water8

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Μεσολογγίου

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Σε αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση των δημοτών μας ,σας παραθέτουμε τα γεγονότα που αφορούν το σημαντικό έργο “Ύδρευση Εσωτερικού Δικτύου Μεσολογγίου “προϋπολογισμού 6.690.000 εκατ.ευρώ. Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου είχε παραγγελθεί από την Δημοτική Αρχή κ. Αναγνωστόπουλου. Επί θητείας Δημοτικής αρχής Καραπάνου η μελέτη αυτή ολοκληρώθηκε , ωρίμασε και πληρώθηκε. Μάλιστα είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Υποδομών, Διεύθυνση υδραυλικών και κτιριακών υποδομών, το 2017 για να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης σε συνεννόηση με την τότε Πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.

Το μόνο που έκανε η νυν Δημοτική αρχή ήταν να πάρει την έτοιμη και ώριμη μελέτη και να την υποβάλει για χρηματοδότηση στην πρόσκληση της Περιφέρειας “Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης “ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020”

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη που υπέγραψε την απόφαση ένταξης ενός τόσου σημαντικού έργου πνοής για το Μεσολόγγι. Ευτυχώς που έχουν αναλάβει κάποιοι άλλοι τα μεγάλα έργα του Δήμου μας!

Εκ του συνδυασμού “Δήμος για τα Παιδιά μας”
Μπιλάλης Μιχάλης


Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου:

Μια παρέμβαση που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη του Μεσολογγίου πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Το έργο «Ύδρευση εσωτερικού δικτύου Μεσολογγίου» προϋπολογισμού 6.690.000 εκατ. € εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας και σύντομα δημοπρατείται.
Με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε ολόκληρη την πόλη και θ’ απομακρυνθούν οι αμιαντοσωλήνες με ότι αυτό σημαίνει για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Επίσης θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές και η απώλεια νερού.

Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ολοκλήρωσαν και επικαιροποίησαν τις μελέτες, τις «ωρίμασαν» και από τον περασμένο Δεκέμβριο η πλήρης πρόταση είχε υποβληθεί προς αξιολόγηση στην διαχειριστική αρχή.
Ήταν μια προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην ταχύτητα, και την καλή συνεννόηση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Έχω πολλές φορές τονίσει ότι θα απαντούμε και θα μιλάμε με το έργο μας. Με χαρά σήμερα ανακοινώνω στους κατοίκους του Μεσολογγίου ότι σε λίγο καιρό θα απαλλαγούν από το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, κάτι που ήταν ζητούμενο πολλών ετών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την διοίκηση και το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΜ και σε όλους όσους συνέδραμαν για να έρθει σε πέρας η πρόταση.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανταπόκριση και την συνεργασία γιατί μόνο η καλή συνεργασία φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η ένταξη ενός έργου τέτοιας χρησιμότητας και προϋπολογισμού λέει πολλά. Είναι η καλύτερη απάντηση στις «Κασσάνδρες» όπου –ξαναλέω- απαντάμε με την δουλειά μας. Αποδεικνύουμε μέρα με τη μέρα ότι οι κόποι μας έχουν αποτελέσματα και διαψεύδονται καθημερινά όσοι προσπαθούν λυσσωδώς να μας βάλουν εμπόδια. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, δίνουμε προτεραιότητα σε έργα υποδομών, χτίζουμε γερές βάσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Τα έργα είναι παρακαταθήκη στις τοπικές κοινωνίες τις οποίες προσπαθούμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις».