virus1

Σε καθεστώς ‘βαθύ κόκκινο’ ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Σε συνέχεια των χτεσινών ανακοινώσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για την ένταξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου – «βαθύ κόκκινο» γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που στάθμισε όλα τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή της και επικυρώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα αναφέρει επακριβώς τι δραστηριότητες θα μπορούν να γίνονται και τι απαγορεύσεις θα υπάρχουν για περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου όπως η δική μας.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ήταν σε εγρήγορση όλες αυτές τις μέρες και εισηγήθηκε την παράταση του κλεισίματος των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση είναι απόλυτη ανάγκη να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και να προβαίνουμε σε εμβολιασμούς και rapidtests. Αισιοδοξούμε πως σύντομα τα υγειονομικά δεδομένα θα καλυτερεύσουν για τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αλλά αυτό προϋποθέτει την σοβαρή και υπεύθυνη στάση όλων μας.


Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου:

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι, μετά την κήρυξη του Δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), τα καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης της περιοχής μας θα είναι ανοιχτά αύριο, Σάββατο 8 Μαϊου, με τα γνωστά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως ότου να δημοσιευτεί νεότερο ΦΕΚ, το οποίο θα καθορίζει επακριβώς ποιες δραστηριότητες στο λιανεμπόριο και στην εστίαση θα παραμείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν, καθώς και το νέο ισχύον ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση αμέσως μόλις γνωστοποιηθούν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Κλείνοντας, κάνουμε έκκληση προς τους επιχειρηματίες και τους δημότες του Μεσολογγίου να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να βγούμε όσο γίνεται νωρίτερα από την υγειονομική κρίση που περνάει ο τόπος μας.


Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Σε διεξαγωγή επιπλέον rapidtestsσε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα πληθυσμών Ρομά προχωρά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με την βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Παραρτήματος Μεσολογγίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν:

Σάββατο 08-05-2021:
• 8 – 10 το πρωί στην συνοικία Αγίου Παύλου Μεσολογγίου

Κυριακή 09-05-2021:
• 8 – 10 το πρωί στο γήπεδο Αιτωλικού
• 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στο κοινοτικό κατάστημα Νεοχωρίου.

Καλούνται οι πολίτες που το επιθυμούν να προσέλθουν για την πραγματοποίηση των τεστ που συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –  Αιτωλοακαρνανία:

Έκτακτη σύσκεψη για τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και για την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και την διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορωνοϊού. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν εχθρό που δεν έχουμε ακόμα νικήσει οριστικά και πρέπει να προσέχουμε γιατί έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι η παραμικρή χαλάρωση κοστίζει ακριβά. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μία ενδεχόμενη επαναφορά της περιοχής σε καθεστώς lockdown θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα, ειδικά σε αυτή την εποχή. Ζητάμε λοιπόν από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους. Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας και είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και σύντομα να έχουμε αποκλιμάκωση», υπογράμμισε η κ. Σαλμά.

Στη σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ, έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αιτωλίας, Νίκος Νικολάου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Άρης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Άρης Τριβλής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Διευθυντής Υγιεινής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Χαϊδής.


Σε καθεστώς ‘βαθύ κόκκινο’ εντάσσεται ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου από το Σάββατο 8 Μαίου 2021, έπειτα από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών, σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό.

Σύμφωνα με ισχύοντα μέτρα που θεσπίζονταν σε περιοχές με την ένδειξη ‘βαθύ κόκκινο’ μέχρι πρότινος, αναμένεται ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και εξακολουθεί να ισχύει το καθεστώς μετακινήσεων με sms για συγκεκριμένες αιτιολογίες.

Αναφορικά με την εστίαση, αναμένεται η σχετική ΚΥΑ που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς βρισκόμαστε πλέον στο τέλος της άνοιξης με υψηλές θερμοκρασίες, και πιθανώς να επιτραπεί η συνέχιση της λειτουργίας της εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στον Δήμο Αγρινίου, όπου απαιτείται επαγρύπνηση για να μην χειροτερέψει η διασπορά του ιού.