dhmarxeiomessolonghi5

Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, Γιάννης Τσώλος:

Από το πρωί σήμερα βομβαρδίζομαι από ερωτήματα δημοσιογράφων των κεντρικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για όσα συνέβησαν στο χτεσινό μας Δημοτικό Συμβούλιο με τις απρεπείς εκφράσεις και την εν γένει συμπεριφορά του πρώην Δημάρχου Νίκου Καραπάνου.

Η απάντησή μου ως εκπροσώπου του ανώτατου θεσμού του Δήμου μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την πλήρη και με όλες μου τις δυνάμεις καταδίκη των όσων ο κ. Καραπάνος πρεσβεύει και των μεθόδων που χρησιμοποιεί. Οι ύβρεις του, απότοκος της αλαζονείας και της έπαρσης που τελευταία φούντωσε ξανά, και η γενικότερη πολιτική του στάση καταδικάστηκαν ήδη από τους συνδυασμούς του Δημάρχου Κώστα Λύρου και του Παντελή Σκαρμούτσου.

Για την προάσπιση του κύρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου και την προστασία των συνδημοτών μας από τέτοιες απρεπείς συμπεριφορές καλώ και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους να προβούν δημόσια στην καταδίκη του.

Ήτοι τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Δαουτίδη, τους επικεφαλής συνδυασμών Ευθύμιο Γερολυμάτο και Δημήτρη Κοτσόργιο, τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Σπ. Διαμαντόπουλο, Χρ. Τέγα και Δημ. Ράπτη καθώς και τους κ.κ. Αγ. Κότσαλο, Κ. Ρόμπολα. Γ. Παπαδόπουλο, Σπ. Ψιλογιάννη, Δημ. Καραδήμα, Γ. Κοντό, Γ. Καραπαπά, Σπ. Καρβέλη, Αν. Σκαρμούτσο, Μιχ. Μπιλάλη και Γ. Κοντογιάννη.

Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν για να θωρακίσουν έναν Θεσμό τον οποίο έχουμε κληθεί όλοι να υπηρετούμε με ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.


 

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Σε εφαρμογή των πρωτόγνωρων διατάξεων του νέου Νόμου και με 16 ψήφους έναντι 15, που έλαβε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής υπερψηφίστηκε η εναλλακτική πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδιά μας» στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία έγκρισης της από την εποπτεύουσα αρχή, όπου με βάση την μέχρι τώρα ερμηνεία και εφαρμογή του Νόμου αναμένεται να ακυρωθεί λόγω έλλειψης σοβαρών προϋποθέσεων στην προδικασία της.

Το γεγονός αυτό κατά κόρον αναπτύχθηκε από τον Δήμαρχο στην χθεσινή συνεδρίαση αλλά δεν στάθηκε ικανό να ανατρέψει τις περιέργως προκατειλημμένες και προδημοσιευμένες αποφάσεις των υπερψηφισάντων. Την διαφορά μεταξύ αυτών και την υπεροχή στη ψηφισθείσα πρόταση έδωσε η ψήφος του κ. Διαμαντόπουλου, φανατικού, έως πρότινος, πολιτικού αντιπάλου του πρώην δημάρχου. Αυτή η άνευ προηγουμένου συμπόρευση έρχεται με απόλυτο τρόπο να δικαιώσει τον κανόνα της φύσης «ότι τα ομώνυμα έλκονται», μαζί με όποιο συμπέρασμα αυτή η ταύτιση οδηγεί ως προς το ήθος τέτοιων συνεργασιών.

Την πρόταση μας υπερψήφισαν οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Συμμαχία για το μέλλον» αποδεικνύοντας την άρτια πολιτική οντότητά τους, την οποία σεβόμαστε, εκτιμούμε και αναγνωρίζουμε.

Ατυχώς η λήξη της συνεδρίασης έγινε εν μέσω ανάρμοστων αλαλαγμών και χυδαιότατων λόγων από τον πρώην δήμαρχο προς το Σώμα. Την αποτροπιαστική αυτή, προσβλητική και άκρως ανάρμοστη συμπεριφορά του πρώην δημάρχου αποδοκίμασαν σύμβουλοι του Δ.Σ χωρίς αυτό να τον οδηγήσει σε ανάκληση.

Είναι λυπηρό διότι τις σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες μας για την αναβάθμιση της πολιτικής ηθικής, του πολιτικού λόγου τις ακυρώνουν ανάρμοστες συμπεριφορές του πρώην δημάρχου, μεθοδευμένα υποστηριζόμενες από ανήκουστους προσεταιρισμούς δημοτικών συμβούλων, συνεργατών, μετέπειτα εχθρών, αλλά και πάλι συνοδοιπόρων του, οι οποίοι δεν βρήκαν το θάρρος ούτε κατ’ επίφαση να τις καταδικάσουν.
Δεσμευόμαστε, ότι τις θλιβερές για τον τόπο μας στιγμές δεν θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε.

Καλούμε, τέλος, να πάρουν θέση οι σύμβουλοι του συνδυασμού του πρώην δημάρχου και οι προσφέροντές του σανίδα σωτηρίας όπως ο κ. Κοτσόργιος και άλλοι, καθώς και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι καθώς το θέμα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις και ήδη για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας διασύρεται πανελληνίως εξ’ αιτίας του.


 

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου «Συμμαχία για το μέλλον»:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/2/2021 ζήσαμε την απόλυτη παράνοια.
Το κύριο θέμα ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου, ύψους 21,6 εκατ. ευρώ.
Ένα τμήμα του ως άνω ποσού εκ 567.000 ευρώ, αφορούσε το 2021.
Η πρόταση του δημάρχου κου Λύρου διέφερε κατά 200.000 ευρώ περίπου από το πρόγραμμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Καραπάνος.
Η διαφορά αυτή αποτελεί το 0,92% του συνολικού προγράμματος.

Ο καυγάς τυπικά ήταν «περί όνου σκιάς», ουσιαστικά όμως οφείλεται στην έντονη αντιπάθεια των δύο ανδρών, τις επιπτώσεις της οποίας υφίστανται οι δημότες.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό που έγινε δεν θα έχει επιπτώσεις στον προϋπολογισμό του δήμου, ο οποίος θα πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου το αργότερο.
Κάθε σοβαρός πολιτικός, πρέπει να είναι συναινετικός και να μην τορπιλίζει το κλίμα για αστείες διαφορές, που αποβαίνουν εις βάρος του δήμου τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και υπηρετεί.

Ο κύριος Καραπάνος μετά την «περιφανή νίκη» του στην ψηφοφορία με 16-15, άρχισε να αλαλάζει και να εκστομίζει απαράδεκτες ύβρεις εναντίον όλων. Για κακή του τύχη και πάνω στον ενθουσιασμό του, ξέχασε ανοιχτά το μικρόφωνο και το βίντεο της τηλεδιάσκεψης, με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό ανά το πανελλήνιο του ιδίου, του δημοτικού συμβουλίου, της πόλης του Μεσολογγίου, και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Σπήλιου Λιβανού του οποίου είναι σύμβουλος και θα πρέπει άμεσα να αποπεμφθεί.

Περιττό βεβαίως να τονίσουμε ότι το βίντεο έγινε αμέσως «viral» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας για μια ακόμη φορά αρνητική δημοσιότητα στην πόλη μας.
Η συμπεριφορά του πρώην δημάρχου κυρίου Καραπάνου είναι αχαρακτήριστη και προσβλητική για την πόλη μας.
Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στην πόλη, σύμβολο της ελευθερίας.
Δεν έχουν καμία θέση στη Ιερή πόλη του Μεσολογγίου.
Μόνο ντροπή και θλίψη νιώθουμε.


 

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Την πρόταση του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας» για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ιεράς Πόλεως για το 2021 υπερψήφισε κατά την αποψινή (16/2/2021) συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα την πρόταση του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου πλην των μελών της παράταξής του υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Διαμαντόπουλος, Τάκης Κοτσόργιος, Δημήτρης Ράπτης και Χρήστος Τέγας.

Αμέσως μετά την υπερψήφιση ο επικεφαλής του συνδυασμού, πρώην δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δήλωσε:

«Απόψε το κορυφαίο όργανο του δήμου έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη δημοτική αρχή για αλλαγή πλεύσης.
Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, υπερψηφίζοντας την εναλλακτική πρόταση που εγκαίρως και νομότυπα καταθέσαμε, για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 έστειλε, ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας, στις πρακτικές της δημοτικής αρχής.

Κυρίως, όμως η υπερψήφιση αποτελεί μια κραυγή αγωνίας για τις καθυστερήσεις και την αναποτελεσματικότητα 17 μήνες τώρα.
Η δημοτική αρχή φέρει βαρύτατες ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν έθεσε στην κρίση του σώματος την πρότασή μας πριν δυο μήνες. Όταν θα επαναλάβω και έγκαιρα και νομότυπα, την είχαμε καταθέσει.

Δυστυχώς, θέλησε να παίξει το παιγνίδι των εντυπώσεων με θύμα, όμως, τα συμφέροντα του δήμου. Όπως και στις 29/12, έτσι και σήμερα προσπάθησε να παραπλανήσει το σώμα.
Σήμερα, όμως, δεν υπήρξαν «μάγοι»…

Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κύριος Λύρος και η παρέα του είναι πλην της «συγνώμης» στους πολίτες, είναι να «σηκώσουν» επιτέλους τα «μανίκια» τους, για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος… Καθώς αποδείχθηκε και αποδεικνύεται καθημερινά, ότι ο ίδιος και η παρέα του βάζουν εμπόδια στην πρόοδο του τόπου.

Ως συνδυασμός «Δήμος για τα Παιδιά μας» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με κάθε δυνατό τρόπο θα συμβάλουμε στην υλοποίηση του συνόλου του Τεχνικού Προγράμματος μιας και το σύνολό του σχεδόν έχει προγραμματιστεί, σχεδιαστεί και διεκδικηθεί από εμάς.
Κατά τα λοιπά εκτιμούμε ότι οι πολίτες έχουν κρίση…

Υ.Γ. Μου μεταφέρθηκε ότι μετά το τέλος της συζήτησης για το τεχνικό πρόγραμμα ακούστηκαν κάποιες απρεπείς εκφράσεις εκ μέρους μου και ότι υπήρξε αντίδραση από πλευράς συμβούλων της πλειοψηφίας. Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνο και αναφερόμουν σε ένα ποδοσφαιρικό γεγονός.
Όμως αναρωτιέμαι όταν σε «δια ζώσης» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος κ. Αλετράς με είχε αποκαλέσει «μπανιέρα» γιατί οι ίδιοι σύμβουλοι δεν είχαν επιδείξει ανάλογη ευαισθησία;»

(Την πρόταση ψήφησαν από τον συνδυασμό «Δήμος για τα παιδιά μας» οι κ.κ Νίκος Καραπάνος, Κωνσταντίνος Ρόμπολας, Ιωάννης Κοντός, Αναστάσιος Σκαρμούτσος, Κωνσταντίνος Δαουτίδης, Γεώργιος Καραπαπάς, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Κοντογιάννης, Μιχαήλ Μπιλάλης, Σπυρίδων Ψυλογιάννης, Δημήτριος Καραδήμας και Αγαθάγγελος Κότσαλος.)