agrinioplace1

Επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Σωκράτη Κωστίκογλου, την Πρόεδρο του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σωτηροπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Αγρινίου, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, η κ. Σαλμά υπογράμμισε την σημασία επαναλειτουργίας της αγοράς με την τήρηση όλων των προστατευτικών μέτρων, σημειώνοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν νέα πισωγυρίσματα.

«Το άνοιγμα των καταστημάτων αποτελεί το δεύτερο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα μετά την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, αλλά και ένα σημαντικό βήμα για την τοπική οικονομία. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης, ώστε να μην επανέλθουμε σε κατάσταση αδράνειας που θα επιφέρει νέες πληγές στην οικονομία μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκει στο πλευρό της τοπικής αγοράς και της τοπικής κοινωνίας, γνωρίζοντας πως με πειθαρχία και συνέπεια, μπορούμε να κερδίσουμε το διπλό μεγάλο στοίχημα της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας της αγοράς. Θα είμαστε καθημερινά παρόντες, στο πλευρό των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών του τόπου μας, για να ενημερώνουμε, να ελέγχουμε, να προστατεύουμε» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Σαλμά, καλώντας το αγοραστικό κοινό να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις.


Την περαιτέρω ενίσχυση και στήριξη των Αγρινιωτών εμπόρων ζητά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή την επανεκκίνηση της αγοράς.
Ο κ. Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει όλα τα θέματα με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου την προηγούμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

«Εύχομαι σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις καλή αρχή. Να μη χάσουμε την ελπίδα και κυρίως την ευκαιρία να κρατήσουμε ζωντανή την αγορά. Είναι η κρίσιμη στιγμή να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας. Δείχνουμε προτίμηση στα καταστήματα της πόλης, διατηρούμε ζωντανή την τοπική οικονομία και υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Ο Δήμος Αγρινίου πήρε τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και στο πλευρό των επαγγελματιών καθώς η προσπάθεια είναι διαρκής».


Ολοι μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, είναι καθήκον μας να στηρίξουμε την τοπική αγορά, τους κλάδους των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα και το σύνολο των δραστηριοτήτων, που θα επαναφέρουν την ευημερία και την αισιοδοξία στην ζωή των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο θα στηρίξουμε και τις θέσεις εργασίας, την απασχόληση στον τόπο μας, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Από αύριο ,που θα βγούμε και πάλι στην αγορά της πόλης μας, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η πορεία προς την στοιχειώδη κανονικότητα απαιτεί από όλους μας υπεύθυνη στάση, αλληλεγγύη και προσήλωση στις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

Θέλω να επισημάνω, για πολλοστή φορά, ότι είναι θεμελιώδες ζήτημα για όλους μας η στήριξη και η αναβάθμιση της τοπικής αγοράς, μετά τις επιπτώσεις που έχει υποστεί λόγω των αναγκαστικών μέτρων. Εκτός από τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κεντρική εξουσία, είναι επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών και επιπλέον δράσεων και από την δημοτική αρχή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.
Η παράταξη μας προτείνει στη δημοτική αρχή, να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, τον Σύλλογο Εστίασης και κάθε εμπλεκόμενο, ώστε να συναποφασίσουμε μέτρα ελαφρύνσεων και αλληλεγγύης προς εμπόρους κι επαγγελματίες, παράλληλα με ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Τίποτε δεν είναι περιττό. Παραδείγματα υπάρχουν κι από άλλες περιοχές. Πρέπει να κατατεθεί κάθε ιδέα που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μας και να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα κάνουν πιο εύκολη την μετάβαση στην κανονικότητα, παράλληλα με τα όσα επιτάσσουν οι επιστήμονες.

Χριστίνα Σταρακά – Δημοτική παράταξη Αγρινίου ‘Αγρίνιο μπορείς’


Η Κυβέρνηση αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων, να ακούσει την κραυγή αγωνίας της Αγοράς και τα λογικά επιχειρήματα που εδώ και δύο και πλέον μήνες υποστηρίζαμε δίνοντας το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της.

Είχαμε τονίσει ότι η περίοδος των εκπτώσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ότι σώζεται για τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου που έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο στο χείλος του γκρεμού.
Ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, όπως και μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, κράτησε υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά όσον αφορά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, το ίδιο είναι βέβαιο ότι θα κάνει και τώρα. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όλοι μαζί, έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές πρέπει να αναδείξουμε την ατομική αλλά και τη συλλογική μας ευθύνη.

Στο νέο ξεκίνημα που κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς στην πόλης μας από την Δευτέρα 18-1-2021 θέλω να καλέσω όλες και όλους τους φίλους καταναλωτές να τις στηρίξουν συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα τους και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Είναι ανάγκη όλοι μας να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία ώστε να αποφύγουμε την εξάπλωση της πανδημίας.

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ