόπουλος όταν κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον νευραλγικό χώρο της υγείας, ως διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδος Μεσολογγίου, παρέλαβε ένα υπό διάλυση «κέντρο υγείας» το οποίο ήταν στα πρόθυρα λουκέτου.
Χάρις στην απαράμιλλη ενεργητικότητά του, τις άοκνες προσπάθειές του, την υπομονή, την επιμονή, την οργάνωση και την μεθοδικότητά του, κατάφερε να μετατρέψει την Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου, σε μια άρτια, οργανωμένη, πλήρως εξοπλισμένη και λειτουργική μονάδα. Έχοντας αποφασιστική συμβολή και στην Ν.Μ. Αγρινίου όποτε χρειάστηκε.

Ταυτόχρονα ενέπνευσε ένα πνεύμα αισιοδοξίας και άψογης συνεργασίας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, που είχε σαν αποτέλεσμα την θεαματική βελτίωσή του σε όλους τους τομείς.
Η προσπάθεια επάνδρωσης του Νοσοκομείου ήταν συνεχής και αδιάλειπτη. Κατάφερε μέσα από Ευρωπαϊκά και τοπικά προγράμματα να αναβαθμίσει τον ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Με ορθολογική διοίκηση και χωρίς περικοπές, μείωσε το κόστος λειτουργίας του, αυξάνοντας παράλληλα θεαματικά την αποδοτικότητά του.

Η Ν. Μ. Μεσολογγίου για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο.
Μέσα από την συνεχή βελτίωσή της, ανταποκρίθηκε επάξια στην λαίλαπα της πανδημίας, δημιουργώντας κλινική Covid και οκτώ γραμμές εμβολιασμού, χωρίς να πάψει ποτέ να λειτουργεί σαν Γενική Νοσηλευτική Μονάδα, χάρις στην άψογη συνεργασία διοικητή και εργαζομένων, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς εξυπηρετώντας με αυτοθυσία τους πολίτες.
Αποτέλεσμα της αναγνώρισης των προσπαθειών, διοικητού και εργαζομένων του νοσοκομείου, ήταν και η συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών, που με αθρόες δωρεές προς την Ν. Μ. προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ανταποδώσουν και να ενισχύσουν την προσπάθεια.
Ο λαός μας λέει «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει».

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση των «αρίστων» δεν ενδιαφέρεται για όλα αυτά και μέσω αμφίβολων διαδικασιών, προωθούν αντικαταστάτη του που δεν έχει καμία επαφή με το Μεσολόγγι.
Το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι το πώς θα βολέψει τα δικά της παιδιά.
Όσο για τους ντόπιους ηγήτορες, που ενοχλήθηκαν σφόδρα από την αποδοτικότητα του Π. Παπαδόπουλου και φρόντισαν για την αποπομπή του εν μέσω πανδημίας, η τοπική κοινωνία θα τους αποδώσει τα «εύσημα» εν ευθέτω χρόνω.
Το καλό για την τοπική κοινωνία και το κακό για τον όποιον αναπληρωτή του, είναι ότι ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά!

Για την Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»
Παντελής Σκαρμούτσος, Πάνος Νούλας


Πληροφορήθηκα με έκπληξη την αντικατάσταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνου Παπαδόπουλου τον οποίο γνωρίζω από το 1990 και παρακολουθώ την ενασχόληση του με τα κοινά και την πολιτική. Γνωρίζω τις αξίες του, την τιμιότητα του και την αστείρευτη διάθεση του να προσφέρει.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, τα δείγματα της δουλειάς του και η προσφορά του κρίνεται εντυπωσιακή, αφού κινητοποίησε πολλούς να γίνει καλύτερη η πορεία του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του νομού μας .
Συνεπώς μας ενδιαφέρουν οι προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών και όχι η κομματική προέλευση του.

Επειδή αυτές τις αρχές υπηρετώ κ γω αταλάντευτα ως Δημαρχος είμαι υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Παναγιώτη Παπαδοπούλου , ως διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου και τάσσομαι αντίθετος σε «μεταγραφές» προσώπων από άλλους νομούς, με μόνο διαβατήριο την κομματική προέλευση.

Καλώ τον φίλο υπουργό υγείας να αγνοήσει τις παροτρύνσεις για αντικατάσταση του Πάνου Παπαδόπουλου και να ανανεώσει την θητεία του , διότι στην δίνη της πανδημίας στον τόπο μας, μεσούσης της εμβολιαστικής εκστρατείας και ενώ σε όλα αυτά το Νοσοκομείο ανταποκρίνεται επάξια, η οποιαδήποτε αντικατάσταση του διοικητή του κρίνεται ως άστοχη.
Εύχομαι και ελπίζω στην αξιοποίηση ανθρώπων που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα του νομού και τα προβλήματα του, έχουν δημόσιο ήθος και σέβονται απόλυτα την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σπυρίδων Κωνσταντάρας, Δήμαρχος Θέρμου


Πληροφορήθηκα με έκπληξη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσης του Διοικητή του Νοσοκομείου μας κ. Πάνου Παπαδόπουλου, από του Υπουργείο Υγείας.

Ως Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, η οποία “σηκώνει” εδώ και 1,5 χρόνο το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, ΔΗΛΩΝΩ ότι η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια με τον κ. Παπαδόπουλο, ως Διοικητή του Νοσοκομείου, υπήρξε άψογη και αποτελεσματική, που είχε ως συνέπεια να αναβαθμιστούν σε μεγάλο βαθμό οι παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, πράγμα ιδιαίτερα αξιοζήλευτο για ένα Νοσοκομείο της κλίμακας του Μεσολογγίου.

Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση– ειδικότερα τώρα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και λειτουργίας στο Νοσοκομείο μας ενός πρότυπου Εμβολιαστικού Κέντρου, με θεαματικά αποτελέσματα – δεν υπάρχει κανένας λόγος απομάκρυνσης του κ. Παπαδόπουλου από τη θέση ευθύνης που κατέχει, διότι αυτό θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες.

Καρατζογιάννης Δημήτριος
Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»


Η επιλογή διοικητή ενός νοσηλευτικού ιδρύματος αναμφίβολα είναι μια πολιτική επιλογή. Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα την αντικατάσταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνου Παπαδόπουλου.

Όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να αναβαθμιστεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο καλύπτει πληθυσμό περίπου 80.000 κατοίκων και ήταν για χρόνια σε καθοδική πορεία από άποψη παροχής υπηρεσιών.
Η δημοτική αρχή έχει χρέος να αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, να παρεμβαίνει σε ότι αφορά τον Δήμο μας και να είναι αντικειμενική.
Είχαμε αποδοτική συνεργασία με τον Διοικητή παρότι μπορεί να μας χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές. Τις παραμερίσαμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας.
Τα θέματα υγείας προηγούνται και ο ίδιος έχει πολλάκις αναγνωρίσει το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος γι’ αυτό το ζήτημα με έμπρακτες προσφορές προς το Νοσοκομείο.

Στη δίνη της πανδημίας στον τόπο μας, μεσούσης της εμβολιαστικής εκστρατείας και ενώ σε όλα αυτά το Νοσοκομείο μας ανταποκρίνεται επάξια, η οποιαδήποτε αντικατάσταση του διοικητή του κρίνεται ως άκαιρη.
Δίνει δε την εντύπωση ότι οι προθέσεις μιας τέτοιας απόφασης δεν έρχονται να υπηρετήσουν τις ανάγκες μιας κοινωνίας.
Σε κρίσιμα όμως ζητήματα όπως η υγεία είναι καλό και χρήσιμο να κρίνουμε με βάση τις ανάγκες αυτές.

Κώστας Λύρος
Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου