toev 1

Απάντηση στον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Με μια επιστολή που ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης και της γελοιότητας οι διοικούντες τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου και οι υποβολείς τους προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να εκβιάσουν το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου παραθέτοντας μια σειρά από αυθαίρετες ερμηνείες και παραποιημένα γεγονότα.

Ο κατήφορος όσων υπογράφουν αυτό το κατάπτυστο κείμενο είναι σίγουρο ότι δεν αγγίζει τα μέλη του και είναι προϊόν μιας προσπάθειας να στρέψουν αλλού τα μάτια της κοινής γνώμης από την επικαιρότητα και όσα λυπηρά συνέβησαν αυτή την εβδομάδα στον Δήμο μας. Διαβάζοντάς τη το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει κανείς αβίαστα είναι πως έχει υπαγορευθεί από την πολιτική ανακατώστρα που, δυστυχώς για τον τόπο μας, κουβεντιάζεται και πάλι αρνητικά σε όλη την Ελλάδα.

Ας πάμε όμως στην αλήθεια και στην αποκατάστασή της για να γνωρίζουν οι κάτοικοι του Νεοχωρίου και τα μέλη του Οργανισμού.

Σε ότι αφορά την παραχώρηση χώρου στον ΤΟΕΒ εντός του δημοτικού καταστήματος Οινιαδών αυτή είχε διάρκεια μέχρι τις 31/08/2019. Έκτοτε ενάμιση χρόνο μετά, κανείς δεν ζήτησε την παράταση ή την ανανέωσή της με αποτέλεσμα η παραμονή στο χώρο αυτόν, που είναι δημοτικός, να είναι παράνομη. Θα ήταν πολύ απλό αν πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον και ανάγκη χρήσης του χώρου να γίνει ένα αίτημα αντίστοιχο προς το Δήμο! Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως προβλέπουν οι Νόμοι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ! Φαίνεται η διοίκηση του ΤΟΕΒ είχε άλλες προτεραιότητες!
Δηλαδή εγκαλούμαστε από έναν μισθωτή που είχε δωρεάν παραχώρηση, η παραχώρηση έληξε και δεν ζήτησε ποτέ την παράτασή της; Αυτό και αν είναι από τα άγραφα! Άραγε πως θα έπρεπε να λειτουργεί η υπηρεσία εσόδων του δήμου μας, να αγνοεί τα ψηφισθέντα, τους Νόμους και τις αποφάσεις;

Σε ότι αφορά τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού, τα οποία επικαλείστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι έρχονται από παρελθόν και αφορούν εσωτερικό πρόβλημα του Οργανισμού. Για τις ευθύνες θα πρέπει κανείς να ανατρέξει σε εκείνες τις διοικήσεις που με τακτικές παραγοντισμού έφεραν τον Οργανισμό σε αυτή την θέση.
Αναφορικά με το χρέος του Δήμου των 120.000 € πρέπει να αναφερθεί το εξής: Αυτό έρχεται από το 2008 και η οικονομική υπηρεσία μας ερευνά αν οι χρεώσεις στις οποίες προβήκαμε αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, είτε τα εν λόγω ακίνητα είχαν μισθώσει με δημοπρασία και η χρέωση για την κατανάλωση θα έπρεπε να γίνει στους μισθωτές.
Οφείλουν όμως οι… «καταγγέλλοντες» να είναι πιο προσεκτικοί στις διαπιστώσεις τους γιατί ενδεχομένως έχουν και αυτοί ευθύνη αφού δεν κινηθήκατε δικαστικά όταν έπρεπε παρά μόνο μετά την ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ίσως ανακύψουν νομικά ζητήματα (πχ παραγραφή, χρεώσεις για αγροτεμάχια που ήταν μισθωμένα με δημοπρασία σε συντοπίτες σας κ.α) με ενδεχόμενη ευθύνη σας για απιστία και παράβαση καθήκοντος…

Περί ενεργειακής κοινότητας εκεί και αν η ανακοίνωση είναι άστοχη και έξω από κάθε πραγματικότητα. Ας γνωρίζουν τα μέλη του ΤΟΕΒ πως δεν προσήλθε κανείς από την Διοίκηση στην σχετική σύσκεψη στο Δημαρχείο ώστε να ενημερωθούν και να γίνει γόνιμος διάλογος. Κατά συνέπεια πως τοποθετούνται; Από φήμες, υποθέσεις, σενάρια ή έχουν «ενημέρωση» από τα γραφεία πρώην δημάρχων;
Σας πληροφορούμε λοιπόν και κάνουμε για μια ακόμη φορά γνωστό σε όλους ότι ο Δήμος μας στα ενεργειακά θέματα πρωτοπορεί και διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα ενεργειακά προβλήματα των ΤΟΕΒ και όλων μόνο μέσω ΑΠΕ θα μπορέσουν να λυθούν. Είναι δε από τους πρώτους που συνέστησε ενεργειακή Κοινότητα και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση απ’ όπου και αν προέρχεται. Βέβαια σε ότι αφορά την επικράτειά του πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση μαζί του και με προστασία των δικαιωμάτων του. Εσείς κύριοι άραγε ποιόν θέλετε να προστατεύσετε με αυτό το παραλήρημά σας;

Κλείνοντας, διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο με στοχευμένες κινήσεις και όχι με ανακοινώσεις κενές περιεχομένου. Είμαστε αρωγοί σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα του Οργανισμού και θα παράσχουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.
Καλό θα ήταν κάποιοι να μην σας παρασύρουν σε μικροπολιτικές ανακοινώσεις που άλλους σκοπούς εξυπηρετούν. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να κουβαλάτε νερό σε ξένο μύλο και να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα ανατρέχοντας σε υποθέσεις του παρελθόντος που δεν αφορούν την δημοτική μας αρχή. Η επιλογή σας να ανακατέψετε στην ανακοίνωση περί της στέγασης και της ενεργειακής κοινότητας μέχρι και το… τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου δεικνύει ότι άλλοι είναι οι σκοποί σας: Να υπηρετήσετε συμφέροντα και πολιτικούς καιροσκόπους που έχουν καταδικαστεί στη μνήμη και την κρίση των δημοτών. Και αυτό σας βαρύνει ιδιαίτερα.

Αντώνης Αλετράς
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Οινιαδών – Αναπληρωτής Δημάρχου