marina1

Διορία τεσσάρων μηνών στην Μαρίνα Μεσολογγίου ΑΕ

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δημος για τα παιδιά μας’:

15-3-2021

Επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής του συνδυασμού έθεσε ερώτημα σχετικά με τα όσα υποστήριξε η δημοτική αρχή για το ζήτημα της Μαρίνας Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής Μιχάλης Μπιλάλης έθεσε την εξής ερώτηση: «Σε ανακοίνωσή σας υποστηρίζεται ότι με δική σας παρέμβαση θα δοθεί τέλος στο ζήτημα της Μαρίνας Μεσολογγίου. Επειδή από κύκλους της ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ Α.Ε. υπάρχει διαρροή ότι το μόνο που έχει ζητηθεί από το Υπουργείο είναι η καταβολή μισθωμάτων και η ρύθμιση οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ θέλουμε να μας εξηγήσετε πως εννοείτε εσείς ότι δόθηκε λύση μετά από 13 χρόνια; Δηλαδή, εάν υπάρξει αυτή η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων για ποιο λόγο θα κηρυχθεί έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία;»


 

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

5-3-2021

Σε συνέχεια ενημέρωσης που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι μετά από την διαβεβαίωση της Γ. Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού προς τον κ. Δήμαρχο, ο Υπουργός με έγγραφό του, το οποίο εστάλη στην «Μαρίνα Μεσολογγίου Α.Ε.» καθιστά ξεκάθαρο ότι:

• Η Εταιρεία έχει χάσει για άλλη μια φορά την ρύθμιση των οφειλών της προς την Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.
• Κατά συνέπεια δεν τηρούνται οι συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την 17-12-2013 σύμβαση παραχώρησης.
• Μία από τις προβλέψεις της μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων είναι η καταγγελία της σύμβασης για παράβαση ουσιώδους όρου αυτής σύμφωνα με το άρθρο 16 της από 17-12-2013 σύμβασης παραχώρησης.

Το Υπουργείο σε εφαρμογή των όρων της σύμβασης καλεί την εταιρεία όπως εντός 4 μηνών προβεί στην εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, ημερομηνία που ξεκινά από την παραλαβή του εγγράφου, διότι σε διαφορετική περίπτωση καθιστά σαφές ότι θα ενεργοποιηθεί ο όρος περί καταγγελίας της.

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου εκφράζει την αρχική του ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή μπρος σε ένα ζήτημα που ταλανίζει τον τόπο περίπου 13 χρόνια. Ευελπιστεί δε ότι αυτό το τετράμηνο θα είναι το τελευταίο στην μακρά σειρά παρατάσεων που δίνονταν επανειλημμένα στην Εταιρεία.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά:

«Από την αρχή της θητείας μας επιλέξαμε να δείξουμε ουδετερότητα, να μην στοιχηθούμε με κανέναν εκ των δύο μετόχων όπως γινόταν στο αμαρτωλό παρελθόν και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου μας και μόνο.
Αναδείξαμε τεκμηριωμένα όσα προέκυψαν απ’ αυτή την μακρόχρονη και προβληματική επένδυση, που πρώτους ζημιωμένους καθιστά τους δημότες της πόλης μας. Επί ένα περίπου χρόνο είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τον Υπουργό και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού, με αλλεπάλληλες επαφές, συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις, με στοιχεία, τεκμήρια, υπομνήματα αιτούμενοι από το Υπουργείο να εφαρμόσει τα νόμιμα στην βαλτωμένη και σε κατάσταση πλήρους αδιεξόδου επένδυση.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού μετά την άρτια και εμπεριστατωμένη προσέγγιση μας επί του θέματος, τελικά έσκυψε στο θέμα. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ελπίζουμε οι νόμιμες διαδικασίες απεμπλοκής της επένδυσης να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται διότι η υλοποίηση της Μαρίνας στο λιμάνι της Ι.Π. Μεσολογγίου δεν μπορεί να περιμένει άλλο».