bilalis1

Η δημοτική παράταξη ‘Δήμος για τα παιδιά μας’ για την διοργάνωση των Εορτών Εξόδου

Είναι λυπηρό να προσπαθεί κανείς με μισά ψέματα, με κρυμμένες αλήθειες και με παραπλανητικά στοιχεία να παραποιεί την πραγματικότητα, επιχειρώντας, τι άλλο, τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι αριθμητικοί περιορισμοί ως προς τις συμμετοχές σε εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας είναι γνωστοί και επιβάλουν μόνο τις κατ’ ελάχιστον θεσμικές εκπροσωπήσεις. Η οργανωτική επιτροπή μας τηρώντας το πρωτόκολλο απέστειλε εγγράφως προσκλήσεις για την εκδήλωση του Σαββάτου τόσο προς τον επικεφαλής της παράταξης “Δήμος για τα Παιδιά μας”, όσο και στους επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Παρόλα αυτά κανείς από την αντιπολίτευση δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα απόδοσης τιμής στους προγόνους μας. Εν μέρει κάποιους τους καταλαβαίνουμε, δύσκολη γι’ αυτούς η σύγκριση… και επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους.

Η άφιξη της Πρόεδρου Δημοκρατίας, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», καθώς και των άλλων επίσημων καλεσμένων όπως ο εκπρόσωπος της Βουλής, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ι.Π. Μεσολογγίου, κι ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, 4 Βουλευτές, ο Δήμαρχος του Τιμώμενου Δήμου Ύδρας, οι Περιφερειακοί Διοικητές και Δ/ντές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ελληνικής Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος, που μας τίμησαν με τις παρουσίες τους την Κυριακή στην Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και στην κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Προέδρου στον Κήπο των Ηρώων, έθεσαν σε εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφάλειας με ανώτατο όριο συμμετοχής 20 ατόμων και μόλις 7 στην Πινακοθήκη. O συντονισμός έγινε κατ’ εφαρμογή του Πρωτοκόλλου, υπό τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμοδίων της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για την πιστή τήρηση των κανόνων ασφάλειας.

Συνεπώς κάθε προσπάθεια του επικεφαλής της παράταξης “Δήμος για τα Παιδιά μας” να δικαιολογήσει την απουσία του από τις πιο συμβολικές στιγμές απόδοσης τιμής είναι μάταιη και τον εκθέτει ακόμη περισσότερο. Αυτόν και όσους του υπαγορεύουν τις κινήσεις του.

Όσο για τους άλλους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι απασχολήθηκαν πολύ μέχρι να βρουν κάτι αρνητικό να πουν και αφού δεν βρήκαν τίποτα, αποφάσισαν να παραπονεθούν επειδή δεν παρευρέθηκαν στον Κήπο, αποσιωπώντας τον επιβεβλημένο κανόνα της θεσμικής εκπροσώπησης απευθύνουμε το ερώτημα: Ποτέ επιτέλους θα μάθουν να λειτουργούν με κανόνες; Και πότε επιτέλους θα αντιληφθούν ότι εκτίθενται με αυτά που γράφουν;

Όσο για τις μομφές που αφορούν το ατυχές γεγονός της εκδήλωσης του «Μουσικού Ομίλου Ιωσήφ Ρωγών» που έλαβε χώρα στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2021, όλοι, αλλά οι διατελέσαντες σε θεσμικό ρόλο και ο κ. Μπιλάλης ακόμη περισσότερο θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν είναι υπόθεση του Δήμου η εφαρμογή των νόμων. Αλίμονο αν είχαν οι Δήμαρχοι αυτή την εξουσία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία είχε την ατυχή εξέλιξη για τον αξιόλογο συνδημότη μας κ. Μανωλάτο για τον οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα πάραυτα και δήλωσε την συμπαράστασή του με κάθε τρόπο, ήταν διοργάνωση του Συλλόγου σε συνεργασία με την Περιφέρεια η οποία και το χρηματοδότησε. Άλλωστε από την ανακοίνωση Συλλόγου προκύπτει με σαφήνεια η αλήθεια των γεγονότων .

Σε ότι δε αφορά τις συκοφαντικές αιχμές περί της οικονομικής διαχείρισης, παραπέμπουμε στη «Διαύγεια» ώστε να μιλάμε με δημοσιευμένους αριθμούς και όχι με λάσπη. Αλλά είναι προφανές ότι δεν θα το κάνει ο «επικεφαλής» της παράταξης «Δήμος για τα Παιδιά μας» γιατί δεν αντέχει την σύγκριση.

Θεωρώ πως είναι αξιοπρεπέστερο για όλους όσους ασχολούνται αντί να λασπολογούν, να ομολογήσουν ότι οι εκδηλώσεις των «Εορτών Εξόδου 2021» πέτυχαν σε δύσκολους καιρούς να αποδώσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους προγόνους μας με τον πιο ουσιαστικό, σεμνό, σοβαρό και συνάμα εξωστρεφές τρόπο.

Νίκος Κ. Καραπάνος

Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Τοπικής Ανάπτυξης & Πολιτικής Προστασίας


Η διοργάνωση των εκδηλώσεων από το δήμο Μεσολογγίου, κάθε χρόνο αναμφίβολα αποτελεί μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία, που για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα προαπαιτούμενο είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός και η συνεργασία.

Φέτος η δημοτική αρχή του κυρίου Λύρου και ο ίδιος προσωπικά κατάφερε το ακατόρθωτο! Ο απόηχος των εκδηλώσεων, να είναι, απόλυτα αρνητικός.
Έθεσε, εκτός συμμετοχής στον εορτασμό τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, απαξιώνοντας απροκάλυπτα, πλέον, τον θεσμό του κορυφαίου οργάνου διοίκησης του δήμου.

Ανερυθρίαστα προκάλεσε, μια απίστευτη ταλαιπωρία, στον μαέστρο της Φιλαρμονικής «Ιωσήφ Ρωγών» που για δυο μέρες παρέμεινε κρατούμενος, για εκδήλωση που έβγαλε λόγο, ο κύριος δήμαρχος!

Ως επικεφαλής, της παράταξης «Δήμος για τα Παιδιά μας», θέλω να καταγγείλω την περιφρονητική αντιμετώπιση που έτυχα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, όταν μου απαγορεύτηκε η είσοδος στον Κήπο των Ηρώων!
Μια απαγόρευση που αποδόθηκε από τους έχοντες την ευθύνη του ελέγχου, στο γεγονός ότι δεν περιλαμβανόμουν(ενώ είχα καλεστεί ως επικεφαλής από το γραφείο Δημάρχου), στη σχετική λίστα που είχε συντάξει ο δήμος, για τους συμμετέχοντες στην επιμνημόσυνη δέηση και στην Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δηλαδή, η δημοτική αρχή και ο κύριος Λύρος προσωπικά απέκλεισαν την παράταξη που εκπροσωπεί το 45% της τοπικής κοινωνίας από το Μνημόσυνο των Αθάνατων Προγόνων μας…
Κάτι που έγινε και το βράδυ του Σαββάτου, όταν δεν απεστάλη πρόσκληση σε κανένα Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης και αντίθετα το παρόν στην εκδήλωση για την Αναπαράσταση της Ανατίναξης του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη έδωσε σύσσωμη, η παράταξη του κυρίου δημάρχου και όχι μόνο….

Δυστυχώς, ο κύριος δήμαρχος σε μια περίοδο που τα προβλήματα στο δήμο είναι τεράστια επιλέγει την απομόνωση και ο κατήφορός του δεν έχει τέλος…

Υ.Γ. Είναι ανάξια σχολιασμού η παντελής οργανωτική αποτυχία των φετινών εκδηλώσεων που το κόστος τους θα ξεπεράσει τις 100.000€
Όπως επίσης ανάξια σχολιασμού είναι και η προσπάθεια συγκάλυψης του «φιάσκου» ακόμη και με ύβρις, από τους «πραίτορες» του κυρίου δημάρχου.

Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού “Δήμος για τα Παιδιά μας”
Μπιλάλης Μιχαήλ