c310

Θλίψη για την απώλεια του Κώστα Καρακώστα

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που άφησε τη δική του σφραγίδα στα δημοτικά μας πράγματα. Έναν άνθρωπο που υπήρξε μαχητικός, δραστήριος, ανήσυχος. Που πορεύτηκε με τις αξίες και τα ιδανικά του.
Ο Κώστας Καρακώστας υπήρξε τολμηρός και άφησε το δικό του στίγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αγάπησε τον τόπο του. Ήταν οραματιστής και πάντα παρών στο δημόσιο διάλογο. Ακόμη και αν κάποιος διαφωνούσε μαζί του, δεν μπορούσε να μην εκτιμήσει το ζήλο και την επιμονή που επιδείκνυε για την προάσπιση των θέσεων και των προσωπικών του αξιών.
Η τοπική αυτοδιοίκηση από σήμερα είναι φτωχότερη!
Η Ναυπακτία είναι φτωχότερη!
Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη.
Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένεια και στους οικείους του.
Καλό ταξίδι, Κώστα…

Βασίλης Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, που συνήλθε σήμερα Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του αείμνηστου πρώην Αντιδημάρχου και επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Καρακώστα αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο βαρύ πένθος και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2. Να εναποθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο στέφανο στη σορό του εκλιπόντος.
3. Να γίνει δημόσια αναφορά από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γκίζα Βασίλειο στο πρόσωπο του εκλιπόντος, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και θα δημοσιευτεί στα ΜΜΕ.
4. Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Σιμάκη στην οικογένειά του και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας


Ο απροσδόκητος και πρόωρος θάνατος του Κώστα Καρακώστα, είναι η απώλεια ενός νέου συμπολίτη μας, ενός οραματιστή, ενός αγωνιστή, ο οποίος με σθένος και πείσμα υπερασπιζόταν πάντα τις απόψεις του μέχρι την ολοκλήρωση της επιτυχίας και πάντα με στόχο ένα καλύτερο αύριο για την Ναύπακτο και την Ναυπακτία.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας τόσο στην οικογένειά του όσον και προς την ”ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” την παράταξη την οποία υπηρέτησε με πάθος.
Φίλε Κώστα η αγωνιστικότητά σου και οι συνεχείς διεκδικήσεις σου για ένα καλύτερο αύριο, θα μείνουν πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας σαν παράδειγμα προς μίμηση.
Καλό ταξίδι!

Ομοσπονδία επαγγελματικών βιοτεχνικών & εμπορικών σωματείων Ναυπακτίας & Δωρίδας


Σήμερα αποχαιρετήσαμε με ανείπωτη θλίψη έναν υπέροχο άνθρωπο, τον σύντροφο Κώστα Καρακώστα.
Τα λόγια περιττεύουν όταν πρόκειται για μια τόσο πρόωρη απώλεια και έναν άνθρωπο που γνώριζαν και αγαπούσαν όλοι, φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι.

Ο Κώστας από τα νεανικά του χρόνια έταξε τη ζωή του στην ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, πότε ως εργάτης και πότε ως μπροστάρης των κινημάτων και της αριστεράς. Στους συλλόγους στην αυτοδιοίκηση, στην πολιτική, σε ότι προάγει των αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Ο Κώστας υπήρξε για χρόνια, μέχρι και σήμερα, εξέχον μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Η εμπειρία του, η ευγένεια του και η σοφία του μας έκαναν να κρεμόμαστε από τα χείλη του όταν μιλούσε.

Τίποτα όμως σύντροφε Κώστα δεν πάει χαμένο. Οι αγώνες σου είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Αντίο σύντροφε Κώστα.

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας


Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για την Εκπαιδευτική Κοινότητα της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Ο συνάδελφος Κώστας Καρακώστας δεν είναι πια μαζί μας. Έχοντας δώσει πολλές μάχες στη ζωή του, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε αποκομίζοντας εμπειρίες ζωής, σήμερα δυστυχώς έχασε την τελευταία και κρισιμότερη.

Ο Κώστας Καρακώστας άφησε έντονο το στίγμα του στο χώρο της Εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ήταν ο δάσκαλος τον οποίο οι μαθητές και οι συνάδελφοι θα θυμούνται για την εργατικότητά του.
Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του και την έντονη δράση του. Τιμήθηκε επανειλημμένως με την ψήφο των συναδέλφων και από όποια θέση κατείχε τίμησε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Έντονα πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί και με τα κοινά στην περιοχή του, όπου επίσης διακρίθηκε υπηρετώντας τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Απευθύνουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια! Ευχόμαστε η μνήμη του να τους δίνει δύναμη! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Με απόφαση που πήρε σε έκτακτη συνεδρίαση, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας αντί στεφάνου στη μνήμη του συναδέλφου, θα προσφέρει υλικό προς το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να καλυφθούν οι πολλές ανάγκες που υπάρχουν.

Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας