flag2

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Αιτωλοακαρνανία:

Με την τέλεση δοξολογιών και καταθέσεις στεφάνων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά φέτος την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς είναι περιορισμένες λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν
ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς στην Πάτρα,
ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός στην Ι.Π Μεσολογγίου,
και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα στον Πύργο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, στα Καλάβρυτα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις στην Πάτρα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στην Ι.Π Μεσολογγίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος στον Πύργο

Στην Αιτωλοακαρνανία: Η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης στο Αγρίνιο, η Βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδια για τις δράσεις συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τα Σώματα Ασφαλείας Αγγελική Χαλιμούδρα στη Ναύπακτο, η Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, ισότητας των φύλων και φυλετικών διακρίσεων Αμαλία Βούλγαρη – Πολονύφη στην Αμφιλοχία, ο βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις Γιώργος Κοντογιάννης στο Θέρμο, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για τον συντονισμό των παραγωγικών τάξεων και την συνεταιριστική αγροτική πολιτική στις Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας Μιχαήλ Γούδας στη Βόνιτσα.


Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Με την διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και την υποστήριξη του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 την προσεχή Πέμπτη στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, ο οποίος συμπίπτει με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου και ώρα 9.45 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ θ’ ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη διασποράς της νόσου COVID-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.


Δήμος Αμφιλοχίας:

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, δίχως όμως να ξεχνάμε το συμβολικό χαρακτήρα που έχουν οι φετινές εκδηλώσεις, αφού τιμούμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, που βρίσκονται σε ισχύ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καθορίζεται ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός Δημόσιων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τις 08:00 έως την δύση του ηλίου την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2021 όλων των Δημόσιων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου Αμφιλοχίας

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 09:00: Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία Αμφιλοχίας – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας.
Ώρα 09:30: Πέρας προσέλευσης Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.
Ώρα 09:30: Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Αμφιλοχίας.
Ώρα 10:00: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας.
Ώρα 10:15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων – Σιγή ενός λεπτού – Χαρμόσυνα Εθνικά Εμβατήρια.

Οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία, στεφάνια θα καταθέσουν: ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, η Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βούλγαρη – Πολονύφη Αμαλία, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, εκπρόσωποι μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Δήμος Αγρινίου:

Ο Δήμος Αγρινίου τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π. Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμών από τις 8.00 το πρωί της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

09:30 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας συνοδεία σαλπιγκτών της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.
10:25 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.
10:30 Τέλεση επίσημης Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αδάμη Σπυρίδωνα, Δάσκαλο.
11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.
18:00 Υποστολή της σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας.


Δήμος Ναυπακτίας:

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά και εορτάζει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Εορτασμού:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021
Γενικός τριήμερος Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα 07.30΄
Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών µε φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

Ώρα 09.30΄
Άφιξη του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου

Ώρα 10.00΄
Τέλεση Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ.κ. Ιεροθέου

Ώρα 10.15΄
Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία της Πατρίδας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη των αθανάτων νεκρών
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου κ. Μαρία Μαραγκού

Ώρα 10.45΄
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου (πλατεία Φαρμάκη) από τις Πολιτικές Αρχές, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων, και τους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

*Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα µε τις υποδείξεις και τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Προς τούτο προβλέπεται αυστηρά περιορισμένος αριθμός συµµετεχόντων (ΦΕΚ 996/Β’/13 Μαρτίου 2021)

Σημειώνεται ότι, οι Σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτου καλούνται να το δηλώσουν έως και την Τετάρτη 24.3.2021, ώρα 11:00’ στο Γραφείο Δημάρχου (26343 60102) ή στο Τμήμα Πολιτισμού (26340 38635, κ.Ιωάννα Κωστή).


Δήμος Ακτίου Βόνιτσας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για τον Εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 καταρτίζουμε το παρακάτω Πρόγραμμα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ:

Η φετινή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Βόνιτσας που έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου του 1829

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Γενικός σημαιοστολισμός , Δημοσίων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τις 8 το πρωί μέχρι Δύσεως του Ηλίου της 25ης Μαρτίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
-Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων ως και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
1)Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
2)Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνα Εωθινά και Εθνικά Εμβατήρια.
3)Ώρα 10:00 προσέλευσης Δημάρχου, Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών.
4)Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου
Σπυρίδωνα Βόνιτσας.
Στη δοξολογία θα παραστούν όλες οι Τοπικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές με τους Υπαλλήλους τους και άλλους φορείς.
5)Επιμνημόσυνη Δέηση, στο μνημείο των Ηρώων.
6)Kατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, τον Πρόεδρο της ΔΕ Βόνιτσας, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και άλλους φορείς.
Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Κακούρη – Αρνή Λουκία, Φιλόλογος – Εκπαιδευτικός.
Προσκλητήριο Ηρώων
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου από 8ης πρωϊνής ώρας μέχρι Δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου .

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
– Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
– Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
– Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.
– ‘Ωρα 10:00 προσέλευση Δημοτικών Συμβούλων και άλλων Επίσημων Αρχών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:
– Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων έξω από την εκκλησία και Kατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, το Α.Τ. Κατούνας και άλλους φορείς
-Προσκλητήριο Ηρώων
-Ενός λεπτού σιγή
-Εθνικός Ύμνος.
-Τα της δοξολογίας και του Μνημόσυνου ο Αρχιμανδρίτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Κατούνας και Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας Χρυσόστομος Κελεπούρης.
-Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ:

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου από 8ης πρωϊνής ώρας μέχρι Δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
– Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
-Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και σε όλους τους Ιερούς Ναούς των Τοπικών Διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου.
– Ώρα 10:00 προσέλευσης Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών
– Ώρα 10.00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου
– Kατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου και άλλους φορείς
– Ενός λεπτού σιγή
– Εθνικός Ύμνος

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Γενικός σημαιοστολισμός , Δημοσίων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες από τις 8 το πρωί μέχρι της Δύσεως του Ηλίου της 25ης Μαρτίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
-Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων ως και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σε όλες τι τοπικές Κοινότητες.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και άλλους φορείς.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη διασποράς της νόσου COVID-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.


Δήμος Ξηρομέρου:

Ο Δήμος Ξηρομέρου μαζί με ολόκληρο τον Ελληνισμό, τιμούν την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου 1821».

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Εορτασμού:

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021
Γενικός τριήμερος Σημαιοστολισμός από τις 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021
Φωταγώγηση οδών και πλατειών του Δήμου μας, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ώρα 07:30
Χαρμόσυνη σήμανση από τις καμπάνες των Ιερών Ναών.

Ώρα 09:45
Άφιξη του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, επισήμων και των εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αστακού.

Ώρα 10:00
Τέλεση Δοξολογίας.

Ώρα 10:15
– Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία της Πατρίδας στο Ηρώο των Πεσόντων.
– Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον κ. Ζαγκότα Βασίλειο.

Ώρα 10:45
– Κατάθεση στεφάνων από μοναδικό εκπρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου.
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη Μνήμη των αθανάτων νεκρών.
– Εθνικός Ύμνος.

* Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων, θα γίνουν σύμφωνα µε τις υποδείξεις και τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Προς τούτο προβλέπεται αυστηρά περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (ΦΕΚ 1119/Β’/22 Μαρτίου 2021), ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.


Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου:

Την 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο, το παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Τηρώντας όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποφυγή διασποράς του Covid-19, το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού έχει οργανωθεί ως εξής:

– Την Τετάρτη ώρα 5:30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Η εικόνα της Ευαγγελιστρίας θα βρίσκεται εξωτερικά του Ναού, ενώπιον της οποίας θα τελεσθεί σε ανοικτό χώρο και η αρτοκλασία, αφού το εσωτερικό του Ναού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο τους ιερείς και τους ιεροψάλτες.
– Την Πέμπτη το πρωί, από ώρα 7 έως 9:30, θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία. Ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός ολόκληρη την ημέρα της Πέμπτης και η εικόνα θα βρίσκεται έξω από τον Ναό, για όσους επιθυμούν την ευλογία Της.
– Την Πέμπτη το απόγευμα ώρα 5 θα τελεσθεί η Ιερά Παράκληση της Ευαγγελιστρίας.

Όλες οι ακολουθίες θα προβληθούν ζωντανά στο κανάλι του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο YouTube “ΚΤΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”.

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, την Πέμπτη το απόγευμα και ώρα 6 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ύμνους και τραγούδια με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά στο YouTube από το κανάλι “ΚΤΗΜΑ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”.
Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, υγεία και ευλογία στη ζωή μας και σας καλούμε την Πέμπτη το απόγευμα ώρα 7 να βγούμε ΟΛΟΙ στα μπαλκόνια των σπιτιών μας, μαζί με τις Ελληνικές μας σημαίες και να ψάλλουμε τον Εθνικό μας Ύμνο!